dinsdag 25 mei 2021

Tuin kiekjes en 1e Uil * * *


Een aantal dagen geleden tijdens wat mooier weer momenten heb ik een aantal foto's gemaakt in de tuin, door de regen van de laatste tijd doet de natuur enorm zijn best, een explosie van groen en bloemen. De Seringen bloeien prachtig en ook de bloesem van het Malis boompje is een genot om naar te kijken. Gelukkig maar dat ik die foto's nam want nu na alle storm en regen is er geen bloesem  meer te zien jammer genoeg.

En zeg nu zelf, dit is toch PUUR genieten ! ! !

Onderaan dit zesluik zie je ons nieuwe regenton, de derde sinds we hier wonen, het zijn gebruikte wijnvaten met een inhoud van 225 liter. En met een paar regenbuien is de ton snel gevuld. De oude ton die wat gammel is geworden hebben we achterin de tuin gezet zo hebben we altijd voldoende water voor de planten. Linksboven in de puntmand heb ik weer een Begonia Waterfall gezet, we hebben vier van die puntmanden daarmee gevuld. Het ziet er nu nog wat zielig uit maar van de zomer weet je niet wat je ziet, lange ranken en volop bloemen tot aan de eerste nachtvorst periode. In het vogelhuisje op de middelste foto zat en nestje Koolmeesjes en die zijn afgelopen zaterdag uit gevlogen, ach gossie ik had te doen met die kleintjes, het stormde nogal, ze zaten wat onwennig te wiebelen alvorens ze uitvlogen, de wind hielp ze een beetje. Ook een nest merels in de haag onder de kastanjeboom vloog uit. Zo mooi om te zien, moeder merel al vliegend met een dikke worm in haar snaveltje en drie kleine mereltjes er achter aan, ze beleef maar heen en weer vliegen met die worm, het leek er echt op dat ze die kleintjes leerde vliegen en als beloning kregen ze dan een hapje worm, giller hé.


Een aantal mensen weten misschien nog wel dat wij elk jaar uilen in de oude kastanjeboom hebben en sinds twee dagen hebben we de eerste alweer ontdekt, wat een schoonheid hé. De boom zit mooi vol in het blad dus kunnen ze zich weer schuilhouden. Vorig jaar hadden we vijf uilen en dat vinden we eigenlijk ook wel genoeg want anders kun je bijna door al die uilenballen en uitwerpselen niet echt het terras onder de boom gebruiken. Een aantal jaren geleden hadden we 15 Uilen in de boom. Een prachtig gezicht als ze in de schemer uitvliegen. Uilen zijn honkvast vandaar dat ze steeds weer terugkomen. Wat zijn ze mooi hé, en ook allemaal heel verschillend.



Vanavond heb ik ik mijn tweede vaccinatie gekregen
ben er blij mee.

6 opmerkingen:

  1. De vogels hebben ook in de gaten dat het goed toeven is bij jullie in de tuin! En ik kan ze geen ongelijk geven, wat een prachtige tuin ...
    De merelzang.. daar kan bijna niets tegenop. Hoe gaaf om dan een merelnest zo dichtbij te hebben! En jullie kunnen het allemaal zien.
    Het is een koud en nat voorjaar geweest, maar de natuur kan wel tegen een stootje. Even het zonnetje erover en alles schiet uit de grond!
    Fijn hè, die vaccinatie.. Je voelt je er toch iets veiliger bij, ook al moet je evengoed opletten. Ik krijg de tweede prik over 3 weken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke mooie tuin hebben jullie. Leuk dat ook de vogeltjes dat weten te waarderen, zo is er een heleboel te zien. Geniet er maar met volle teugen van.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Schitterende uil, wat een mooi exemplaar.
    Mooie hoekjes in je tuin en wat prachtig die puntmand.
    Seringen zijn ook zo mooi, ik geniet hier van de seringen van onze buurvrouw, die komen nu boven de schutting uit en onze buurvrouw geniet van onze boom die nu een witte zee van bloesem heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige foto's weer! Wat een mooie tuin. Bijzonder, hoor, al die uilen in jullie boom! Hopelijk wordt het deze zomer niet te druk daar ;-)
    Fijn dat je al bijna je tweede vaccinatie krijgt. Ik heb de afspraken inmiddels staan, maar 't duurt nog wel even.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig wat eeen vogels in de tuin maar een uil heb ik hier nog niet gezien

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het ziet er prachtig uit in je tuin, Josephine ! Zo fijn die vogels, wij hebben ook een aantal vogelhuisjes, hier zijn de koolmeesjes en merels ook al uitgevlogen en ik denk dat het bij de houtduiven ook snel gaat gebeuren. Ja, die uil is echt een schoonheid ... jullie hadden 15 uilen in je tuin, amai !
    Seringen zijn een van mijn favorieten, ze geuren zo heerlijk, maar bij mij blijven ze ook niet zo lang goed op vaas, de volgende dag zijn ze al verlept, zo spijtig :-(

    Goed dat je al je 2de vaccinatie kreeg, voelt wat veiliger maar ik hoorde dat het een paar weken duurt voor het werkt en toch moet oppassen ...
    Fijne week verder,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥