vrijdag 24 juli 2020

Crea 5220 Week - 30- Oranje ***


Het thema van deze week, ORANJE daar zat ik in eerste instantie een beetje tegenop te hikken, en dat komt omdat ik eigenlijk totaal niet van deze kleur enthousiast kan worden. Nu heb je natuurlijk veel verschillende kleuren oranje en ben op zoek gegaan naar meer het oranje van de terracotta potten dat vind ik veel mooier. Oranje bloemen in de natuur daar kan ik wel van genieten hoor. Ben wat dingen gaan verzamelen om een collage te gaan maken, altijd een heerlijke bezigheid. De foto's die ik had uitgeprint heb ik allemaal wat duidelijker gemaakt  met  zwarte en witte markers en dan heerlijk aan het schuiven gegaan, wat onderdelen  uit wit papier geknipt en uit eindelijk alles tot een geheel gemaakt zoals jullie op de foto hierboven kunnen zien.


Opeens bedacht ik me dat ik nog ergens een oude aquarel moest hebben waar ik ook met o.a de kleur oranje ben bezig geweest, na even wat zoeken kwam ik hem weer tegen. Heb hem lang geleden gemaakt in 1998. Het donkere gedeelte aan de onderkant is eigenlijk goudkleurig maar dat is op de foto niet goed te zien dus hieronder een detail foto waar dat wel redelijk zichtbaar is.En in deze aquarel heb ik ook met o.a een terra kleur gewerkt, bij beide werken heb ik mijn gedachten en verbeelding de vrije loop gelaten.


Kijk ook eens bij:

Elizabeth  Marjan  Anita
Akkelien  Celine  Toos
Loes  Carmela & Davide
Corrie  Albèrtje  Sandra
Nel  Petronille

11 opmerkingen:

 1. Net als jij ben ik niet gek op oranje.
  Wat slim dat je voor de terracotta-achtige kleur hebt gekozen.
  Je collage is mooi geworden, de witte toevoegingen maken er een mooi geheel van.
  Je aquarellen zijn prachtig! Vooral de eerste vind ik erg mooi, het doet me aan de art-deco-stijl denken. Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij is oranje een kleur die je wel of niet mooi vindt en niet een beetje wel of niet. Ik houd ook niet van oranje alleen in de herfst vind ik de oranje kleuren geweldig in de natuur. Maar ondanks dat je misschien niet zo'n fan bent van oranje heb je weer een prachtige collage gemaakt en ook je aquarellen vind ik mooi. Slim om meer naar terracotta oranje te zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, ik kijk op precies dezelfde manier tegen oranje aan. Het is de kleur die bij mij helemaal onderaan staat.
  Maar terracotta is wat anders; en zo heb je toch iets naar je smaak kunnen maken! Ik vind je collage erg mooi, met oog voor details.
  Je aquarellen vind ik sterk; zo goed gespeeld met de vormen en kleuren waardoor je evenwicht bereikt... Gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is in ieder geval een vrolijke kleur!
  En wat heb je weer prachtige kunstwerken gemaakt, iedere keer ben ik weer verrast, zoveel technieken, zoveel creativiteit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het terracotta oranje gecombineerd met blauw heel mooi, Josephine !
  Ik hou wel van de zachte oranje tinten ...
  Je collage is weer prachtig geworden en ook de aquarellen,
  mooi met de goudkleurige accenten !
  Geniet van een fijne week,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is het weer prachtig en stijlvol gedaan zoals we van jou gewend zijn.
  De aquarellen zijn erg mooi, maar de eerste is echt super, vooral in de terracotta kleur, wat een geweldige oplossing als je niet van oranje houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig die combinatie met blauw en wit. Ik hou er wel van hoor om juist met een kleur waarvan je niet houd, toch wat moois te creëren en dat is je gelukt.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze is heel mooi geworden , de combinatie van de kleuren en natuurlijk : bloemen kan me altijd bekoren hoor !
  Nog een fijne dag, groetjes van Simonne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Always refined your watercolor works! You made the collage very interesting by using the warm terracotta color..adorable!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Sinds onze kleinzoon als lievelingskleur oranje heeft, kijk ik er anders tegenaan. Toch wel een leuke kleur, en je hebt er weer iets moois van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥