vrijdag 22 mei 2020

Crea 5220 Week - 21 Met vingers verven ***


Natuurlijk weet ik nog niet hoe het jullie is vergaan met dit thema, maar voor mij was het een gevecht met de materialen. Nu bestaat er natuurlijk vingerverf maar dat heb ik niet in huis dus dacht ik ga gewoon maar eens iets proberen. De eerste  poging zie je hier boven met aquarelverf op aquarelpapier, na verschillende probeersels die inmiddels al lang in de prullenbak liggen kwam ik toch echt niet verder dan wat vegen met mijn vinger en met mijn vingers wat ritmische bewegingen te maken, een soort tamponeren. Tja . . . . . een grappig effect maar het is natuurlijk niks,  of misschien eens als achtergrond gebruiken bij een volgens thema, op naar de volgende poging.


Hiervoor heb ik ook aquarelpapier gebruikt maar van een mindere kwaliteit omdat dat wat gladder is, en daar je toch met de vingers met wat dikkere verf moet schilderen wil het nog ergens op gaan lijken. Hiervoor gebruikte ik Acrylverf uit een doos met kleine tubetjes. Aan de onderkant zie je een soort lichtsnoertje, zoiets zag ik op internet dus ik dacht dan ga ik een tuin schilderen met bomen en tuinmeubilair en dan zo'n gezellig lichtsnoertje erbij. Nou jullie snappen het al dat is het ook niet geworden, dus besloot ik ik maar te proberen om wat bloemen te schilderen, haha het was leuk om mee bezig te zijn hoor maar totaal niet wat ik zou willen maken. Waarschijnlijk heb ik hier geen talent voor. Noem het maar een boeketje viooltjes die verlicht worden door dat lichtsnoertje.


Ook heb ik nog een aantal van die grote tubes acrylverf weer van een ander merk die ik hier gebruikt heb, de bedoeling was om allemaal ballen over en in elkaar te schilderen zodat de verf zich leuk ging mengen. Eigenlijk moet ik om mijzelf lachen hoe druk ik hier mee bezig ben geweest en dat dan de resultaten helemaal niet naar mijn zin zijn. Bij deze heb ik nog en paar stukjes papier geknipt om het geheel naar mijn idee nog iets extra's te geven.  En ondanks het niet is geworden wat ik voor ogen had heb ik wel heerlijk met mijn vingers zitten verven, en daar gaat het uiteindelijk om ***


Kijk ook eens bij:

Elizabeth  Marjan  Anita
Akkelien  Celine  Toos
Loes  Carmela & Davide
Corrie  Albèrtje
Sandra  Nel



17 opmerkingen:

  1. Het is jou beter vergaan dan mij! 😂
    Wat een moeilijke opdracht was dit....
    Ik vind je eerste poging heel mooi geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk vind ik het HEEL mooi! Alle uitwerkingen... Blijkbaar werkt vingerverven anders dan dat we willen en raken we het stuur een beetje kwijt tijdens het proces. En misschien is dat wel de rijke les van dit onderwerp!
    Zelf heb je een bepaald beeld bij wat je misschien wilde gaan maken. Maar wij bloglezers kijken heel anders aan tegen je uitwerkingen...
    Mijn eerste gedachte bij het zien van de eerste foto was 'oh, ze kan ook alles!'
    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  3. A beautiful watercolor effect with your fingers...even the acrylics have formed nice flowers.
    Hugs, Carmela

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En ik denk bij al je werkstukken: O. wat mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En ik dacht al meteen 'wat voor iets moois heeft Josephine nu weer gemaakt' ...
    Ik twijfel eraan of het mij zou lukken :-)
    De viooltjes vind ik prachtig en wat een mooi idee met de lichtsnoertjes !
    Geniet van een fijn weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En ondanks het “gevecht” , of dankzij, is het weer prachtig geworden !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ook al een hele klus als ik het zo lees maar een mooi resultaat

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Haha ik moet wel lachen om de worstelingen van een ieder. Het was deze week een behoorlijke uitdaging. Ik vind je violetjesboeket overigens erg mooi geworden. Volgende week is het weer een strakke vorm: een driehoek.
    Maar eerst een fijn weekend.
    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Al werd het dan niet zoals je wilde, toch vind ik het wel wat hebben. Vooral die viooltjes met lichtsnoer is toch echt wel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het zijn 2 verschillende technieken. Ik vind de tweede heel mooi, met die dikke "klodders" verf. Ik ben geïntrigeerd door de achtergrond van je viooltjes. Heb je die vooraf of achteraf gemaakt? Of tussendoor... Ik ben zelf niet zo goed met schilderen (eigenlijk kan ik alleen goed raamkozijnen schilderen).

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nou ik vind je pogingen goed gelukt, de eerste is echt artistiek en mooi, de volgende met de bloemen ook.
    Ik lig er even uit, heb mijn rechterarm geblesseerd en links valt niet mee. 😔

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ze zijn allebei prachtig geworden. Ik geloof dat velen moeite hadden met de opdracht, maar ik vind de resultaten erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je bent weer leuk bezig geweest Josephine !
    Nog een fijne dag !

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Josephine,
    Wat ben je weer lekker bezig geweest. Prachtig wat je weer laat zien. Het is telkens weer een verrassing wat voor leuks je weer gemaakt hebt.
    Volgens mij ben jij van alle markten thuis op creatief gebied. Erg leuk!!

    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vind je bijdrage prachtig, dat 'stoeien' zie je helemaal niet terug! Zo mooi gedaan :) Ik ben de uitdaging niet aangegaan, iets met te veel en alles te gelijkertijd. Knap dat jij dat wel hebt gedaan.
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Op deze subtiele manier is vingerverven echt prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥