zondag 11 oktober 2020

Jeugdsentiment ***

Tijdens het snuffelen in een doos met spulletjes die ik heb verzameld tijdens het leegruimen van het ouderlijk huis kwam ik een spelletje tegen uit mijn vroege jeugdjaren. Tussen het spelletje zat een brief die mijn moeder in 1985 schreef aan "Chriet Titulaer" In een A.V.R.O bode uit 1985 stond een uitzending aangekondigd waar Chriet Titulair o.a zou spreken over een ontdekking van ene Willy Whiskers die een spelletje  bedacht voor kinderen waarmee je gezichten kon veranderen. En dat spelletje kwam hij onlangs tegen op een van zijn verre reizen. Mijn moeder was helemaal verbaasd omdat wij dat spelletje al 30 jaar voor zijn ontdekking in huis hadden, vandaar de brief aan Chriet Titulaer ze wilde dat toch even laten weten.


Als kind speelde ik daar heel graag mee, we hadden dat spelletje dus al in 1955, toen was ik 7/8 jaar oud. Wel heel erg leuk dat dit stukje speelgoed uit mijn jeugd nu voor mij op tafel ligt omdat mijn moeder  altijd heel veel heeft bewaard [ lees letterlijk alles ] 


Zoal jullie kunnen zien is het simpel, een hoofd in een kader met aan de onderkant een rand met ijzervijlsel met daarbij een klein magneetstiftje waarmee je het ijzervijlsel naar het gezicht kan trekken om bijvoorbeeld dat guitige koppie een snor, of baard en haren te geven.


Je ziet wat voorbeelden van de mogelijkheden bij het spelletje, het is toch fantastisch omdat na zoveel jaren weer eens door je handen te laten gaan. Of mijn moeder ooit reactie heeft gekregen van Chriet vermeld de geschiedenis niet ***


8 opmerkingen:

  1. Dat is een heel bijzonder spelletje! Nog nooit gezien en van gehoord... Mooi dat zoiets bewaard is gebleven en zeker met de brief van je moeder erbij!
    Iets om te koesteren en ik hoop dat het voor altijd bewaard blijft...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om te lezen en te zien! En het ziet er nog prachtig uit ook! Heel bijzonder, iets om te koesteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Josephine, het is zeker altijd leuk om iets te zien van uit je kinderjaren !! Ik heb nog één pop overgehouden van vroeger en koester die ook als iets heel kostbaars...
    fijne dag verder, groetjes van Simonne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, wat een leuk spelletje, Josephine, zo fijn dat je moeder het al die tijd bewaard heeft, ook de brief erbij !
    Chriet Titulaer ken ik wel van vroeger op TV, maar het spelletje heb ik nooit gezien ...
    Fijne week,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk om weer even kind te zijn! Heb je er weer mee gespeeld toen je het in handen kreeg?😉
    Geweldig dat je moeder destijds een briefje naar Chriet Titulaer heeft gestuurd!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat goed dat je moeder die brief schreef. Jammer dat je geen antwoord hebt. Het spel ken ik niet, maar ik weet wel dat je vroeger een ander spel had met dat vijlsel en een stiftje. Maar wat dat was, ik heb geen idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Josephine,
    Wat leuk dat je dat nog steeds hebt. Zo zie je hoe het speeelgoed voor de kinderen er in die tijd uitzag. Nostalgisch om te zien, maar wel erg leuk. Goed dat je moeder toender tijd in de pen was gedoken om die welbekende Chriet Titulaer dat te vertellen.
    Ik herinner me hem van 'de mens in de ruimte' en dat kon hij dan op zo'n bijzondere manier zeggen, met dat intellectuele gezicht..haha..!!

    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een heerlijke jeugdherinnering, echt om te koesteren.
    Zo leuk om verschillende gezichten te creëren en prachtig ook om te zien. Leuk dat je het met ons wilde delen.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥