maandag 26 oktober 2020

Rondje Oktober tuin ***

 Afgelopen zaterdag heb ik weer een aantal foto's  genomen in de tuin, eigenlijk is er nog best heel wat kleur te bekennen. Veel hortensia struiken die in deze tijd van het jaar prachtige verkleuringen van de bollen laten zien. De foto hierboven is een Begonia Waterfall, de witte, wij hadden heel veel rode die zeer uitbundig gebloeid hebben en een aantal witte, de rode  zijn nu uitgebloeid maar deze witte doet nog enorm zijn best. 


Ook de Spaanse magrieten is zo'n dankbare plant die door blijft bloeien tot de eerste vorst.


Dit is de vaste Fuchsia plant die elk jaar weer volop van de vroege lente tot de late herfst volop blijft bloeien, zelfs als ik in het voorjaar soms deze struik behoorlijk terugsnoei groeit het weer uit tot een gigantische struik. 


De Pluimhortensia met pluimen van wel 20 centimeter lang, zomers bloit hij spierwit maar in deze tijd zoals je op de foto ziet kleuren de pluimen crémekleurig, ze bloeien op eenjarig hout.



Rosa The Fairy, ook zo'n dankbaar roosje, ze zien er in deze tijd van het jaar wel wat aangedaan uit maar geven lichtpuntjes in de herfst.


Alle kastanjes zijn inmiddels uit de kastanjeboom gevallen, emmers vol, elk jaar vul ik een aantal potten voor de gezellig sfeer en blijven staan tot het weer voorjaar is.


De Callicarpa struik is zo'n drie meter hoog en zit boordevol cyclaamkleurige bolletjes, een feest om naar te kijken. Je kan ze ook heel goed gebruiken in droogboeketten. 



Zelfs de Jasmijn is voor de tweede keer weer gaan bloeien en klimt helemaal in de Seringenboom, leuk hé.


7 opmerkingen:

  1. Heerlijk om zoveel kleur in je tuin te hebben. Dat mis ik hier echt; ook wel het gevolg van een onderhoudsvriendelijke tuin (die wij niet hebben aangelegd). Het is zo mooi als je oog steeds getrokken wordt naar zo'n prachtige bloeiende plant. Wat staan je planten er goed bij en je hebt zulke leuke sfeerhoekjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een feest om in je tuin te mogen kijken, prachtig toch hoeveel er nog in bloei staat en waar je nog van kan genieten.
    Bij mij staat de fuchsia ook nog steeds volop mooi te wezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Josephine,
    Wat een mooie foto's!! Het is super mooi om al deze bloemen nog zo te zien. Die foto van die Spaanse margrieten en die roos op foto 7 zijn ook erg mooi.
    En aardig wat kastanjes ook. Altijd leuk ook als decoratie.
    Zelf hebben pas in de Beekse bergen tamme kastanjes geraapt. Die hebben we ook op tafel staan met walnoten en kunnen er af en toe wat van opeten.
    Zo heeft ieder jaargetijde zijn charmes, toch?!

    Lieve groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Er is echt nog veel te genieten in de tuin en jij hebt echt nog prachtige planten in bloei.
    Genieten is dat hè.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat is jouw tuin nog mooi zeg, zo vol met al die kleuren. Dat is nog even lekker genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo'n prachtige kleuren in je sfeervolle tuin, Josephine !
    Mooi nog die rozen en altijd fijn om te zien hoe de Hortensia verkleurt ...
    Kastanjes hebben we ook, maar die vallen qua smaak elk jaar weer tegen, de okkernoten zijn wel heel lekker ... dat vinden de eekhoorns ook en met de hazelnoten zijn ze ieder jaar weer weg :-)

    Ik denk dat we hier een lockdown mogen verwachten, het aantal besmettingen stijgt enorm, de ziekenhuizen trekken aan de alarmbel ...
    Wens je alvast een fijn weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi allemaal....en owww kastanjes...leuk herfst....🍀🎃🌻🍂🍁🍄🌽🧡🌾🍀

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥