vrijdag 26 juni 2020

Crea 5220 Week - 26 Patronen herhalen ***


Ongelooflijk eigenlijk, de tijd vliegt letterlijk voorbij, inmiddels is er al een halfjaar voorbij met het werken aan Crea 5220. Nog steeds vind ik het heel erg leuk om er aan mee te doen dus op naar het tweede halfjaar. Deze week is het thema 'Patronen herhalen' tsja. . . . . dat kunnen natuurlijk haak of breipatronen zijn. Het kan ook iets zijn dat zich afspeelt bij mensen waarbij een relatie telkens weer vastloopt. En zonder daar iets van te leren herhalen ze telkens opnieuw de { foute } vaste  patronen. Zelf hou ik het bij herhalen van vormen of figuren. Deze eerste die ik jullie laat zien heb ik al lang geleden gemaakt, in 1998. Daar ik veel bewondering heb voor de Nederlandse Graficus Maurits Cornelis Escher, heb ik getracht iets na te tekenen van een van zijn werken. Escher heeft altijd gewerkt op de millimeter precies en dat heb ik niet gedaan. Als je goed kijkt zie je dat geen paard of ruiter gelijk is in mijn werkstuk maar dat neemt niet weg dat het toch allemaal klopt, de paarden lopen heen en weer, en ondanks dat ik alles uit de losse hand heb getekend zijn er heel wat uren aan gewerkt.


Hier wat heen en weer zwemmende vissen en dat was heel wat simpeler om te maken.


Dit is ook een klein detail uit een werk van Escher, {Vissen en vogels} voor de grap heb ik een gedeelte negatief gemaakt en wat geel accenten toegevoegd.


Wat was ik lekker op dreef zeg, en met dit warme weer ben ik regelmatig relax gaan kleuren en krabbelen, en zo ontstond er weer een totaal ander uitwerking. Heel aangenaam en vooral rustgevend om de vormen te laten komen zonder er echt over na te denken.


En dit was echt een vluggertje, gekke mannetjes, Heel fijn weekend allemaal ***

Kijk ook eens bij:
Elizabeth  Marjan  Anita
Akkelien  Celine  Toos
Loes  Carmela & Davide
Corrie  Albèrtje  Sandra
Nel   Petronille  

13 opmerkingen:

  1. Wauw laat ik toch denken dat de ruiters te paard van Escher was...maar die heb je zélf gemaakt, wat reuze knap!
    Dat je die gekke mannetjes als vluggertje hebt gemaakt, daar kan ik ook alleen maar vol verbazing over nadenken; het zou voor mij menig uurtje duren om zoiets op papier te (kunnen) krijgen.
    Je uitwerking met losse vormen ziet er ook schitterend uit, het was vast heel fijn om er mee bezig te zijn. Het 'los van elkaar' inkleuren van de diverse vlakken doet me de denken aan school: daar hadden we een vorm die we hier en daar over elkaar heen tekenden en dan werden de ontstane vlakken ook los van elkaar ingekleurd. Ik heb het al eens gebruikt bij Crea5219 en het blijft een leuke techniek. Mooi om dat bij jou ook terug te mogen zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig! Wat kan je prachtig tekenen! Ja, Escher is fantastisch, maar hij kan er ook wat van!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. prachtig wat mooi de ganzen zie je zo wegvliegen ik zie alleen niels niet :))))

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt het zelf getekend de ruiters en paarden!!! Buitengewoon knap, ik vind Escher's tekeningen geweldig en je blijft er naar kijken, die was een meester in tekeningen om je op het verkeerde been te zetten, prachtig hoor. Je evenaart zelfs zijn zwart/wit vissen en vogels.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Amazing! Escher is a great teacher, I don't get tired of taking inspiration from his books! You did a nice colorful elaboration...it seems to hear some jazz rhythms..
    Hugs, Carmela

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Josephine,
    Dat ziet er best bijzonder uit zo met die verschillende figuren.
    Heel bijzonder om daar mee te werken, maar wel erg leuk.

    Fijn weekend!!
    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  7. 'WOW', dacht ik bij het eerste werkje ... en uit de losse hand getekend ! Echt fantastisch, Josephine !
    Ik sta weer versteld van al je creativiteit !
    Het kleurrijke werkje vind ik ook heel mooi, prachtig met al die motiefjes !

    Betreft de nieuwe blogger interface, ik heb het nog niet uitgeprobeerd maar wat opgezocht over wat er verandert ...
    de layout van de berichten ziet er zowat hetzelfde uit vind ik maar het schrijven zelf en de foto's invoegen is helemaal anders, het zal weer een aanpassing zijn, hoop dat het gaat meevallen ...

    Tropische temperaturen hier, onweer op komst.
    Wens je een fijn weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw wat een kunstwerken, echt heel mooi en wat ingewikkeld. Ook leuk om naar te kijken want je ziet steeds iets nieuws of eigenlijk zie je een herhaling. Zo knap dat het steeds blijft kloppen.
    Fijn weekend.
    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je bent er weer volop ingedoken en er voor gegaan! Prachtige uitwerkingen, Josephine... En ze passen ook zò goed bij jouw eigen stijl.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Knap werk Josephine, je moet er wel veel geduld voor hebben denk ik!
    Fijn weekend ! groetjes van Simonne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat heb je er weer een hoop werk van gemaakt. De eerste tekening vind ik prachtig. Maar ook die kleurige cirkels vind ik prachtig. Lekker om even op mijn gemak alles te bekijken en te genieten van al het moois.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. O.M.G, wat een talent, ik dacht echt dat het werk van Escher was.
    Maar nee, echte Josephine’s, dat zijn het.
    Subliem !

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh my word Josephine, they are all stunning. The horses are brilliant, and I love the expressions on the faces of the fishes :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥