vrijdag 19 juni 2020

Crea 5220 Week - 25 Zwarte achtergrond ***


Deze keer heb ik twee uitwerkingen gemaakt, de eerste hierboven heeft een een strakke vormgeving met wat speelse toevoegingen. De bedoeling was om met een hobbymesjes allerlei stripjes te snijden maar het papier dat ik wilde gebruiken was daar niet geschikt voor, het kreeg allemaal rafelige randjes. Dus heb ik het uit de vrije hand geknipt en dat beviel een stuk beter.


Hier zie je de verzamelde spulletjes waarvan  niet alles gebruikt is. De witte geknipte bloemetjes op de uitwerking zijn alleen in het midden geplakt zodat de blaadjes er een beetje bovenop liggen, helaas niet te zien op de foto.


Deze tweede uitwerking is totaal het tegenovergestelde, hier ben ik met acrylverf bezig geweest en heb de nodige hulpmiddelen gebruikt. Weet niet of jullie het erin zien maar het zijn pluizige overblijfselen van de Paardenbloemen, met nog wat enkele losse pluisjes.


De drie transparante staafjes zijn rietjes [drink] die ingeknipt zijn tot verschillende maten, daarnaast zie je nog een stapeltje wattenstokjes samen gebonden, ook gebruikte ik nog een plukje watten, niet op de foto, en een heel dun kwastje. Heb het niet zelf bedacht hoor maar kwam het tegen op internet. met de ingeknipte rietjes die je in de verf doopt ga je tamponerend en draaiend  tegelijk de verf aan brengen met de verschillende maten over elkaar heen, ook hier een daar met zwarte verf. dit heb ik ook gedaan met de wattenstokjes en het propje watten, met het kwastje hier en daar nog wat toegevoegd. Het was heel leuk om te doen en snel was dit kunstwerkje voltooid [Nou ja Kunst, haha]
Leuk effect hé?



Kijk ook eens bij:


11 opmerkingen:

  1. De uitgebloeide paardenbloemen had ik al herkend vóór ik je tekst gelezen had; ze zijn dus heel goed gelukt ;o)
    Mooi hé dat zo'n moeilijk ogend effect soms vrij makkelijk te maken is.
    Je eerste creatie is ook heel mooi, de reepjes zijn heel mooi recht geknipt hoor, jij kan nog even voort zonder hulpmiddelen;o) Ik woon in de polder en daar doet jouw creatie meteen aan denken: een wolk met zonnestralen en een akker waarvan de eerste zaadjes al zijn gaan bloemen.
    Mooi weer en ik noem het kunst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind beide uitwerkingen mooi, de eerste met strakke strepen en stippen in combinatie met de bloemen. En de tweede met de zwierige paardenbloemen en pluis. Je voelt je meteen in een wei op een mooie zomerdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel erg mooi! En het heeft wel wat van de technieken die ik beschrijf bij het kerststukje, een soort van stempelen met onverwachte materialen. Super leuk dat je hier mee bezig bent gegaan en wat een mooie resultaten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het eerste werkje met het waaiervormig motief vind ik al heel mooi, Josephine, maar het tweede is een echt kunstwerkje !
    Ik had al gezien dat het pluis van paardenbloemen is ... :-)
    Prachtig !
    Ook fijn dat je uitleg geeft hoe je dit gemaakt hebt.
    Volgende week gaan de temperaturen hier weer naar de 30°.
    Geniet van het weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Extraordinary! You managed to create a beautiful effect with straws! Both particular.
    Hugs,Carmela

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het zijn zeker weer kunstwerkjes.
    Ze zijn twee verschillende stijlen, maar alle twee erg mooi.
    Hoe krijg je het toch elke week weer voor elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Beide uitwerkingen vind ik heel mooi en sprekend! Doordat je verder geen kleur hebt gebruikt, doen ze qua sfeer wat ijzig aan, maar dat heeft juist charme...
    Je hebt het echt in je vingers!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat mooi is de eerste, heel elegant en strak in zwart-wit.
    De tweede met de pluizige bolletjes is prachtig, leuk dat je uitlegt hoe je dat voor elkaar heb gekregen. Toen ik de 2e maal keek bedacht ik dat het als het in kleur zou zijn geweest, het net op vuurwerk leek.
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Josephine,
    Dat ziet er heel bijzonder uit. Heel mooi.
    Op foto 3 is goed te zien wat je met dit effect zo kunt maken. Grappig hoor!!

    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat leuk om te zien hoe je de paardenbloemen hebt gemaakt. Ik vind de eerste afbeelding leuk, maar die met de paardenbloemen vind ik echt supermooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuke projecten heb je gedaan. Ik ben vooral fan van je paardenbloempluizen maar je eerste collage vind ik ook mooi.
    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥