vrijdag 21 februari 2020

Crea 5220 week-8 Vierkant ***


Eigenlijk vond ik ik dit een lastig woord om uit te beelden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat mijn fantasie me deze week een beetje in de steek liet? In eerste instantie dacht ik aan Piet Mondriaan, maar het woord vierkant neem ik letterlijk, en de stijl van Mondriaan heeft meer rechthoeken dan vierkanten. Een rechthoek heeft natuurlijk ook vier kanten maar is geen vierkant, haha, zo zien jullie meteen eens  hoe ingewikkeld deze troela in elkaar steekt . . . . .



Eerst maar eens wat spulletjes opzoeken die ik eventueel kan gebruiken, en wat grappige toevoegingen gebruikt  om het geheel niet te vierkant te maken, want ik heb eigenlijk helemaal niets met vierkante vormen en hou eigenlijk het meest van ronde vormen.


Voor deze toevoeging heb ik eerst een malletje uitgesneden op tweekleurig heel dun karton, en daar achter de  bruin / rode kleur aangebracht. Zal binnenkort een aparte post maken waarin ik beschrijf hoe het is gemaakt. En misschien hebben jullie het zelf ook al eens gemaakt? Voor de rest heb ik het nodige zitten knippen en plakken  en met markers allerlei accenten aangebracht. En uiteindelijk ben ik toch wel tevreden met het eindresultaat ***


                  Kijk ook een bij:
  Elizabeth   Marjan   Anita 

14 opmerkingen:

  1. Nou, dat je niks met vierkanten hebt is niet te merken; je hebt er opnieuw weer een kunststuk van gemaakt! Mooi zoals je het 'ronde' van de grote vogel en de poes combineert met de vierkante vormen. En de toevoeging met het bruinrode papier geeft het geheel een extra dimensie (en ja, ik heb die techniek ook al eens gebruikt, maar dan op kerstkaarten).
    Ik heb weer genoten van je bijdrage!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi gemaakt Josephine! De combinatie met de poes en vogel maakt het juist spannend hoor !
    groetjes van Simonne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh ha ha wat veel crea vierkanten het is je super goed gelukt !!!
    Succes met breien 😃😃

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heb je dit prachtig uitgewerkt. Mooi al die verschillende vierkanten en zeker zo mooi met de vogels en de knappe poezekop
    ! Het vierkant met de ( schuine) vierkant erin heb je nog meer laten zien, als je dit wel 5 of 6 maal doet heb je meteen het quiltpatroon "diamant".

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat mooi weer. Prachtig dat blauw met bruin.
    Dat malletje heb ik ook nog. Ik heb er eens gekocht met een soort mesje erbij. Je kan het uitsnijden en er kaarten van maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi, ja je kunt niet met alle woorden iets hebben ;)
    In dat knipsel, niet oneerbiedig bedoelt, zie ik een boekenlegger :) Het laatste vierkantje heeft een allerliefst vogeltje :) Fijn weekend, Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtige uitwerking weer! Wat zie ik veel verschillende vierkanten... Maar het is een heel mooi geheel. Het uitgesneden strookje vind ik mooi, het geeft iets heel speciaals aan de pagina!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Well! Harmonious and delicate colors! Beautiful!
    Carmela

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nou, je mag ook best tevreden zijn.
    Heel er mooi vind ik de toevoeging van de dieren.
    Knap gemaakt weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Grappige creaties Josephine!!
    Leuk om daar ook zo die dieren in te verwerken. Erg leuk gedaan.

    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind deze 'vierkant' opdracht toch wel heel geslaagd,Josephine, leuk de combinatie met de vogels en de poes, het geeft het geheel een mooi speels effect !
    Ik zie graag foto's in vierkant formaat en vooral in zwart/wit ...
    Wens je een fijn weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zoooo leukkkkkk...fijne avond lieve Josephine 💙💙💙

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Genialna praca ! Wszystko mi się tutaj podoba . Cała kompozycja jest dynamiczna ale kot jest najlepszy :)

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥