vrijdag 3 april 2020

Crea 5220 week - 14 Stempels ***


Stempel of stempels kan verwijzen naar: * Stempel: [Bouwkunde] een bouwkundige constructie of materieel. *Stempel: [Numismatiek] om munten te persen. * Stempel: [Plant] deel van een bloem. * Stempel: [Transport] Onderdeel van een kraanwagen. * Handstempel: voor het plaatsen van afdrukken, en natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden.



In eerste instantie ben ik begonnen om een aantal stempels te gaan maken, o.a een Libelle van foam materiaal en geplakt op een stukje kurk van een onderzetter. En een paar abstracte vormen, op twee kurken  heb ik nog wat leuke figuurtjes geplakt. En het grappige is dat ik alleen de libelle in het eindresultaat heb verwerkt.


Deze twee wil ik jullie ook even laten even zien, ze zijn al heel oud en ik kocht ze zo rond 1970 in een kunsthandel. Het zijn twee oude Indische Batik Stempels van hout, wat zijn ze mooi hé. Op de voltooide uitwerking heb ik een aantal bloemen gestempeld op perkamentpapier en uitgeknipt met steeltjes  om ze in de vaas te kunnen zetten. Linksboven zie je een  blad van een boom die op papier is gelegd en daaroverheen  is verf aangebracht, later is het blad verwijderd waardoor je een wit blad te zien krijgt. En door het blad met de kant waar de verf op zit weer op een vel papier te drukken krijg je een bladstempel, zag dit op internet voorbij komen. Rechtsonder zie je lakstempels, een waarborg voor de echtheid van documenten. En iets boven de lakstempels wat zig zag stempels gemaakt van in een model geknipt stukje spons. Voor de rest allerlei kleine stempeltjes en kleuraccenten aangebracht. Rechtsboven de fraaie plantenhanger met inhoud die kwam ik op internet tegen en heeft natuurlijk helemaal niets met stempels te maken maar vind het mooi bij het geheel passen. Ben heel benieuwd wat jullie allemaal bedacht hebben ***


Kijk ook eens bij:
Elizabeth  Marjan  Anita
Akkelien  Toos  Loes
Carmela & Davide
Corrie Albértje  Sandra

17 opmerkingen:

  1. Wow, wat een mooie stempel heb jij gemaakt! En die batikstempels zijn prachtig! Ook zo leuk dat je nog even verteld over de verschillende soorten stempels. Super mooie blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb weer genoten van wat je allemaal laat zien.
    Allereerst de achtergrond, die vind ik al heel mooi. Hoe heb je die gemaakt?
    En dan je zelfgemaakte stempels; die zijn heel goed gelukt! Jammer dat je ze niet allemaal kon gebruiken, maar ze komen vast nog wel eens van pas. De libelle is een echt kunstwerkje geworden; zó netjes uitgesneden (of geknipt?).
    De batikstempels zijn mooie ornamenten voor in huis. Heb je ze ooit wel eens gebruikt als stempels?
    De perkament bloemen vind ik heel mooi. Ze liggen mooi bovenop de ondergrond. Mag ik weten hoe je ze hebt vastgeplakt en of ze goed vast blijven zitten? (bij mij laat perkamentpapier nog wel eens los...)
    De stempeltechniek van het blad herken ik, die gebruik ik bij het GelliPlate printen, mooie techniek hé!
    De lakstempels brengen herinneringen naar boven: ik heb bij een bank gewerkt en als wij een zak munten hadden gemaakt, moest daar een touwtje omheen. Om er zeker van te zijn dat de hoeveelheid in de zak hetzelfde bleef, kwam er een lakstempel over het touwtje en de bijbehorende label.
    Je plantenhanger past er prima bij hoor, die linkt mooi met de bloemen in de vaas!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een heerlijke lange reactie Marjan, de achtergrond is een afdruk van een foto van een bergwand ooit gemaakt. Heb rondom de foto een stuk lichter gemaakt en toen uitgeprint. daarna wat spetteren met zwarte inkt, tussendoor wat deppen. En later met wit en zwarte markers nog wat zitten priegelen. De zelfgemaakte stempels heb ik deels geknipt en gesneden. De oude Batik stempels heb ik nog nooit gebruikt, zou best mooi zijn om iets in te lijsten, wie weet misschien doe ik dat nog eens een keer. De perkamentbloemen heb ik gewoon met zo'n simpele kleefstift geplakt maar alleen aan de onderkant van de stengels die in de vaas zitten. Dat blijft goed vast zitten. Maar lijm op zichtbare gedeeltes geeft bij perkament vreemde rommelig ogende vlekken is mijn ervaring.

      Liefs,

      Verwijderen
  3. Wat een grote variëteit aan stempels en stempel ideeën laat je hier zien.
    Ik vind de libelle prachtig. Soms werk ik ook met foam en dat is heel fijn om te doen.
    Met de kleinkinderen heb ik al verschillende keren stempels van gummen gemaakt en het is vaak heel verrassend hoe creatief ze daarmee omgaan.
    Ik heb weer genoten van jouw creatie, er is zoveel leuks op te zien.
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Your composition is wonderful! I love vintage objects and you have two beautiful old stamps! Serene and creative days
    Carmela e Davide

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een creativiteit laat je weer zien, Josephine, wat een mooie collectie stempels, als ik dan nog las 'een aantal zelf gemaakt' ... wow !
    De batik stempels zien er ook prachtig uit !
    Met de kleurencombinatie is het een heel mooie collage geworden !
    Fijn weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een schitterende uitwerking heb je gemaakt met je stempels.
    Het is een prachtig geheel geworden.
    Wat zijn ze mooi die Indische stempels, ja daar ben je zuinig op hè.
    De achtergrond is geweldig mooi, de bladeren en bloemen van perkament....buitengewoon zeg, heel knap gedaan.
    Dan kom ik er maar bekaaid ( dat zeggen ze zo bij ons) van af, ben er te laat mee begonnen ook. 😔

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat mooi gemaakt ik heb geen stempels hoop volgende week er weer bij te zijn ( nog ff het woord opzoeken)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je hebt het weer ontzettend mooi vorm gegeven! Ik zag het vanmorgen al even vlug op m'n mobiel en vroeg me al af hoe je de achtergrond had gedaan. Maar ik lees het nu in de reactie hierboven.
    Mooi hoe je allerlei stempeltechnieken hebt gebruikt, je kunt eigenlijk met heel veel materialen stempelen/afdrukken maken.
    Je batikstempels zijn prachtig, en vast ook een heel bijzonder bezit voor je!
    Fijn weekend, groetjes v. Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat heb je er weer een prachtig werkstuk van gemaakt. Ik zou het zo bij me aan de muur hangen. Echt geweldig. Ik vind het ook erg leuk dat je zo uitgebreid beschrijft hoe het allemaal tot stand gekomen is.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik hou van die oude stempels....staat hier een grote vierkante achter de keukenkraan...als spatscherm zo stoer....liefs van mij ❤️💋🙏🍀

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De batik stempels zijn prachtig, ik moet wel eerlijk zijn, nu kan ik dat echt waarderen, voor een aantal jaren geleden waarschijnlijk (nog) niet. Je Libellen is prachtig en je uitwerking ook weer mooi, zo mooi afgestemd qua kleuren en de stempels die je bij elkaar gezocht hebt. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Josephine,
    Wat super leuk dat je dit zo hebt kunnen maken. Een prachtige kaart. Knap ook dat jezelf eigen stempels hebt gemaakt.
    Je kunt zoveel met al die verschillende stempels. Erg leuk om daarmee bezig te zijn. Mijn vrouw doet ook veel met stempels. Zij kleurt ze altijd in en maakt er dan ook een mooie kaart van.
    Heel veel plezier!!

    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dag Josephine, hopelijk kan je ook genieten van de mooie lentedagen !
    Dit is wel een mooie samenstelling van stempels en kleuren die je gemaakt hebt !
    Groetjes van Simonne

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik vind je uitwerking weer prachtig. Er is zoveel te zien en toch vormt het een geheel zonder dat het te druk is.
    groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥