vrijdag 26 mei 2023

Wat bloeit er zoal in de tuin * * *


Misschien kunnen jullie het nog herinneren van vorig jaar toen ik die grote knollen Allium  Gigantheum had geplant en dat ze het vorig jaar zo prachtig hebben gedaan. Hier zie je nu het begin, en zo te zien gaan alle negen knollen weer prachtig bloeien. nu zijn ze nog maar zo'n 40 CM hoog. maar ze worden ongeveer 1 meter 20 hoog.


Deze foto is van vorig jaar toen ze in volle pracht stonden te pronken.


Deze hanger met Lobelia in Paars, lila en witte tinten hangt in de achtertuin aan het Malis-appel boompje.


Mooi zo hier en daar een Vetplant tussen alle bloeiers kan mij wel bekoren.


De Scabiosa Columbaria doet enorm zijn best en al zie je hier maar een klein randje van de pot, in totaal is het werkelijk een en al bloem, prachtig. Winterhard en ijzersterk.


Dit is de Rhodanthenum casablanca Nederlandse naam Marokkaanse margriet.  Het is een vaste plant die zeer rijkelijk bloeit tot ver in September, De plant is goed winterhard en bladhoudend, echt de  moeite waard.


De naam van deze plant is Senecio Senetti, Nederlandse naam .Kruiskruit De plant is bladverliezend en matig winterhard, maar als je de ruimte hebt om ze binnen te zetten heb je volgend jaar weer volop bloemen.


Deze closeup van de Cerastum tomentosum geeft het mooiste de charme van deze bloemen weer. Nederlandse naam: Viltige Hoornbloem.


De onderkant van deze foto zie je dezelfde bloemen als de foto hierboven.  De hele voorkant van de tuin heeft een dikke rand rondom van deze bloemen die volop in bloei staan. Jammer genoeg duurt dat niet erg lang maar daarna is het viltige grijsgekleurde blad ook mooi om te zien. De rode bloemen op de foto is Engels gras dat ook elk jaar weer in een grote pol terugkomt. 


Hier en daar staan in de tuin een paar kleine pollen Boterbloemen, vind ze altijd zo lieflijk en die gele kleur piept zo heerlijk parmantig  tussen ander bloemen omhoog.


De eerste Rozen beginnen tevoorschijn te komen, heb verschillende soorten maar door het koele voorjaar zijn ze toch allemaal een stuk later. Hierboven zie je maar twee rozen maar aan deze klimmer zitten inmiddels al zo'n 40 rozen inclusief knoppen, en ze ruiken ook nog eens zalig.

9 opmerkingen:

 1. Wat maak je toch prachtige foto's. De natuur is natuurlijk ook prachtig, maar jij doet er nog een schepje bovenop

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's. De sieruien zijn schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je veel mooie en veel verschillende planten in je tuin staan.
  Heerlijk om naar te kijken en steeds wat anders te zien.
  Goed dat je alle namen nog weet, maar misschien doe je net als ik, je bewaard de kaartjes die er bij horen.
  De foto's zijn weer zo mooi gemaakt.
  Ik heb heel veel last van slakken in de tuin, dus veel planten kan ik niet kopen omdat ze binnen een week weg zijn, zelfs in potten op een tafel, de slakken weten ze te vinden.
  Uiteindelijk weet ik wel welke planten slakkenproof zijn :-)
  Wens je een fijn weekend.
  Lieve groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie planten heb je weer voor ons, leuk om te zien. Het is inderdaad een stuk kouder. Ikmerk het hier ook, in de moestuin is alles later. Ook de wind maakt dat alles steeds uitgedroogd is. Ach het hoort erbij, veel bloemen en planten doen het goed :) Ik wens jullie een fijn weekend. Groetjes Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij het zien van de titel moest ik ineens denken aan het versje 'zakdoek leggen' uit mijn kindertijd, daar kwam in 'Wat groeit er in mijne tuin, ajuin ... Wat nog ? Peterselie ... :-)
  Het is weer genieten van alle bloemenpracht in je tuin, Josephine, alles is inderdaad wat later dit jaar. Hier nog geen rozen.
  Fijn weekend,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat staan de bloemen er bij jou prachtig bij. Hier moet nog heel wat komen en ik ben bang dat er ook heel wat niet meer op komt. We gaan het zien en anders zet ik her en der wat bloeiende tussen. Je weet het ook mooi te fotograferen. Fijne Pinksteren. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is er al veel in bloei bij jou grappig de boterbloemen. Ik ben gek op allerlei bermplanten maar elk jaar bloeien in elk geval de koekoeksbloemen in mijn tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beautiful flowers. I'm going to copy your lobelia pendant, it's so pretty :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig, bij ons komt er nu ook meer kleur, het wit van de bloesems is nu aan het verdwijnen.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥