donderdag 12 september 2024

Trekpop frutsels * * *


 Tsja, wat doe je op zo'n regenachtige dag buiten de noodzakelijke werkzaamheden,  ben maar weer eens met trekpopjes aan de slag gegaan.  ben inmiddels een beetje de tel kwijt maar geloof dat ik met deze erbij geteld inmiddels zo 43 stuks heb. Mijn verzamelboekje  wordt steeds dikker en dikker.



Deze dame noem ik Rode Miep, ze werkt me op de lachspieren.  Je komt er zoveel tegen op internet. Het is een heerlijk rustgevend werkje, eerst alles op wat dikker papier plakken , dan alle onderdelen uitknippen en met zwarte  stiften  alles accentueren.


En vervolgens met mini splitpennen of dun ijzerdraad de verbindingen maken. De touwtjes  aan de achterkant laat  ik achterwege want gedeeltelijk  lijm ik ze in mijn boekje. wel zodanig  dat je ze toch in allerlei standen kunt zetten, een beetje mee spelen. Gelukkig is het kind in mij niet verloren gegaan. 👀

donderdag 5 september 2024

Boekjes knutselen * * *

Ben weer aan de slag gegaan met een  paar boekjes maken, het is weer een Blizzard boekje waar ik al eerder een exemplaar van gemaakt heb Klik Dit is de kaft van de voorkant van het boekje.

Hier zie je wat vouw voorbeelden, op dit You Tube filmpje de uitleg Klik De dame op het filmpje maak een mini boekje maar je kan natuurlijk zelf bepalen hoe groot je het wil hebben.


De vouwsels zijn wel mooi sprankelend , leuk om te te fotograferen.

En dit is de achterkant van het boekje. Voor de kaften heb ik eerst met acryl verf nonchalant  een tekening gemaakt en later verknipt. En met zwarte en witte markers wat tekeningetjes gemaakt.


De binnenkant van het boekje ga ik vullen met een aantal ATC kaartje en andere kleine  leuke dingen, misschien ook wat in tekenen of schrijven.


Ook kwam ik ergens een envelop boekje tegen, erg simpel om te vouwen waar ik meteen mee aan de slag ging. Heb er gewoon printpapier voor gebruikt en later vouw je de strippen zigzag op. In de schuine kanten kun je er dan wat in stoppen, foto's  of kleine gedichtjes, geef maar een voorbeeld.


Op deze foto is het wat duidelijker te zien, met dessin papier wordt het veel steviger en fraaier om te zien natuurlijk.


Over deze foto heen heb ik een masker gebruikt die bepaalde vlakken weg haalt, gewoon even een grapje  gebruikt op mij foto bewerkingsprogramma.