maandag 8 februari 2021

Winter prikjes * * *


Bij ons in het noorden van Nederland is de sneeuw wat later op gang gekomen en er ligt ook minder dan elders in het land als ik het zo hoor en lees. Maar heerlijk om na een lange tijd weer eens sneeuw foto's te kunnen maken, de wereld ziet er zo prachtig uit met een wollig wit dekentje. Het voelt ook altijd zo vredig, althans zo voel ik dat tenminste wel. 

Dus mijn snowboots van zolder gehaald, een dikke sjaal om mijn nek en met de camera in de aanslag de tuin in gegaan, van alle kanten zag alles er zo sprookjesachtig uit. 

Hebben jullie ook allemaal mooie foto's kunnen maken? En in de buurt  was het voor de kinderen een groot feest natuurlijk. Sommige  zagen misschien voor het eerst van hun leven de sneeuw in werkelijkheid. Terwijl ik me toch goed kan herinneren dat toen ik jong was wel ieder jaar periode's met sneeuw waren, maar oké ik ben dan ook een ouwe taart ;o)


De foto hieronder is niet van vandaag maar die nam ik een aantal jaren geleden. In de tuin laat ik in de winter ook altijd allerlei sfeer spulletjes staan. Zo ook op een bijzet tafeltje waar en plant , een schaal met knikkers en een vaasje stond, De sneeuw die viel vormde zich rondom die spulletjes en toen ik de volgende morgen naar buiten keek zag ik dit. Heb er een foto van ons hond Bono bij gezet, en bij zijn staartje heb ik wel voorzichtig iets sneeuw weggehaald om er een mooi spits staartje te krijgen want dat hebben die Westie's, giller hé, zien jullie het ook ***

12 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's. Ik ga straks ook mijn tuin even in. Net als bij jou, niey zo heel veel sneeuw, maar toch heel mooi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook hier in het noordwesten minder sneeuw en helaas is het door de harde wind ook bijna nergens op blijven liggen (al hebben we wel duintjes nu overal😉).
    Vandaag is de wind gelukkig al een stuk minder en heel voorzichtig worden struiken en voorwerpen onder een klein laagje wit verstopt. Dat voelt op de een of andere manier voor mij toch meer dan winter dan gisteren. Straks de stoep zoveel mogelijk schoon maken, dat is iets wat ik al héél lang niet gedaan heb. Gelukkig hebben we een sneeuwschuiver (die gebruiken we al jaren om in de herfst de bladeren van de grote bomen in de straat op te ruimen😉) en kan ik lekker buiten 'spelen'.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een sfeervolle foto’s heb je genomen, prachtig !
    En de hond, hilarisch !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier Veluwe een beste kaag hond uitlaten is echt banjeren door de sneeuw. Maar heeft ook wel weer wat

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige foto's weer Josephine !!! Die van je hondje vind ik ook de MAX ! Nog een fijne dag en groetjes van Simonne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie foto’s laat je zien. Ik heb er een paar gemaakt, ik ben absoluut geen liefhebber van sneeuw. En hier ligt wel heel veel hoor. Voor de kleinkinderen was het echt feest, en daar geniet ik dan wel van.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi hè die sneeuwfoto's, vooral de sneeuw westie is schitterend!!
    Na al die kwakkelwinters is het genieten, vooral door de kids.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooie foto's en geweldig, die met de hond :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een sfeervolle foto's, Josephine ... prachtige details, ik vind die met de vogels ook zo mooi !
    En leuk die foto van Bono :-)
    We hebben hier ook een beetje sneeuw gekregen, deze morgen was ik ook al buiten om foto's te nemen, ijskoud was het, maar toch van genoten. Vroeger hadden we inderdaad strengere winters en veel meer sneeuw.
    Fijne week,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Maar toch ligt er bij jullie ook een mooie laag! Prachtig zoals je alles hebt weten vast te leggen met je camera... Ik zie dat er ook sneeuw op de takken ligt, dat woei er bij ons allemaal af zondag...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hier is ook veel gevallen...gelukkig dooit het nu behoorlijk al....vanwege de zon die er de hele dag op staat....maar als het gaat vriezen vannacht zal het wel weer glad worden...ik baal er wel van hoe mooi ook...ik voel mij nog meer opgesloten nu....geen wandelingen met Leaf meer...ik durf dat niet met gladheid...dus dat vind ik erg jammer....voel mij nu nog meer alleen...bah !.....maar ik doe mijn best ....en probeer er wat van te maken...maar mag alles weer normaal zijn ?....pffff....liefs van mij fijne week 🍀🍀🍀

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥