woensdag 19 augustus 2009

Django, mijn karakter pop...




Hallo hallo, mijn naam is Django...









Er zijn zoveel leuke dingen om te doen, en heb ik inmiddels ook al gedaan maar een karakter pop had ik nog nooit gemaakt. Dus heb ik de stoute schoenen aan getrokken en ben aan de slag gegaan. Hoe het precies zou gaan worden wist ik nog niet maar aldoende krijgt het vanzelf de vorm en uitstraling. Uiteindelijk is hij ongeveer 30 centimeter groot geworden. Het hoofdje en de handjes heb ik van klei gemaakt. Een paar poppen oogjes heb ik er in verwerkt om het gezichtje wat meer uitdrukking te geven. Het lichaam is van een oude linnen lap gemaakt, en het geheel heb ik gevuld met watten. Het haar is van dunnen veertjes. En uit mijn grote lapjes verzameling was het niet moeilijk om iets te vinden om de gaderobe en het jolige hoedje te maken.
En daar zit hij dan.....mijn Django, want die naam vond ik wel bij hem passen.

4 opmerkingen:

  1. Wat heb je dat ontzettend mooi gemaakt. Ik heb wel eens met klei een poging gedaan en weet hoe moeilijk het is. Een mooi mannetje hoor, komen er nog familieleden bij?
    groetjes Jannet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Josephine,

    Wat mooi zeg, erg creatief hoor. Daar gaan wel heel wat uurtjes in om het zo mooi te krijgen. Maar het resultaat mag er zijn. Nog bedankt hoor voor je recept, ik had het wel gelezen hoor. Ik heb het de laatste week zo ontzettend druk gehad. Verjaardag van mijn man gevierd, net na de vakantie. En nog heb ik het druk.... De courgettes waren/zijn klaar en er komen nog meer, de druiven zijn bijna rijp. Ik ben echt druk bezig geweest met inmaken. Het komt allemaal nog op mijn blog. Ik dacht eerst maar even een collage van de vakantie. De rest komt nog. Ook wil ik je bedanken voor je leuke reactie op mijn blog. Vind het erg fijn om ze te lezen.

    Groetjes Renata

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Josephine, wat ben je super creatief. Ik vind Django echt heel erg mooi geworden, het lijkt me heel moeilijk om van klei een gezichtje te maken en er ook nog expressie aan te geven, dat is je heel goed gelukt en volgens mij is dit niet de laatste karkaterpop die je heb gemaakt.
    De tuindeuren schilderen dat viel heel erg mee, want de roedeverdeling zit tussen het glas hihi.
    Misschien minder mooi dan orgineel, maar wel heerlijk gemakkelijk met schilderen en de ramen lappen.
    Fijn weekend en een zomergroet van Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Crea,
    Django is geweldig goed geslaagt,je kan er wat van pas maar op dat Bono niet verliefd op hem word Ha,Ha,Ha.
    Ik heb altijd nog een koppetje handjes en voeten liggen waar Papa ooit mee was begonnen,
    ik kan het niet op brengen om haar af te maken met mijn zere handen.
    {Ik dat toevallig tegen met de kast op ruimen}
    Zou het leuk vinden als jij die af zou willen maken ???
    Heel veel liefs Mamske.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥