vrijdag 29 oktober 2021

Crea 2021 Alfabet Challenge Letter - V * * *


Nog even en dan zijn we al weer aan het einde van het alfabet, JAMMER. De Letter V van deze week heb ik o.a gebruik voor Vogels, ben namelijk gek op vogels. Het eerste waarmee ik bezig ben geweest is het maken van een collage. Behalve vogels komen daar ook de V van Vlinders, en de V van Vissen in voor.


Hier begon ik wat spulletjes voor de collage te verzamelen. Wat stukjes papier te scheuren en vogeltjes uit te knippen en dan maak kijken wat daar uiteindelijk  van gemaakt kan worden.


Hier heb ik een fotocollage gemaakt van mooie Vlinders, daar kan ik ook enorm van genieten. Weet niet hoe het bij jullie was dit jaar maar het viel mij op dat wij deze zomer veel minder vlinders hebben gezien. 


En kijk toch eens hoe mooi Vliegen zijn, heel vaak als ik in de tuin de krant zit te lezen komen er vliegen op de krant zitten, en als je ze dan van zo dichtbij bekijkt dan zie je pas de schoonheid. Prachtig al die blauw /groene fluorserende kleuren, en die bolle beweeglijke ogen die alle kanten opgaan, wat is de natuur toch wonderbaarlijk mooi.


De achtergrond voor deze vogelcollage is een foto uit mijn tuin, en de vogels  heb ik uit foto's gehaald met een ovaalvormig maskertje, dat is een gereedschapje uit mijn fotobewerkingsprogramma. Het geeft een grappig effect en mooi dat je één van mijn lievelings bloemen en doorheen ziet schemeren.


En natuurlijk ben ik ook nog even twee vogeltjes gaan tekenen, de onderste vogel heb ik met drie verschillende kleuren potlood door elkaar heen gekleurd, die tip kreeg ik een keer van Elizabeth en inderdaad Elizabeth het geeft een erg leuk effect.


En dan nog een collage samengesteld van kleurrijke Vissen,  de vis linksonder is niet blij dat hij in de collage verwerkt is lijkt het wel, alsof hij wil zeggen, hoepel op jij, hahaha, mijn fantasie slaat weer even op hol.
In ons tuin zien wij regelmatig 19 verschillende soorten vogels, niet allemaal tegelijk natuurlijk. Het mooie is dat je door de jaren heen ook alle geluiden leert herkennen. Deze soorten zien wij regelmatig;
♥ * * * ♥ * * * ♥ * * * ♥ * * * ♥ * *  *♥ * * * ♥ * * * ♥ * * * ♥ 
Vink ♥ Kneu ♥ Sijs ♥ Kauw ♥ Uil ♥ Grote bonte specht ♥ Pimpelmeesje ♥ Groenling ♥ Winterkoninkje ♥ Witte Kwikstaart ♥ Tuinfluiter ♥ Koolmeesje ♥ Ringmus ♥ Merels ♥ Spreeuw ♥ Tjif-Tjaf ♥ Staartmees ♥ en Zanglijster, en deze laatste noemen wij de slakkentikker. Deze vogel grijpt een huisjesslak en slaat met zijn kop heen en weer op de grond net zolang tot het huisje helemaal kapot is en dan vreet hij de slak op, bijzonder om te zien.. Soms zien we in rommelhoekjes een heleboel kapotte slakkenhuisjes liggen * * *

Kijk ook eens bij;


Angela  Corina  

18 opmerkingen:

 1. Je hebt er weer een prachtige collage van gemaakt. Het is echt genieten om daar naar te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie collages ben ik wel nieuwsgierig wel fotoprogramma jij gebruikt. De sijs en de tuinfluiter missen op mijn fotolijst van dit jaar maar wie weet. Nu vooral de familie mus op bezoek hier :))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even een antwoord op je vraag Albèrtje, Paint Shop Pro is de naam van mijn fotoprogramma. Het is al een oudje maar het bestaat nog steeds en uiteraard de nieuwste versie. Overigens zitten er in dat programma geen kant en klare collage achtergoronden waar je even wat foto's in kan zetten, je moet dat zelf in elkaar gaan zetten via allerlei verschillende lagen, wel zo'n 30 verschillende. Een klusje waar je wel wat uurtjes mee bezig bent. Denk dat je beter PhotoScape op je computer kan zetten. Dat is een gratis programma waar heel veel verschillende collage achtergonden te gebruiken zijn, dan hoef je alleeen maar foto's erin te slepen. Groetjes, Josephine

   Verwijderen
  2. Nog even, het programma PhotoScape hoef je niet te downloaden want je kan dit programma gewoon online gebruiken. Gewoon een pictogram op je bureablad zetten dan kan je het meteen gebruiken.

   Verwijderen
  3. Top dank je wel weer heel veel wijzer geworden

   Verwijderen
 3. Wat een prachtige uitwerking heb je weer gemaakt!
  Allereerst de getekende vogels: schitterend, echt kunst. (waarom kan ik zoiets niet bedenken? ;o) Ik vind ze echt heel mooi!
  Je eerste collage spreekt me aan door het gebruik van de rode en blauwe achtergrond. Dat geeft een mooi effect aan het geheel en verbindt tegelijkertijd alle onderdelen met elkaar.
  Dit jaar hebben we hier ook minder vlinders gezien. De enige 'vlinder' die we wel heel veel zagen en nog steeds zien is de buxusmot. Die mag de naam vlinder natuurlijk niet dragen, maar hij ziet er wel zo uit. Het is jammer dat we straks de buxushaagjes uit de tuin moeten verwijderen, maar tot het zover is mag de mot hier nog op het raam komen zitten zodat we hem (of haar) weer goed kunnen bewonderen.
  Ja de vis linksonder is niet blij. Het lijkt mij een karper en ik heb nog nooit een karper blij zien kijken. Trouwens, ik heb nog nooit welke vis dan ook blij zien kijken ;o)
  Leuk dat je ook op je computer een collage hebt gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterend om te zien hoe je allerlei levende objecten (met een V) hebt weten te verzamelen en er een artistieke uitwerking mee hebt gemaakt. Wat zeg ik? Uitwerkingen...! Want je blijft proberen, en van het één komt het ander. En alles zo geheel in jouw eigen stijl! Ik vind het heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige collages heb je gemaakt. De natuur is zo mooi. Je brengt dat op deze manier goed tot uitdrukking.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi om deze collages en de tekening te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En je lievelingsbloem past ook nog bij de V, de Verbena :-)
  Heel mooi, je collages en werkstukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Net als Marjan vind ik je eerste collage, door het perfecte kleurgebruik, schitterend.
  En ja, de door jou zelf getekende vogels zijn ook weer zo apart.
  Jij hebt het gewoon in je om een bepaalde sfeer te scheppen.
  Ik geniet ervan Josephine.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi weer allenaal…fijn weekend liefs Ria 🍀🧡🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige collages, Josephine ! Die van de vogels zijn mijn favorieten, ook de gekleurde, ze zijn zo grappig !
  Wij genieten hier ook altijd van de vogels die naar de voederplankjes komen ... een heleboel koolmeeesjes, Vlaamse gaaien, een specht die we Woody noemen ...
  Ja, die vis linksonder lijkt me inderdaad niet zo tevreden :-)
  We hebben hier deze week nog enkele mooie, zonnige dagen gehad ...
  Wens je een fijn weekend,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Allemaal weer prachtig, zo verzorgd! en dan de kleuren, zo mooi op elkaar afgestemd! Wat hebben jullie veel vogels in de tuin zeg, wij ook hoor, maar 19 verschillende, dat halen wij niet ;) Ja, dat heb ik ook gehoord, dat er steeds minder vlinders zijn. Daarom let ik bij het kopen van planten erop, of ze vlinders aantrekken, alle kleine beetjes helpen. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige collage, die eerste. Qua kleur en vorm echt helemaal geweldig. De andere collages vind ik ook heel leuk. Echt weer veel werk met mooi resultaat. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De collages, al die mooie kleurige foto's , je hebt er een prachtig verhaal van gemaakt. Dat van die Slakkentikker, dat zal een mooi gezicht geweest zijn. Slimme Vogel. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier (in zuid Zweden) juist veel vlinders gezien deze zomer. Mooie collages.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel mooie collages en wet zijn toch prachtige foto's die je maakt !!
  Nog een fijne dag...

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥