zondag 23 augustus 2009

Adembenemend.....zo mooi!



Vierluik 19.00 uur genomen.



Deze twee 20.45 uur genomen.







*Als je op de foto's klikt kan je ze groter bekijken.*

Het is al weer bijna verledentijd maar toen een aantal dagen geleden het weer alarm werd afgegeven was het hier in Friesland eigenlijk de hele dag prachtig weer met een zeer aangenaam koel briesje. Het noodweer was hier dus ver te zoeken. In de namiddag zag je wel dat het weerbeeld een beetje ging veranderen er onstonden prachtige wolkenpartijen. Rond zo 19.00 uur zat ik buiten en de lucht was zo fraai dat ik er snel even een paar foot's van heb genomen., te zien op het vierluik op de bovenste foto. Op een gegeven moment begon het toch wel behoorlijk te keer te gaan en te donderen, ik hoorde zelfs op de radio dat niet ver hier vandaan er hagelstenen naar beneden kwamen met een formaat van een manderijn, zo.......Dan maar even wachten met het uitlaten van de hond. Toen het wat rustiger werd zo 20.45 uur ben ik even gaan lopen met Bono mijn lieve hondje. Terwijl de deugniet uitgebreid alles stond te besnuffelen zag ik werkelijk een schoonheid van een regenboog, heel scherp en heel mooi. Tja......mijn camera lag dus thuis en dat was jammer. Maar toen ik terug kwam van de wandeling ben ik toch maar even met de camera naar buiten gegaan en wat ik toen zag was eigenlijk nog veel mooier. De regenboog was louter nog een zachtkleurige boog met aan de linker kant cerise rode tinten en aan de rechterkant echt paarse tinten, wonderbaarlijk. Waarschijnlijk ook doordat het al wat schemerig was geworden en donker door het noodweer. Nu dus wel meteen even vast gelegd. Toen ik naar de voorkant van het huis liep was alles rose/oranje gekleurd, heel bijzonder en vooral omdat ik precies toevallig op het juiste moment de foto's heb genomen want 10 minuten later is er bijna niets meer van dat alles te zien. Wil jullie dus even mee laten genieten van deze
bijzondere foto's.

Groetjes Josephine

5 opmerkingen:

  1. Hoi Josephine,

    Wat een mooie foto's. Vooral die met de regenboog. Erg mooi. Wij maken ook vaak foto's van mooie luchten bij de het wad. 's avonds heb je dan ook van de apparte luchten. Ik houd er erg van.
    Groetjes Renata

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Josephine,
    Heerlijk die mooi gekleurde luchten, ik kijk daar ook erg graag naar. In Friesland en Noord Holland heb je de mooiste luchten en wolkenpartijen zegt men.
    knuffel voor Bono.
    groetjes Jannet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik geniet met je mee hoor...
    Ik zie zelfs rose in de luchten daar in friesland.
    Ah ja het is daar zo mooi....ik heb er ook een aantal jaren gewoond...toen ik nog jong was;)
    Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh Josephine wat een prachtige foto's en zo apart die regenboog. Wat is de natuur toch wonderlijk mooi en wat een geluk dat je net op het juiste moment de foto's maakte.
    Fijne week en groetjes Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Luchten zijn zo mooi en ook zo verschillend. Je hebt ze mooi op de foto gezet zodat wij ook even kunnen mee genieten.
    Groetjes Jo

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥