donderdag 13 augustus 2009

"Weco" Ton-Bild Postkarten.




















De twee bovenste kaarten heb ik lang geleden eens gekocht in een Brocante winkeltje. Toen ik ze zag was ik opslag verliefd. Het grappige bij deze kaarten is dat het tevens grammafoonplaatjes zijn, dat is te zien aan de wazige ronde ribbel cirkel. Omdat je in het midden een gaatje moet uitdrukken om ze te kunnen afspelen heb ik ze eigenlijk nooit gebruikt. Vond het jammer om ze te beschadigen, maar uniek is het wel. Jammer genoeg weet ik niet hoe oud deze kaarten zijn.
Ben natuurlijk op internet gaan kijken en daar heb ik wel een behoorlijke serie van deze kaarten gevonden waarvan ik er hier een paar laat zien. En ook nog een flyer van het bedrijf. Verder is er jammer genoeg bijna niets bekend van het bedrijf "Weco", geen achtergrond informatie en het is ongedateerd. In het echt zijn mijn kaarten net zo mooi als de andere alleen mijn camera is niet zo goed, vandaar een slechte weergave.

Nu een aantal uren later ben ik toch nog iets wijzer geworden, kan zoiets nooit uitstaan en wil dan toch wat meer weten over deze kaarten. Dus.....na lang zoeken ben ik er achter gekomen dat de "Raphael Tuck Company" de eerste Ton-Bild Karten heeft uitgebracht in 1894. De Firma "Weco" is dit soort kaarten in 1929 gaan produceren. Na drie jaar hield de firma er mee op. In die tijd betaalde je voor een ton-bild kaart 0.25 cent. Toch leuk dat ik daar nog even ben achter gekomen, dan zijn mijn mooie kaarten toch zo ongeveer 80 jaar oud.

4 opmerkingen:

  1. wat bijzonder, nog noooooit gezien zoiets, waco klinkt wel bekent is dat geen platenmaatschappij?????? ik heb ff gegoogeld maar kan niets vinden, maar je kaarten zijn prachtig en je foto's weer kleine kunstwerkjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg mooi en goed bewaren! Die zullen nu wel een stuk meer dan 0,25 cent kosten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze zijn echt om te koesteren.....
    Misschien zijn ze wel heel veel waard.
    Tijd voor tussen kunst en kitsch.....
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw Josephine, wat een prachtige kaarten en wat apart dat je die ook kunt afspelen.
    Wie weet wat ze nu waard zijn,
    Fijn weekend en groetjes, Mea

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥