dinsdag 15 december 2015

Naaldvilten, Twee hondjes ***










Het is al weer een tijd geleden dat ik me met naaldvilten heb bezig gehouden, maar opeens had ik er weer eens zin in, dus alle materialen bij elkaar gezocht en begonnen. Deze keer wilde ik proberen om  een paar hondjes te maken, en niet alleen een klein grappig hondje maar proberen om het op een echt hondje te laten lijken. Ben begonnen met een West Highland White Terrier, uiteindelijk heb ik zelf zo'n hondje dus een beter voorbeeld kan ik me niet wensen, hihi. Nu hebben deze Westies veel haar aan de zijkant en onderkant, ze noemen dat een rokje, haha, [ mijn Bono is toch echt een kereltje hoor ] maar ik heb alleen een beetje haar op zijn kopje gemaakt, want anders zou je totaal niet meer het model van het hondje kunnen zien. Het andere hondje is een Frans buldogje geworden, althans daar moet het voor door gaan. Naaldvilten is een geweldig leuke techniek. Naaldvilten is al een oeroude techniek van wel meer dan 2000 jaar oud en waarschijnlijk de eerste methode om textiel te vervaardigen. Het is toch eigenlijk bijzonder dat je zonder naaigerei of lijm, en met alleen maar plukjes wol en een viltnaald zulke leuke dingen kan maken. Dit misschien ten overvloede vermeld maar niet iedereen weet hoe naaldvilten precies werkt. De naald zelf  heeft heel kleine weerhaakjes aan de onderkant waarmee je de wol aan elkaar hecht door er continu in te blijven prikken. Daar deze hondjes erg klein zijn geworden kunnen jullie je vast wel voorstellen dat de naald regelmatig in mijn vingers terecht kwam, en met die weerhaakjes is dat geen pretje. Mijn vingertoppen zijn ook flink blauw, mijn lief had een goede oplossing en zei, je hebt toch genoeg vingerhoedjes, hahaha.
Wat een oen ben ik toch dat ik daar nu niet aan gedacht had maar toen was het leed al geleden. Dat werkt inderdaad prima, nou ja dat weet ik dan weer voor de volgende creatie ***



11 opmerkingen:

  1. Hoi Josephine,
    Vol bewondering wat je nu weer hebt gemaakt. Geweldig!!
    Zo ontzettend leuk hoe je dit soort kleine beestjes kunt maken.
    Ze zijn zo mooi om te zien. Ontzettend knap gedaan.
    Maar volgende keer toch maar eerder naar je lief luisteren en die vingerhoedjes gebruiken...hihi..!! Lijkt me best pijnlijk zo. Maar ja, je resultaten mogen er zijn. En het scheelt deze hondjes hoef je ook niet uit te laten...hihi..!!

    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hello Josephine,
    Ik denk dat deze behoren tot mijn favoriete van uw creaties. ze zijn perfect gedaan en het ziet er zo mooi! Ik hou van hun lieve gezichten / Fantastisch werk van mijn vriend.
    Grote knuffel
    Giac

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ontzettend gaaf gemaakt zeg, echt droppies om te zien. Ja zo apart met weinig materiaal zulke mooie creaties maken dat vind ik ook hoor !
    Lieve groetjes, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Creation je doet de naam van je blog eer aan want wat zijn het weer een geweldige creaties. Ik vind ze werkelijk beeldschoon.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ze lijken echt op een Buldogje en Westie. Wat knap om ze zo op echte hondjes te laten lijken. Ik vind het een hele kunst.
    Lieve groetjes,
    Evelyne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een eigenwijze kopjes hebben ze. Zo leuk die uitdrukking in die snuitjes.
    En dan zo klein, knap werk hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. GEWELDIG!!!!! Oh jeetje Josephine wat leuk is dit. Wat zijn ze MOOI!!!! Jij kunt ook echt alles geloof ik. Die piepkleine hondjes........en je vingers......ja.........dat doet zeer maar wat een goed idee die vingerhoedjes!
    Ik ben er even helemaal weg van allemaal!

    Liefs!!! Pink

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Achhhh die hondjes.....zo lieffffff....echt schattig.....liefs van mij Ria x❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een schattige hondjes heb je gemaakt.En dat doe je zo maar even..... Je bent een kunstenares meissie, je kan alles. Ze lijken ook helemaal echt, je kan je niet vergissen.
    Veel liefs van Rietje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hey Josephine, fijn dat je ook nog eens gaat naaldvilten, het is zo'n leuke bezigheid ....
    Je hondjes zijn perfect, zo mooi en lief en vooral zo klein precies.
    Ik wens je nog fijne dagen en een goed jaareinde, wat dat zit er ook weer aan te komen....
    groetjes van Simonne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Josephine, wat heb je dat weer mooi gedaan, de hondjes zijn prachtig gelukt ... en ze zien er zo schattig uit !
    Ze staan zo lief op de foto's, ik vind het blauw van het doosje en de roze roosjes wondermooi !
    Groetjes,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥