vrijdag 8 september 2023

Recept van de maand, September * * *


Wat een leuk idee  heb je bedacht Elizabeth om ons enthousiast te maken voor het uitwisselen van recepten, geweldig dat er zoveel belangstelling voor is. Ben benieuwd wat we in dat jaar bij iedereen voor lekkers gaan tegen komen.

Vandaag mijn start met "Tartaartjes even anders", hiervoor gebruik ik 250 gram Rundertartaar { 2 pers.} en ga daar een aantal zaken aan toevoegen, op de foto boven zien jullie al het een en ander liggen.


Een klein uitje snipperen, een stuk rode paprika in kleine stukjes snijden, 2 teentjes knoflook uit de pers, wat Italiaanse kruiden, zwarte peper uit de molen, klein handje bieslook, zout naar smaak, een snufje gemberpoeder, en 1 rauw Ei. Nu alles door elkaar kneden en eventueel iets paneermeel, of een beetje beschuit kruimelen om het een samenhangend geheel te maken zodat je er schijfjes van kunt kneden.


Hier liggen ze geduldig te wachten totdat ze in de boter kunnen glijden.


Als ze net in de hete boter glijden zien ze er eigenlijk niet zo aantrekkelijk uit maar dat gaat helemaal goedkomen hoor. Normaal bak je Runder tartaar  niet zolang maar door de toevoegingen  laat ik ze toch even op een lager pitje een beetje pruttelen, zo 6 tot 8 minuten. 


Natuurlijk jun je hier van alles bij eten, zelf koos ik de laatste keer dat ik ze heb gemaakt  voor Broccoli met een kerrie sausje als groenten maar met stoofperen smaakt het bijvoorbeeld ook heerlijk. 


Daarbij heb ik gebakken aardappelen gegeten. Die bak ik altijd rauw, eerst snipper ik een uitje en snij twee tenen knoflook fijn, die fruit ik even aan samen met wat Italiaanse kruiden, vervolgens voeg je de in blokjes gesneden rauwe aardappelen bij , op iets hoger vuur even licht aanbruinen, dan leg ik daar een deksel bovenop en laat het op laag vuur garen. Maar aardappelpuree smaakt ook erg lekker bij deze tartaar schijfjes a la Josephine.


* Kijk ook eens bij anderen * 

13 opmerkingen:

  1. Klinkt goed en je hebt het weer prachtig in beeld gebracht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben blij met je recept van de tartaartjes... Meestal zijn ze droog bij mij en weet ik er niet goed raad mee.
    De mooie foto's bij je blogbericht maken me meteen enthousiast!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heerlijk uit en de tartaar lijkt minder droog. Ik ga het proberen. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat lijkt dit me heerlijk. Mooie foto's heb je erbij gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Och, het water loopt me in de mond. Komt ook door je smakelijke foto's :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk.
    Ik ben geen vlees bak winst, maar als ik door zo lees kan zelfs ik dit.
    Leuk recept, ik heb nog geen tartaar recept gezien deze keer, bedankt voor het delen.
    Ik ga het opslaan in mijn speciaal gemaakte mapje op mijn telefoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het proberen waard om op deze manier een tartaartje te bereiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat ziet er heerlijk uit :) Inderdaad leuk dat we elkaar zo inspireren.
    Groetjes Juffrouw Ooievaar

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een goed idee om wat extra ingrediënten aan de tartaar toe te voegen, lijkt me heel erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prima oplossing bij droge tartaartjes. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jee wat leuk ik kijk nu even heel anders tegen een tartaartje aan

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een goed idee ... de tartaartjes zien er heerlijk uit, Josephine !
    Gebakken aardappelen doe ik nooit rauw, dat ga ik eens proberen ...
    Puffen hier met 32°
    Fijn weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥