zaterdag 10 april 2010

Garden Ornaments...


















Ornamenten is natuurlijk wel en groot woord, maar toen ik gisteren in de tuin bezig was en al mijn vindsels en tuinfrutsels zag dacht ik die ga ik nu eens apart op de foto zetten. En uiteindelijk laat ik er een aantal zien maar zou nog veel meer kunnen laten zien. Veel schelpen mee genomen uit andere landen. Allerlei stenen ook veelal uit het buitenland. Een piep klein kaboutertje die nu nog zichtbaar is maar eerdaags weer verdwijnt tussen de bloemtrossen. Een kalabas, helemaal verdroogd, onbegrijpelijk dat hij al jaren in mijn tuin ligt, de muisjes trippelen er driftig in rond. Niet op de foto, heb ik nog een aantal bollen hangen gemaakt van heel veel snoeitakjes die kriskras door elkaar gevlochten zijn tot bollen, een heerlijke plek voor insecten die daar ook gretig gebruik van maken. Ijzeren kipjes en engeletjes. Een houten beschilderde driehoek die helemaal IN de boom vergroeid is. Een stapel takken van een berkenboom, gewoon opgestapeld, daar huizen de pissebedden en torretjes. Zinken voorwerpen, een oud wafelijzer. En uiteindelijk nog veel meer..... Alles is eigenlijk een beetje met de natuur versmolten zodat je af en toe weer iets er tussendoor ziet schemeren...
Ben benieuwd of jullie ook overal van dit soort dingen in de tuin hebben...



19 opmerkingen:

  1. een heel leuk en creatief onderwerp!
    Fijne zondag toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie verzameling, ik heb wel wat maar niet zoveel als jij. Lief, je hondje er ook bij, fijne avond...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om eens even weer bij je te kijken. Prachtig vind ik je tuincollages, vooral die met die vaas en hond, zo schattig!

    Fijne zondag! groetjes Jeanette

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Joske,***
    wat heb je dat weer leuk weer gegeven, je heb zelfs een fragmentje gebruikt zie ik onder aan in je"LIEVE GROET JOSEPHINE"
    Weltrusten Mamske.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat kun jij toch mooie foto's maken ..ben blij dat ik je blog volg...elke keer weer genieten !! echt.........en wat je vraag beterft .,...........ik heb geen tuin............wij wonen in een appartement en hebben twee terrassen,daar ben ik nu pas mee bezig we wonen er net..en mannetje zei vanmiddag al ria alles is paars............dusse denk dat ik ook andere kleuren planten mee ,moet gaan nemen.......ik zei vol trots nee hoor de violen op tafel zijn wit.........hahaah!! zal morgen eens wat foto's maken kan het deze week op de blog..........leuk toch? fijne zondag...lieve groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zoo wat schitterend allemaal,van mij had je alles wel vast mogen leggen hoor haha,ik ben een echte tuinfan en alles wat er mee te maken heeft,ik heb ook wel wat spulletjes,maar nog niet zoveel als jij Josephine,maar dat gaat wel goed komen als alle grote klussen voorbij zijn,dank je wel voor je altijd lieve reactie`s op mijn blog.Een fijne zondag,lieve groetjes Joke.(Ps:het hondesnoetje vond ik het allermooiste ;-) )

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Volgens mij heb je een echte ontdek tuin, ik hou daar wel van, zo'n kabouter waar je nog net het puntje van zijn muts van ziet :-)
    Wij hebben meer een vogeltjes-tuin, allerlei vogelhuisjes en schuilplekjes, drinkschalen en vogelbadjes. Vandaag gaat Roos een bijenhuisje maken van een gevonden stuk hout.
    Fijne dag vandaag x

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat is leuk in een tuin, zo van alles wat je tegenkwam en goed voelde. Vorig jaar hebben we al iets van je prachtige tuin gezien, het is en wordt weer schitterend. Hopelijk zien we er weer alles van.
    Fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi lieve Josephine,

    Zo'n tuin is een waar paradijsje voor alle krioelende beestjes en daarom ook voor vogeltjes die daar weer van smullen en in deze tijd van het jaar graag hun nest bouwen zodat ze dicht bij huis voedsel vinden om hun jongen te voeren.
    Ik heb ook zo'n heerlijke ''rommel'' tuin met stenen en schelpen uit verre landen meegebracht.
    Maar afgelopen week was ik minder blij toen ik ontdekten dat er veel slakkeneitjes onder de omgekeerde potjes zaten,zie het al weer gebeuren dat hele invasie's slakken van mijn grote Hosta's één gatenkaas maken.
    Ben al begonnen met kapotgeknepen eierschaal op de plekken te strooien waar de puntjes van Hosta al boven de grond uitsteken.
    Slakken hebben er een hekel aan om daar te kruipen omdat het hun slijmerige lijfje kan beschadigen.
    .....enne....muisjes zullen er ongetwijfeld ook wel zitten.......maar ik moet ze alleen niet zien, anders zit ik de hele zomer met m'n benen hoog op 'n andere stoel,hi,hi.
    Maar jij hebt er weer prachtige bewerkingen van gemaakt, lief dat Bono ook even over de rand komt kijken......of is je hondje zijn\haar mooie snuit aan het spiegelen in de heksenbal....

    Het zonnetje is vandaag volop aanwezig...dus geniet er van!
    Lieve groetjes,
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een geweldige collages heb je ervan gemaakt. Ik zelf heb veel Mexicaans aardewerk in mijn tuin, meegenomen uit mijn reizen naar Mexico dus die gaan nooit weg, helaas is er dit jaar een vaas gesneuveld. Ik hou zelf ook van die grote potten heerlijk. Heb genoten van je post.
    Groetjes en geniet van je dag,
    Madelon

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Josephine, wat een leuk idee dit allemaal te laten zien en alles weer zo mooi bewerkt. Ik vind de Franse Vaas met die kleine schat van je helemaal geweldig hihi en wat een prachtige vondsten heb je in de tuin. Soms vergeet je dat weleens, omdat ze er door de jaren heen een plekje hebben gekregen hoort het er zo bij, maar straks als ik de tuin in ga kijk ik toch weer even met andere ogen naar alles en zie ik vast alle kleine ornamentjes en vondsten weer.
    Fijne zondag en een lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  12. o,,Josephine,,ik moest zo lachen toen ik jouw tuin zag,kon de mijne zijn,alleen durfde ik nooit die kleine ,,,,,,ja hoe zou ik het zeggen,,,,rommeltjes,,,,troepjes,,sorry hoor,maar dat zeggen mijn kennissen altijd,,gooi toch weg die rommel zeggen ze.
    maar juist al die spulletjes hebben zo'n dierbare herinnering voor ons,vind je niet.
    b v,je bankje,ik heb precies dezelfde,ook groen maar alle verf is er inmiddels vanaf,krijg steevast te horen doe dat oude kreng toch weg,maar dat oude kreng is wel door mijn man gekocht,en hebben we sávonds samen opgezeten,heerlijk luistern naar de vogels,en toen hij heel erg ziek was ,en ik weer eens miste,zat hij altijd op dat bankje voor het huis,als hij veel pijn had,,op het bankje,en zo heeft alles zijn herinneringen, dat doe je toch niet weg.IS DAT NOU OUDERDOM>

    groetjes Greet

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuk rommeltjes in de tuin. Die foto van je hondje is ook wel heel leuk. Zelf heb ik niet veel rommel in de tuin. Wel een aantal beelden. Maar sommige dingen horen gewoon bij je. En dat moet je laten.

    lieve groet Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  14. hoi lieve josephine,o,wat een heerlijk tuin heb en mooie verzameling spulletjes,ik hou er wel van.
    mooie reportage heb je ervan gemaakt.
    dank je wel voor je lieve reactie op onze tuinblog.

    fijne avond,lieve gr inka en andre xx

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een mooie tuinornamenten, Josephine !
    Is dat een klein kaboutertje op de 3de foto ?
    Die ziet er echt schattig uit !
    En je hondje ook !
    Ik heb er ook in mijn tuin, moet me altijd bedwingen als ik iets mooi zie, anders wordt het teveel.
    Mooie foto's weer.
    Groetjes,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh Josephine ik kom even langs om te zeggen,dat plan 1 idd mijn lievelingsplan is en de planten komen dan aan de goeie kant waar de zon dan nog wel goed op komt,tjeetje wat goed van je,nu ga ik weer gauw film kijken,een hele fijne week,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hi Josephine, hele mooie foto bewerkingen van je al evenzo mooie foto's. Er is zoveel te zien! Kan me zo voorstellen dat je dan gezellig in de tuin zit en telkens weer iets nieuws ontdekt.

    Een hele fijne nieuwe week! x

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Zo'n tuin past wel bij jou, vind ik.
    Ik hou er ook van (trouwens van welke tuin hou ik eigenlijk niet?), toch is onze tuin nogal 'clean' en opgebouwd volgens symmetrische (!!!, hihi) patronen.
    Je hebt de sfeer heel goed weergegeven met je fotocollages, ik kan me er heel wat (moois) bij voorstellen.

    Deze dagen vertoef ik een stuk minder in Blogland. Als ik de lentezon zie, moet ik gewoon buiten! Vandaar dat mijn blogrondes sterk ingekort zijn. Niet wanhopen... ik kom regelmatig langs, zodat je me niet te lang hoeft te missen ;-)

    Ik hoop dat het een mooie dag dag voor je wordt.
    Hartelijke groet :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. schitterend allemaal en wat leuk hoe je ze weer bewerkt hebt.
    ik heb van je prachtige foto,s weer genoten

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥