woensdag 29 maart 2023

Van alles en nog wat * * *


Dit blog is een ratjetoe een beetje van alles en nog wat. Heb wat zitten zitten tekenen van de week en opeens kwam dit eigenwijze poesenkoppie even om de hoek kijken, Miauw . . . . .


Hier laat ik zien hoe de poes uiteindelijk de poes is geworden, heb met een contéstift gewerkt en met aquarelpotloden wat kleur aangebracht.


De platte pompoen waar ik al eerder over schreef is inmiddels van zijn zwarte  velletje verlost en totaal verdroogt, het weegt bijna helemaal niets meer. En ook deze kan weer jaren mee in de tuin, ondanks regen, wind of vorst, ze blijven gewoon mooi. Tijdens het droogproces leg ik ze wel altijd op een opengewerkt ijzeren schaaltje zoals je op de foto's ziet zodat de wind er onderdoor kan gaan.


 Hier is er nog eentje die aan het drogen is. Het was zo'n grote zware groene die een aantal kilo's zwaar was. de buitenkant wordt nu helemaal oranjeachtig maar hij is nog steeds hard. Ik hoop dat het met deze ook gaat lukken, dat het vruchtvlees binnenin helemaal gaat verdampen en er een grote lichte vorm over blijft. Dat kan met dit formaat wel even duren maar ik heb engelen geduld , wordt vervolgd.


O ja ik was sokken aan het breien, dit is de tweede sok die al een stuk makkelijker was dan de eerste, en ook geen ruzie meer met al die vijf naalden in je handen.


 Ze zijn inmiddels al weer even voltooid, en heb er maar even een creatieve foto van gemaakt want de sokken op zich verdienen niet bepaald de schoonheidsprijs. Het was wel een heel mooi leerproces, en ik ga zeker nog eens een paar sokken breien.


Gewoon een foto van een boeket bloemen die op tafel stond, inmiddels staat er al weer iets anders.


Zo maar een foto buiten gnomen, dit mandje violen hangt op de muur naast de garage.


Geen trekpopje maar een trek haasje, een gezellig Paashaasje die in deze periode ergens in huis mag hangen zodat ik er af en toe even aan kan trekken om zijn jolige dansje te zien.


Kijk deze, Jippie hij heeft er zin in.


Heb mijn haasjesslinger van zolder gehaald, op tafel komt  een grote Paasschaal met beschilderde eitjes en met deze lichtjes haasjes op batterijen en dat staat heel leuk.

17 opmerkingen:

  1. Tuurlijk eerste poging mislukt. Wat een heerlijk blogje om te lezen. Prachtige poes ik heb bewondering voor teken talent.
    En dan al die vrolijke bloemenfoto s. Daarbij zie ik een sokken breister in jou wat zijn ze mooi geworden. En met 5 naalden ik doe het met 4 knap hoor fijne dag. Mooi bloggie om te lezen op de vroege ochtend met mijn bakkie koffie . Fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een hoop moois weer. Dat poesje heb je prachtig getekend. En die sokken zijn goed gelukt. En altijd weer maak je er mooie foto's van.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi allemaal! Goh, wat leuk dat die pompoenen dan drogen en dat je er dan nog heel lang plezier van hebt! Leuk dat je eerste sokkenpaar al af is. Heb je ze ook al gedragen? Ik vond het prima sokkengaren en het blijft ook mooi na het wassen.
    En ik krijg zowaar zin om mijn eieren ook van zolder te halen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gezellige blog. Wat kun jij toch veel met papier en potloden, prachtig poesje. Ik sta helemaal verbaasd over de pompoenen. Wat een bijzonder proces. Onthouden. De sokken zijn mooi en gelukkig draag je ze ook. De kleur van het garen doet me denken aan die hartjes snoepjes. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. "Zo maar een foto.... " maar uiteindelijk zijn jouw foto's allemaal kunstwerkjes.
    Dat trekhaasje, zo schattig en vrolijk! Altijd leuk wat paasversiering.
    Het ondeugende poesje, ook "zomaar even snel" getekend :-) ... Zo'n snoepie! Je bent echt een kunstenaar om van wat snelle krabbels iets prachtigs te maken.
    Die pompoenen.... snap het niet, bij mij worden ze niet droog en ook niet zwart, ze verrotten en liggen dan als blubber op mijn tuintafel.
    Vind jouw zelf gebreide sokken mooi hoor en zo op de foto zie ik geen foutjes. En wat dan nog, niemand die dat ziet als je het niet zegt :-)
    Lieve groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een heerlijke gezellige ratjetoe!
    Grappig zoals de poes om een hoekje kijkt, ze ziet er ontdeugend uit.
    Je sokken zijn prima gelukt! Sokken goed fotograferen is missc

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ...misschien nog wel lastiger dan breien 🙂.
      Het paashaastrekpopje verdient een ereplek, die móet af en toe even lekker kunnen springen!

      Verwijderen
  7. Wat een schattige tekening van het poesje, ik doe het je niet na :)
    Een ratje toe, net als het weer buiten ;) Je pompoenen drogen, dat is mij nog nooit gelukt. Zie je wel ;) er komt nog een paar sokken, leuk hoor sokken breien. Groetjes Juffrouw Ooievaar

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk, gezellig en fijn blog. Ik vind de foto’s enig. Wat een lief poesje. De sokken vind ik geweldig , je ziet zelf wat er aan mankeert, maar ik vind het knap. Ik ben niet zo van het versieren met Pasen, maar jouw slinger vind ik echt geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo'n leuke ratjetoe, Josephine !
    Guitig die poes die komt piepen, fijn dat je ook de poes in wording toont !
    Ook goed dat het met de tweede sok beter ging, oefening baart
    kunst, zegt men :-)
    Prachtig de paasversiering, het trekhaasje is allerliefst en hoort er zeker bij !
    Wens je alvast een fijn weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh leuk blogje, van alles wat, gezellig.
    Schattig poesje en een vrolijk haasje. Nodigt écht uit om hem af en toe te laten springen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat is dit weer een leuk blogje. Dat katje is zo leuk! En je sokken zijn mooi geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gezellig dat we weer mogen meekijken naar alles waar je mee bezig bent geweest.
    Dat poesje is zo lief, lijkt me heerlijk als je zo kunt tekenen.
    Heb je de sokken al een keertje gedragen? Ze zien er super uit hoor...
    Ik snap niks van die pompoenen. Als ik ze bewaar dan verrotten ze helemaal en zakken ze als plumpuddingen in elkaar ...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuke poes is het geworden! Ja, die pompoenen zijn leuk als ze helemaal indrogen. En dan heb je er jaren plezier van.
    Hier liggen er ook al verschillende. Wil er ook nog eens een paar bewerken. Maar nog even geen tijd voor gehad. Maar dat komt nog wel!
    Druk met tassen maken nu!
    Leuk die trekpop, maakte je die ook zelf?
    Jij kunt ook alles!
    Ik wens je een heel fijn weeken toe.
    Liefs Thea♥

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Zo'n ratjetoe vind ik nou juist zo leuk! Wat ben je toch een creatieveling die overal wat moois van maakt of ergens iets moois in ziet!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooie foto's en mooi verhaal ! Geniet van deze Paastijd !
    Groetjes van Simonne

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥