donderdag 20 juni 2024

Aquarel, Vogelvlucht * * *


Vogelvlucht noem ik deze aquarel,  zo'n twee weken geleden heb ik hem gemaakt en een vriend van me die hem zag vond het zo mooi dat ik het hem cadeau heb gedaan. Hij hangt nu bij hem mooi ingelijst aan de  wand en geniet ervan.


Nu heb k van de week voor mezelf een nieuwe gemaakt in dezelfde stijl, met de kop en snavel naar boven gericht.



Zit hier met pijn in mijn mond deze post te schrijven, er was namelijk een kroon uit mijn mond gevallen twee weken geleden waarvoor ik naar de tandarts ben gegaan om te kijken of de kroon opnieuw geplaatst kan worden. Maar helaas kon dat iet omdat mijnwortelkanaal in slechte conditie was. Dus afspraak gemaakt om de restanten van de kies die onder de kroon nog aanwezig zijn te verwijderen, vandaag dus. De kies brak in drie stukken dus dat was een hele toer om alles te verwijderen. Nu dacht ik triomfantelijk dat het dan maar een implantaat moet worden geplaatst. Maar helaas kan dat niet omdat mijn kaakbeen, en dat is duidelijk op de foto te zien, uiteraard ook door mijn leeftijd waarschijnlijk te broos om daar een implantaat op te plaatsen. Jullie zullen begrijpen dat ik behoorlijk baal, en dan ook nog een vervelende zeurend pijn in mijn mond, GRRRRR Laten we maar heerlijk gaan genieten van het mooie weer dat we hebben en wat ze voorspellen ☼☼☼

dinsdag 11 juni 2024

Borduurtje ingelijst, en oude Foto's * * *


Al weer lang geleden in 2019 heb ik dit letterlapje geborduurd en dat verdwijnt dan in een lade en vergeet je het bijna. Schandalig eigenlijk hé. Maar heb het nu nu dus toch  eindelijk eens ingelijst. Deze foto nam ik toen ik het nog moest strijken. 

De maat is 20 X 20 centimeter. Deze foto is dus door het glas genomen en met dit sombere weer niet fatsoenlijk vast te leggen. Het hangt in de keuken naast het raam dus kan er dagelijks van genieten.


En ik kwam in een oud album twee oude foto's tegen, deze van mijn moeder, mijn broertje Leo die het altijd leuk vond om een apengezicht te trekken, zo ook op deze foto, en van mijzelf. Ben daar best wel blij mee want er zijn maar een paar foto's van ons als kleine kinderen en van mijn ouders.

En deze foto is helemaal uniek, deze kleine baby op het kussentje is mijn moeder, geboren in 1922. Mijn moeder was het vierde kind van de 10 die mijn grootouders ter wereld hebben gebracht. De foto heeft wat krassen en kreukels maar ontzettend leuk om te zien.

En net heb ik even een zonnedansje gemaakt, hoop dat het gaat werken en we dit prutweer snel achter ons kunnen laten.