dinsdag 14 september 2010

Zoete snoesjes...














Hier kan ik nou letterlijk en figuurlijk van smullen, ik ben echt een zoetbekje. Repen chocolade puur of melk het liefst met hele hazelnoten verdwijnen bij mij als sneeuw voor de zon. En deze cupcakes smaken ook werkelijk verrukkelijk, mierzoet over het algemeen door de glazuurlaagjes, maar dat vind ik juist zo heerlijk.
Wisten jullie trouwens dat het eerste cupcake-recept is te vinden in het kookboek van "Eliza Leslie" uit 1828. In die tijd werd op Engelse deftige theekransjes, naast het gebruikelijke kopje thee, ook een gebakje in de vorm van een theekopje gepresenteerd. Deze eerste cupcakes werden vaak gebakken in een kopje of een ramekin, wat een verklaring van hun naam kan zijn. Een "Ramekin" is een klein potje van glas of poselein, waarin één portie van een gerecht of dessert kan worden bereid en geserveerd. Zo'n ramekin heeft een diameter van ongeveer 10-20 centimeter, en kan goed de warmte gelijkmatig door het gerecht verspreiden. Net als een Créme Brûlée, zo'n soort bakje is het ongeveer. En voor de introductie van papieren en aliminium bakvormpjes werden ook cupcakes in een ramekin bereid.
Smullen jullie maar lekker mee.....het heeft één voordeel, want van kijken worden we in ieder geval niet dik...



23 opmerkingen:

  1. .........Het moet niet gekker worden....
    zit ik hier midden in de nacht me letterlijk en figuurlijk te (ver)gapen aan al die heerlijke kleurige cupcake's....
    Even later surf ik over het www ''wie is Eliza Leslie'' , dan kom ik nog meer cupcake's en andere lekkere dingen tegen en kan kookboeken en alles wat met koken,bakken en braden te maken heeft lezen alsof het romans zijn. Dan stuit ik op een weblog waar ik bij daglicht nog eens op bezoek ga........want ik kan het toch niet maken om op dit tijdstip me daar als volger aan te melden;- wat moet stadsmuis wel niet van mij denken.

    Nou je bent bedankt Josephine....;-)
    nou is het inmiddels al héél laat geworden, zal eens snel naar boven gaan anders mag ik dadelijk nog niet meer de echtelijke sponde in op dit tijdstip;-)hi,hi...
    ........en toch....toch blijf jij mijn liefste blogvriendin!!!

    Welteruste, ik ga de luikjes sluiten.
    Groetjes,Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je nachtbezoekje aan mij Josephine, ik ga er voorlopig dus maar even mee door! Én ik snoep teveel de laatste tijd,heb er dus een paar gepikt hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Josephine zit ik net met een kop koffie achter mijn pc om mijn verslaafde portie blogberichten tot mij te nemen kan mijn roze koeken ( je weet wel die kantine koeken) van mij af houden kom ik jouw post tegen tjaaaaa ik ben verkocht ik pak zojuist mijn kantine koek want hier krijg ik heeeeeel erg trek van, liefs Irma
    prachtige plaatjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier nog iemand die dol is op chocolade (ook met hazelnoten) en zoetigheid. Helaas voor mij....maar ik vind tèveel dingen lekker.
    Ik voel de kilo's er al bijna aankomen als ik naar je prachtige foto's kijk, zo mooi genomen alsof ik ze er bijna van het scherm kan afplukken.
    De cupcakes zien er werkelijk prachtig uit, het zijn ware kunstwerkjes en ik heb ze hier eigenlijk nog nooit zo mooi gezien.
    Ik kijk weleens naar Nigella Lawson en zij maakte laatst ook van die prachtige cupcakes. Ze gebruikte voor de garnering allemaal verschillende bloemen die zij in een winkel gekocht heeft.
    Hier werd trouwens net ook een heerlijke taart bezorgd door de bakker, dus ik mag met koffietijd ook niet mopperen. Zoonlief en zijn meisje krijgen vanmiddag de sleutel van hun huis en ik heb een taart laten maken als verrassing. Is toch wel een feestje waard toch.

    Een fijne dag toegewenst.
    Liefs, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is lekker om de dag mee te beginnen!!
    Veel lekkerder dan een bruine boterham met kaas hoor!!
    Ze zien er overheerlijk uit.

    Een fijne dag...liefs Carla.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik hou meer van hartig maar deze zijn echt een plaatje om te zien.
    Roos had laatst van die gekleurde macarons meegenomen, ze zagen er prachtig uit maar echt lekker, nou nee dat vond ik niet.
    Af en toe moet je jezelf iets lekkers en moois gunnen he?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ze zien er heerlijk uit, ik moet ze ook eens gaan maken, ik weet alleen niet waar ik mijn receptenboek heb gelaten. Die onderste vind ik het mooiste en van de bovenste vraag ik me af hoe ze dat patroon erop krijgen.

    Liefs, Haagje

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ze zijn bijna te mooi om op te eten! bijna hé... groetjes van jootje.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. MMMMMM,ziet er werkelijk schitterend en lekker uit,Josephine,ik probeer overal van af te blijven want ik wil afvallen maar Dre is hier echt de zoetekauw en verslindt alles wat maar met chocolade te maken heeft een voordeel wat ik vroeger had heeft hij nu komt geen centimeter aan van alles en de laatste tijd vliegt bij mij alle pondjes eraan.

    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Haha grapjas....nu wil ik smullen ook....
    Dik of niet...jammie!!!
    Heerlijk zoet hoor snoesje
    ;0)
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een heerlijke cakes !!! zo lekker!!! juist nu.......ongesteld worden....zuchttttttt........leuke post !!!........fijne avond meis.....liefs Ria...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dag lievertje,♥♥♥
    oef ziet dat er even verleidelijk uit,aan de reacties kan je zien dat haast ieder hier van kan genieten.
    Die gebakjes zien er net zo als dat mijn vader jou Opa ze maakte voor de winkel, en Oma maakte van marsepein die mooie rozen.
    En die figuurtjes op het eerste plaatje die werden er opgedrukt met een malletje.
    veel liefs Mamske

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hello my dearest Josephine ,it are very sweet photos!!!!
    Magnifique!!!!!!!!!
    Have a nice evening and very nice September:)
    Big hugs
    Fleurette

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Sjonge, ohhh die zien er goddelijk uit zeg, wat een geweldige foto's!
    Het water loopt me in de mond...tijd om zo te gaan slapen anders ga ik eten denk ik hihi

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Josephine,
    Wat zien deze cupcakes er heerlijk en zoet uit !
    Allemaal kunstwerkjes op zich !
    Goed dat je van kijken niet dik wordt ...
    Groetjes,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hi,ben ik nog op tijd, of ben ik nu echt te laat?! ;-)

    Wat ziet dat er even heerlijk uit!Ze vallen goed in de smaak.Zou goed passen bij het kopje koffie, wat naast me staat hihi. Ze zijn bijna te mooi om op te eten. Je zou zoiets op een mooie taartschaal ter decoratie kunnen zetten, wat zal dat mooi staan. Maar zo bewerkt zijn ze ook om te smullen!

    Bedankt voor je lieve compliment Josephine!

    Liefs Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hi Josephine, bedankt voor je lieve berichtje op m'n blog. Zoals je waarschijnlijk hebt gezien blog ik bijna niet. Mijn PC is echt aan vervanging toe en haast niet op te werken. Dus tijd voor een nieuwe. Onze Italie vakantie was heerlijk. De eerste 10 dagen erg mooi weer en warm de laatste 7 dagen erg mooi weer, goede temperatuur maar bewolkt en elke avond stevig onweer. Nu weer over tot de orde van de dag. Zoals je weet woon ik in hartje Betuwe en zijn we druk bij onze buurman met het helpen plukken ('s middags) van de appeltjes en peertjes. Erg leuk om dit zo'n paar weekjes per jaar te doen. Dus...voorlopig hoef ik me niet te vervelen. Ik wens je een heerlijke avond.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Mmmm, wat kan het leven soms zoet zijn!

    Dank je voor je berichtje, Josephine. Dat deed me goed! Nee, er is niks ernstigs of triest. Ik heb het gewoon (?) even moeilijk met mezelf, word door het minste al uit mijn evenwicht gebracht. Zo lukt het me niet om creatief te zijn. Misschien ligt het aan de aankomende herfst?
    Wellicht schrijf ik er eens een berichtje over.
    Dank je nogmaals voor je bezorgdheid.
    Een lieve groet :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Goedemorgen Josephine,

    Geweldige kunstwerkjes zijn dit...
    Hier zou ik mijn tanden niet in kunnen zetten, zonde toch?
    Ohhhh...wat zullen deze mooi staan in mijn blogbakkerijtje Het zoete leven...mijn tante Zoete taart zou hier helemaal van zwijmelen, net als ik....

    Nog even over je berichtje gisteren...ik heb er nog niemand over gehoord...ik weet het niet wat er dan mis is...als ik wat hoor of merk, zal ik het je zeker laten weten...

    Liefs en een mooie dag,
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. ik ben gek op cupcakes.
    gister was ik bij pippoos(hobbyzaak)
    die hebben nu een heel accesoire-vak voor cupcakes:))

    BeantwoordenVerwijderen
  21. ik begin al te watertanden als ik al dit lekkers zie.
    ziet er prachtig uit en je foto,s zijn dan ook weer super.
    fijn weekend meisje

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat zijn ze mooi. Zijn het foto's die jezelf gemaakt hebt? Ik zou ze graag gebruiken voor mijn cupcake aquarelkaarten. Ik ben altijd op zoek naar mooie foto's. Mag ik ze daarvoor gebruiken?
    het verhaaltje erbij is ook erg leuk. Ik wist het niet.
    Groeten van Geri

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Jaaaaaa eindelijk kan ik reageren op deze zalige post hahaha,ik zou wel door mijn pc in willen deuken om er 1 te pakken te krijgen haha,echt prachtig zijn ze,ik heb ooit heel veel spullen aangeschaft om ze te versieren,in Rotterdam zit een winkel,ohh daar kun je veel kopen,ik moet het echt weer eens gaan doen,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥