zondag 20 oktober 2024

Een weekje weg naar Tsjechië * * *



We zijn heerlijk even een weekje weg geweest naar Tsjechië, het geboorteland van mijn lief, In eerste instantie een aantal dagen bij familie gelogeerd. We hebben wat steden bezocht zoal Karlovy Vary, een Een prachtige historische stad uit 1350, maar sinds de 18e eeuw één van de beroemdste spa’s in Europa,   zo mooi met al zijn natuurlijke bronnen.


Prachtige monumentale panden met rijke versieringen.


OP deze foto nam ik alleen een detail van een beelden partij van een enorm groot en hoog huis, als je de totaal foto had genomen zou deze beelden partij eruit zien als een blauw vlekje. Na een aantal dagen hebben we voor een paar dagen een hotel geboekt in het oudste stads gedeelte van Praag, Het Oude Stadsplein werd in de 12e eeuw gesticht. 

Dit is een foto van de opera aldaar. De bouw van het theater begon in 1868. Op 11 juni 1881 werd het gebouw officieel geopend.

Praag is ook de stad van de torentjes,  zelfs zoveel dat alleen al in dit oudste stads gedeelte 103 torens te zien zijn en in heel Praag zelfs Duizend stuks. De torentjes staan niet alleen op kerken maar ook op overheidsgebouwen, museums, kloosters en monumentale panden Een heel mooi en zelfs grappig om te zien dat je aan alle kanten torens ziet verschijnen.


Fraaie deur, die zou ik wel als voordeur willen hebben.


Een boven paneel  bij een raampartij, versierd met een aardewerk plateau.

Twee foto's van de Karels brug waar wij elke dag zowel heen als terug overheen liepen, ons hotel lag om de hoek dus mooier kon het niet. Er mogen in dat oudste stadgedeelte gen auto's rijden dus bij het hotel een een parkeerplek gereserveerd en dan kon hij mooi blijven staan. daar.


De bekende klok op het oudste plein  van Praag, deze klok dateert uit 1490, het is prachtig om te zien. Op ieder heel uur komen uit die kleine blauwe raampje aan de bovenkant op ieder slag die de klok slaat een mannetje voorbij. Dit keer was het om 12 uur  dus twaalf mannetje zag ik voorbij draaien. Natuurlijk heb ik dit al vaker gezien maar dat was al weer een tijdje geleden.


En deze mooie beelden kom je dus tegen als je daar rond loopt tegen de schemering, het is een lust voor het oog. Je ziet dus aan de achterkant al die torens in mini formaat door de afstand  natuurlijk.

10 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig reisje heb je gemaakt en wat een mooie foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's en dankjewel voor je uitleg bij de foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oooh,,,, wat een prachtige gebouwen en dan die torentjes!
    Stel je toch eens voor dat je in zo'n torentje je hobbykamer hebt.
    Dan een prachtig uitzicht en zoveel genieten dat er van iets moois maken niets meer komt :-)
    Wist niet dat Praag zo mooi was, ben er dan ook nooit geweest.
    Wat fijn dat je op familiebezoek was, even fijn bijpraten en daarna genieten samen van die prachtige stad.
    Jullie hebben mooie herinneringen gemaakt.
    Lieve groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een fijne reis hadden jullie! Heel veel moois gezien. Vooral Praag is een prachtige stad. Ik was er enkele keren telkens een aantal dagen. Maar ik had er nog wel vaker willen zijn..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jullie hebben duidelijk genoten. En wij ook, door jouw verhaal en de prachtige foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie stad, wij zijn er ook een keer geweest, ik heb nog foto’s van de klok en de Karelsbrug. Fijn om familie te bezoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat prachtig. Ik ben er nog nooit geweest, wie weet. Je hoeft helemaal niet zo ver weg om mooie dingen te zien. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat heerlijk, even familiebezoek en dan nog fijn samen in een hotel. Prachtige foto’s heb je genomen, wij zijn er nooit geweest, maar onze dochter heeft afgelopen jaar met haar gezin de vakantie daar doorgebracht. Ze hebben zó genoten, vonden het alle vier geweldig en wij genoten toen ook al van de mooie beelden die ze ons toestuurden.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥