dinsdag 2 juni 2020

Rozen en nieuwe interface van Blogger ***



Zomaar even een paar rozen uit de tuin, maar waar ik het eigenlijk over wil hebben is de nieuwe interface van Blogger die er aan zit te komen, HELP. Elke keer als je  je aanmeld en op je dashboard komt zie je  linksonder dat irritante oranje biesje.
Deze dus, het staat er al een poosje maar heb er eigenlijk helemaal geen zin in dus heb er nog steeds niet op geklikt. Al meerdere keren in de jaren dat ik blog zijn er veranderingen aangebracht die alleen maar ellende  gaven. Zoals toen ze de foto's zogenaamd voor je wilde verbeteren waardoor er maanden achtereen  al je foto's opeens een totaal andere kleur kregen??? om razend van te worden maar gelukkig is dat toen opgelost. Kan me ook nog goed herinneren dat iedereen opeens zijn gadget Volgers zag verdwijnen en dat het pas naar een paar maanden eindelijk weer allemaal zichtbaar werd. En nu dan binnenkort weer een vernieuwing. Op je dashboard lees je,  Eind Juni wordt de nieuwe interface van Blogger de standaardinterface voor alle gebruikers. Je kunt er nog wel voor kiezen om de oude interface te gebruiken, [en dan bedoelen ze tot die tijd] We raden je aan schrijven ze om de nieuwe interface uit te proberen door op de oranje knop te klikken linksonder. En dan staat erbij als je kritieke problemen tegenkomt meld die dan bij ons. Nu op internet lees ik al veel problemen, je kan dus niet meer gewoon je foto's uploaden  in de maat die jij wil want ze maken van alles één maat, handig knoppen die we nu hebben komen op plaatsen te staan die zeer onlogisch zijn. Eerlijk gezegd ben ik er huiverig voor, waarom bedenken ze toch steeds iets waar we helemaal niets aan hebben. Heeft misschien een van jullie die nieuwe interface al in gebruik? Ben namelijk benieuwd of er mee te werken is. Heb ook al gelezen dat het niet met alle browsers werkt, heb op internet nog helemaal NIETS positiefs daarover gelezen alleen maar ellende, en eind juni schiet al behoorlijk op. Vertel, heeft een van jullie er al ervaring mee, zou het heel graag willen horen ***


10 opmerkingen:

  1. Hoi Josephine,

    Ik dacht, het ziet er goed uit! Maar kan nergens vinden waar ik een foto kan plaatsen! Heb jij dat al gevonden?
    Mooie rozen heb je!!

    Liefs Thea♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee Thea, want ik heb het nog niet ingeschakeld, ik lees zo veel klachten dat het niet goed werkt en hoop van harte dat Blogger dat eerst eens op gaat lossen. Maar waarschijnlijk zit je er op een geven moment gewoon aan vast en moeten we het zelf maar allemaal uitzoeken.

    Liefs
    Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook ik zie die balk al een poosje staan.... Net als jij heb ik geen goede ervaringen met de wijzigingen; ik ben zelfs een heel blog daardoor kwijtgeraakt! (en niet ik alleen..)
    Net als jij ben ik ook nog niet overgeschakeld, mijn ervaringen hebben me geleerd daar zo lang mogelijk mee te wachten zodat de ergste kinderziektes er uit zijn. Ook heb ik al een aantal blogjes klaar gezet, zodat ik niet meteen in de stress hoef te schieten als de nieuwe wijziging straks in gaat.😏
    Er zit nu niets anders op dan afwachten en duimen dat het deze keer beter gaat dan de vorige keren....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een genieten van je mooie rozen.
    Ja ik ben er ook huiverig voor om op die knop te drukken.
    Ik ben al zo blij dat het allemaal goed op mijn blog komt, heb in het verleden ook soms zo moeten zoeken en tobben. Laten we het maar even afwachten!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gelukkig, je leeft nog!Groetjes en het beste

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ook ik hou daar niet van, Josephine, en zeker niet als er zoveel problemen zijn ...
    Ik herinner me de foto's nog, ik vond ze echt lelijk en heb dat toen vermeden door PNG i.p.v. Jpeg te uploaden.
    Wat betreft 'Volgers', alleen als men een reactie geeft, kan ik via die link op hun blog, niet via het gadget.
    Ik kijk er alvast niet naar uit, hopen maar dat het gaat meevallen ...

    Het boekje in mijn post is een Pools schoolboekje, het is van mijn man, hij heeft Poolse roots.
    Vandaag de laatste dag zomers weer, vanaf morgen frisser, 15°, regen en veel wind :-(
    Oh, de rozen zijn prachtig !
    Groetjes,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat zijn je rozen mooi! En je foto's van de rozen natuurlijk helemaal...! Geen last van luis?
    Ik had het oranje blokje nog helemaal niet gezien bij blogger. Als het onvermijdelijk is zullen we er aan moeten geloven. Ik las n.a.v. je bericht nog een artikel over de voor- en nadelen.
    Misschien valt het allemaal nog mee...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. A few weeks ago I opened blogger and the new version was there, I went into meltdown. I mentioned it in a post and one of my readers explained that orange button, which I must have pressed without realising! I went back to the original, but I think it is going to change to the new one soon.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb het gedaan en als alles goed gaat, komt mijn nieuwe bericht morgen in de nieuwe stijl. Ik vond het erg meevallen hoor. Dat van die foto’s is zeker irritant. Ook wordt er steeds een linkje aangemaakt tussen verplaatsen van de foto’s. Klinkt misschien raar, maar dat zie je vanzelf wel. Of misschien deed ik iets fout. Gewoon gaan doen, als ik het durf en kan, kan iedereen het. Haha, ik heb geen aandelen hoor, maar ik lees veel over angst voor het nieuwe , en ik wil gewoon even melden dat het misschien gewoon meevalt.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ben heel blij met je reactie Mieke, misschien maak ik me ook veel te druk, maar overal lees je dat de foto's van zo'n slechte kwaliteit worden getoond. Ben heel benieuwd naar je post morgen of alles er goed uit ziet. Lief van je dat je dit even laat weten, kan ik vannacht tenminste goed slapen, haha grapje hoor. Het lijkt dus allemaal mee te vallen en dat zou heel fijn zijn.
    Als het even anders gaat maakt me ook niet uit dan went meestal snel, maar ik lees steeds dat het allemaal veel onhandiger gaat dan we nu gewend zijn, en dan denk ik meteen wat is dan de meerwaarde volgens blogger????? Bedankt Mieke Je bent een schat!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥