vrijdag 23 oktober 2020

Crea 5220 Week - 42 Ruitvorm ***

 
Bij het woord  Ruitvorm heb ik aan allerlei dingen gedacht maar ik heb er drie uitgekozen om uit te werken. Ik ben begonnen met een aquarel te maken, het is zomaar een fantasie samenstelling geworden.

Daarna heb ik deze collage gemaakt, ik blijf het vooral heel leuk vinden om collage's te maken, mooie afbeeldingen verzamelen en heerlijk op je gemak wat zitten scheuren, vooral schuiven, knippen en plakken om er een fraai geheel van te maken.


Mmmm, kijk toch eens wat lekker allemaal, ik heb in mijn leven al heel wat van al dit lekkers gegeten. Daar ik van nature een lage bloeddruk heb zat zo ongeveer in iedere tas en jaszak wel een aantal van deze dropjes en droppen, ook die grote taaie, jullie kennen ze vast wel, en bij een flauwte hielp zo'n dropje  heel goed. Tegenwoordig met de nodige kronen in mijn mond waag ik me daar niet meer aan want ik denk dat  de kronen spontaan aan de droppen blijven hangen, haha, zien jullie het al voor je. In het midden zie je een nougatblok in gekleurd zilverpapier en deze at ik graag als klein meisje. Ik geloof dat je ze toen bij Piet de Gruyter kon kopen, een winkel die heeft bestaan van 1818 t/m 1977 ***


12 opmerkingen:

  1. De aquarel is prachtig! Nu ben ik natuurlijk wel een beetje bevooroordeeld want je hebt mijn favoriete kleuren gebruikt 😉.
    De collage is ook weer een meesterwerkje!
    Mmmm drop, helaas niets voor mij, maar bij het zien van de foto loopt het water me in de mond 😊

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent weel heerlijk bezig geweest, prachtig weer !
    Mooie kleuren en het is allemaal weer schitterend gerangschikt.
    De zoute drop erbij is heel goed bedacht.
    Fijn weekend !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel teer en heel mooi komen de ruiten uit in je aquarel!
    De ruitencollage is ook weer erg leuk om te zien.
    Ik had ook aan droppen gedacht en aan wybertjes, je weet wel, die kleintjes. Maar ik heb geen drop in huis, hou er niet zo van, geef mij maar pure chocola, hihi. Daarom ben ik meer voor dat nogablokje, daar was (en ben) ik gek op.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie uitwerkingen, de collage en de aquarel, echt prachtig. En bij de dropjes moest ik denken aan mijn schooltijd, ik heb een paar keer getrakteerd op van die ruitdroppen, die grotere. Nostalgie! Die kochten we bij het Dropwinkeltje en die winkel is er nog steeds :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Josephine,
    Drop is altijd lekker. Leuk om het zo bij elkaar te zien.

    Groetjes en alvast een fijn weekend,
    Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wow, wat mooi weer... Ik ben helemaal weg van je aquarel!
    Wat zit er veel in; ik blijf er naar kijken...
    Overlapping, verschillende ruitvormen, sterke compositie, geweldige kleuren...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Alles weer zo mooi gedaan, Josephine !
    Prachtige kleuren in je aquarel en ook de kleurencombinatie van je collage vind ik heel geslaagd !
    Wat een goed idee met de drop ... zelf hou ik er niet zo van, wel snoepte ik vroeger van die kousenbanden (zo noemden we ze), zo'n smalle band opgerold en ook een soort drop.

    Ja, het ziet ernaar uit dat we niet snel van het virus af geraken ... ook bij ons strengere maatregelen, café's en restaurants moeten voor 4 weken dicht. De besmettingen blijven maar stijgen, maar voorlopig geen lockdown.
    Fijn weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ohhh ... The beautiful textures! I love the little touches of yellow, it makes the watercolor composition warm and sunny! I like licorice .. hehe, I remember it as a child, in small soft spirals ...
    Hugs, Carmela

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Drop, heerlijk!!! Zo ongeveer het enige wat ik snoep. Ik vind je aquarel prachtig geworden. Mooi speels.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooie uitwerking heb je gemaakt. Zo mooi straks maar niet te heb je de vormen geschilderd. Weer een feest om naar te kijken. En drop, mjam lekker maar dan wel zoet.
    Fijn weekend. Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk, die drop. Ik koop het niet vaak, want ik zo de zak leeg. Maar in jouw collage zijn ze heerlijk uitgesteld. In mijn geboorteplaats hadden we ook De Gruyter. Was dat eigenlijk een landelijke winkel?

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥