vrijdag 22 januari 2021

Crea 2021 Alfabet Challenge Letter B ***


Voor het uitwerken van letter B heb ik heb voor drie onderwerpen gekozen en begin met de B van borduren. Een tijdje geleden liet ik jullie al zien dat ik met een nieuw project bezig was waarbij ik weer wat gelukbolletjes aan het borduren was om er een mapje voor mijn pennen van te maken en dat heb ik nu voltooid.


Van dik karton heb ik er een harde bodem in gemaakt met stof bekleed en aan de zijkanten tussenstukken zodat je er meer inhoud in kwijt kan. Er liggen altijd zoveel soorten pennen, gummetjes, aantekeningen en nog veel meer spulletjes  los op tafel, en dit staat een stuk gezelliger. Het geheel is gevoerd met een blauw/wit katoenen stofje, het is eigenlijk een soort tasje geworden.

Heb er nog een trekpop Beertje bij gemaakt, lijkt me leuk een hele serie te verzamelen.


De tweede B staat voor Ballet, iets waar ik heel veel van hou en waar ik ook heel veel jaren van mijn leven mee bezig ben geweest. Vanaf mijn 7e jaar jaar tot aan mijn 35e jaar, met Klassiek ballet waarbij ik ook op spitzen heb gedanst zoals je hierboven op de collage ziet [niet mijn voeten] een zeer pijnlijke aangelegenheid maar als je het maar lang genoeg doet went uiteindelijk alles. Tevens heb ik aan Jazzballet  en modern ballet gedaan, het was een mooie tijd in mijn leven. 


Al veel vaker heb ik van allerlei verschillende kunstenaars posten gepubliceerd die te vinden zijn aan de rechterkant  onder het label "Kunst van anderen" maar voor de letter B heb ik nu gekozen voor Corinne Boureau. Deze dame is geboren in Bretagne [Frankrijk] en schrijfster en schilderes. Corinne schrijft: Van mijn ouders heb ik de liefde voor de natuur geërfd en hieraan ontleen ik mijn energie, mijn evenwicht en emoties. Onze tuin vormt een bron van inspiratie voor mijn schilderijen. Daar ontstaan intense momenten van concentratie. Mijn gedachten vliegen mee op de vleugels van de libel of kronkelen langs de tak van de winde die zich aan mijn plant hecht. Ook mijn reizen naar de andere kant van de wereld verrijken mijn inspiratie.

En dan als laatste B hieronder ons lieve hondje Bono met een Brilletje, allemaal B-B-B-tjes ***


22 opmerkingen:

 1. Wat weer mooi yitgewerkt heel interessant om te lezen. Wat een dot van een hond

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke hond heb je!
  En die geluksbolletjes zien er mooi uit, hoop dat ze ook geluk brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bijzonder hoe Corinne haar ervaringen en emoties vastlegt op het doek, verrassende combinaties!
  Sinds kort weet ik dat je een hondje hebt..., bijna alle hobbybloggers lijken een huisdier te hebben denk ik wel eens. Zo gezellig, Bono is een mooi hondje!
  Ik heb veel bewondering voor balletdansen, wat knap dat je dit zolang hebt gedaan. Het is prachtig om te zien, alsof je zweeft op je tenen...
  Ja, wij hebben ook van die rommeltjes op tafel... Ze staan bij ons in een bakje, maar jouw tasje is natuurlijk veel leuker! Ik weet nog dat je de bobbeltjes borduurde. Wat is het prachtig afgewerkt...
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig pennentasje heb je geborduurd en gemaakt. Ja, dat staat een stuk gezelliger en dat maakt blij. Het beertje is een kleine lieve vertolking van de B.
  Ballet.... wat geweldig dat je dat zo'n tijd gedaan hebt! Ik ken je natuurlijk niet persoonlijk, maar zoals ik je ken via de blog maakt dat ik je echt een balletvrouw vind. Het is mooi en elegant en dat straalt je blog ook uit. Als kind heb ik ook aan ballet gedaan, het was maar kort (waarom weet ik eigenlijk niet....) maar ik kan me nog herinneren dat ik zo'n roze turnpakje met ruches aanhad en bijpassende roze schoentjes/slofjes met een elastiekje over de wreef. Ik was een bloem die ging bloeien. Het is een mooie herinnering en dankzij jouw blogje is die even heerlijk boven komen drijven!
  Corinne Boureau kende ik nog niet, daar ga ik straks even naar Googelen. Het kunstwerk dat je hebt geplaatst ziet er mooi uit.
  En tot slot Bono; wat een schatje~zo met bril en strik!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is het leuk, om te zien hoe iedereen een andere invulling geeft. Toevallig koos ik vandaag, net als jij voor borduren.
  Ballet wilde ik als kind dolgraag doen, maar mijn ouders stonden dat helaas niet toe. Ik mocht wel op turnen, niet zo vreemd dat ik daar de vrije oefening het leukste vond, immers, ook dat was bewegen-op-muziek!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een leuke bestemming voor je geluksbolletjes, mooi tasje!
  Ballet vond ik ook zo leuk en heb verschillende ballerina's getekend. Corinne Boureau maakt mooie en aparte kunstwerken.
  Wat een lieverd is Bono, hij is precies onze Timmy zo lief en ondeugend.❤

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie post weer, Josephine! Prachtig tasje en wat leuk dat je zo lang aan ballet gedaan hebt! Ik heb et veel plezier alles gelezen en bekeken. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank je wel voor je prachtige uitwerking van de B.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Josephine,
  Wat een leuke creaties. Grappig dat borduurwerk.
  Leuk dat je altijd ballet hebt gedaan. Ontzettend knap hoor en dat op die schoentjes!! Leuke foto's ook.
  Wat een grappige bewerking heb je gemaakt bij Bono.

  Lieve groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige en uitgebreide post was dit weer, echt genieten.
  Ik heb maar meteen gereageerd, want soms vergeet ik het omdat ik dan nog eens ga kijken en nog eens, ja en dan.....
  Ga straks nog eens genieten van al dit moois.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie blog. Mijn favorieten...je tasje en je hondje. Love it💜❤

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoe schattig...Bono....zo lief ❤️🐾🐾❤️ Wat leuk dat je ballet hebt gedaan.....ik ook nog in mijn hele jonge jaren alleen...fijn weekend liefs van mij 🍀🙏🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat veel B-tjes! Je geborduurde tasje/etui ziet er prachtig uit. Een feest om daar je pennen in te bewaren. Ballet is iets waar ik ooit eens een voorstelling van wilde kijken, maar het is er nog niet van gekomen. Maar met kerst heb ik voor het eerst de Notenkraker gezien, heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie, leuke en informatieve B
  Je borduurwerk prachtig, het is dat ik nu eerst van mezelf de randjes af moet maken, maar de geluksbolletjes spreken me erg aan. En dan beertje, ik wil hem zo adopteren, ik heb wel een mooi plekje voor hem, wat een schatje:) Leuk dat je ook wat over jezelf vertelt en over ballet. Ook weer wat geleerd over de schrijfster en schilderes. Die Bono, dat rood staat hem wel goed! Groetjes Anita en bedankt voor je zoals ik al zei mooie, leuke en informatieve B

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik kan gewoonweg zeggen welke B ik het mooist vind. Maar het tasje wint toch. Wat een mooie stofjes en het borduurwerk is prachtig.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Tjongejonge, ik heb een beetje ruzie met blogger, overal komen rare teksten te staan.
  Het moet zijn: ik kan niet zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een beeldschone borduurtjes laat je zien! En wat leuk om zo kennis te maken met deze Franse kunstenares. Ik ga gauw eens googelen naar Corinne Boureau. Mooie dingen maakt ze zo te zien! Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Josephine, wat een leuke onderwerpen heb je gekozen voor 'B !
  Ik herinner me de geluksbolletjes nog, wat een mooi tasje is het geworden ! En dat trekpop beertje vind ik super ... ik kijk al uit naar het volgende van je verzameling :-)
  Fijn te horen dat je ook ballet gedaan hebt en het zo'n leuke tijd vond !
  De werkjes van de kunstenares zien er prachtig uit en natuurlijk voor de 'B' mag Bono niet ontbreken, wat een lieverd !
  Fijne zondag nog en nieuwe week,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zoveel verschillende B's. Ik vind je bolletjesetui heel mooi geworden. Ik heb vroeger nog een jaartje jazzballet gedaan, maar vond turnen toch leuker. Als je me nu ziet zou je niet geloven dat ik vroeger zo'n klein mager, redelijk goed turnster was. Ik heb echter een totaal gebrek aan ambitie, dus dat is nooit wat geworden....

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Sweethearts, I really like the colors you chose for your cross stitch. I attended several Classical Ballet and Jazz shows ... I am admired! I always imagine the hard work behind those perfect body movements ... Caresses Bono!
  Hugs,Carmela

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb weer met veel plezier je blog gelezen. Wat een leuke en mooie uitwerkingen heb je gemaakt met de letter B. Je pennenmapje zou hier ook zo in de collectie passen. Helemaal mijn smaak. En ballet vind ik fascinerend. Ooit een blauwe maandag wel gedanst, heel leuk om te doen maar oef als die pasjes onthouden. Heb je ook professioneel gedanst?
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een mooie uitwerkingen heb je gemaakt van de letter B. Geluksbolletjes, daar had ik nog niet eerder van gehoord. Ballet zeer grazieus verbeeld. En jullie hondje, zo lief!
  Gr. Angela

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥