dinsdag 9 juli 2019

Foto's van het eiland Lindau ***












De prachtige historische binnenstad van Lindau ligt op een eiland in het Bodenmeer en telt circa 3000 inwoners. Het eiland is door een dam en een brug met het vasteland verbonden. Officieel bestaat Lindau al sinds het jaar 882, in die tijd betekende het woordje Lindau eenvoudigweg  eiland waarop lindenbomen groeien. Van het eiland groeide de stad door de eeuwen heen tot zijn huidige omvang. De stad aan het Bodenmeer telt 25 , 249 inwoners .
Wat een giller hé als je zo rustig rond loopt en ineens op de bovenste verdieping van een huis een koe ziet staan, vind het wel heel origineel. Heb een kleine greep uit het fotomapje genomen want natuurlijk zijn er nog veel meer foto's Dat kleine lieflijke popje in die Franse vaas kwam ik ergens in een klein steegje tegen, mijn hart maakt altijd sprongetjes als ik zoiets leuks zie. We kwamen ook de nodige levende standbeelden tegen, vind dat altijd zo knap, en dan met de 30 plus temperatuur die wij dat weekje hadden is het helemaal een prestatie. Het levende standbeeld op de laatste foto had ik nog nooit eerder gezien, werkelijk een giller, telkens ging de krant weer een beetje om hoog en bewoog hij het hoedje, mensen stonden met open mond te kijken. Maar met die warmte en dan nog je hoofd verbergen onder je colbertje, pfff. Geniet allemaal van een fijne week ***




6 opmerkingen:

  1. Jazeker, Lindau is schitterend, ik ben er lang geleden ook eens geweest. Prachtige plek!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Josephine,
    Dat zijn prachtige huizen met al die beelden en beschilderingen. Foto 4 is daarvan een voorbeeld en is erg mooi. Fijn dat het weer ook mee zat want met een zonnetje is toch altijd wel prettig om op pad te gaan en de boel te verkennen.
    Grappig ook die laatste foto van dat levende standbeeld. Ziet er leuk uit en lijkt me toch best vreemd als je daar zo langs loopt...haha...!!

    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige foto's weer, allemaal zo puur...
    Ik moest zo lachen om die koe op het balkon!
    Wat een mooi plekje hebben jullie bezocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie foto’s weer Josephine...geniet van een heerlijke week liefs Ria 💚🍀

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig, zo heerlijk typisch Duits, en ja die koe, dat slaat toch werkelijk alles. Vast mensen die het platteland niet kunnen missen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve Josephine,

    Wat een prachtige foto's weer! Jullie hadden vast een leuke vakantie! Die koe slaat alles, nooit gezien zoiets!Wat de reden is, daar kun je alleen naar gissen!
    Hier zit wel een bedrijf waar je zulke koeien kunt kopen. Ook kleine natuurlijk!
    Zo langzaam aan krijg ik weer tijd voor andere dingen. Onze keuken is klaar op een beetje schilderwerk na. Toch een hele tijd mee bezig geweest!

    Fijn weekend.

    Liefs Thea♥

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥