woensdag 24 juni 2009

Pracht en Praal.
















Hier ben ik altijd door gefascineerd, deze eeuwenoude traditie om het prille begin van de lente aan te kondigen. De prachtige Venetiaanse maskers en gigantische gewaden, de een nog mooier dan de ander. De maskers worden meestal vervaardigd van Papier-maché omdat dat materiaal het gewicht gering houd en het mogelijk maakt om er dagen mee te lopen. Daarna begint het ontwerpen en beschilderen van de maskers en worden er later nog allerlei decoratie's op aangebracht. Het zijn stuk voor stuk ware kunstwerken. Mijn handen jeuken bij het zien van zoveel moois, denk dat ik ook maar eens een masker ga maken.

2 opmerkingen:

  1. Lieve Crea,
    wat een juwelen van maskers,dat is echt uit de tijd toen de mensen nog tijd hadden.
    En dan al die mooien hoofd tooien,van allemaal specialen stofjes en engelen geduld om dat te maken geweldig.
    Inderdaad je zou haast zin krijgen om ook weer te gaan zitten knutselen,maar ja je weet het mijn handen willen niet meer,die zijn met pensioen ha,ha,ha. liefs mamske.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Josephine,

    Bedankt voor je leuke reactie op mijn blog. Ik ben ook nog maar net begonnen hoor. Leuk hè, om dingen op te schrijven die je boeien. Net een dagboek als vroeger. Die maskers zijn trouwens erg mooi. Ik ben in Venetië geweest en heb zelf zo'n kleine masker meegenomen. Daar heb je winkels vol. Prachtig om te zien.
    Je hebt ook een mooie blog. Ik kom vaker even bij je lezen.
    Groeten Renata

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥