maandag 31 mei 2021

Creatieve Fotografie * * *


Heb een beetje zitten spelen met foto's. Het begon eigenlijk allemaal met de volgende foto.


Er brak een stukje van de Lobelia af en er lag ook een viooltje op de grond, en nog wat kleine bloemen. Dit soort dingen zet ik altijd in een klein vaasje of flesje op de vensterbank in de keuken, het staat gezellig en zo kunnen ze nog even doorleven. Vaak maak ik daar foto's van, en deze keer nam ik buiten dit flesje met bloemen ook nog eens op en ander manier foto's van dit geheel. Van onderen en van bovenaf fotograferen  geeft weer een geheel andere kijk op zoiets. Moet soms om mijzelf lachen want ik ben zomaar een uur verder en heb dan een mapje vol foto's van dit simpele kleine vaasje, maar het geeft me veel plezier om mee bezig te zijn en daar gaat het uiteindelijk om.


Van een paar van deze bloemenfoto's heb ik een vierluik gemaakt. De witte achtergrond  is de vensterbank en bewust heb ik aan de rechterkant de bloemen daar overheen laten hangen voor het contrast. Het zwart daarnaast is mijn aanrecht die een stuk dieper valt, die is granietkleurig maar door van bovenaf te fotograferen en het diepte verschil oogt het zwart. Het is dus eigenlijk niets bijzonders en toch word ik er blij van als  ik het resultaat bekijk. Wat worden we verwent hé met dit prachtige weer, we zijn heel druk in in de tuin bezig, snoeien en potten vullen met kleurrijke bloemen, en en we genieten volop * * * * * * *


12 opmerkingen:

  1. Je bent aan het spelen geweest, en dat is wat blij maakt!
    Je doet ontdekkingen en dat is heerlijk...
    Mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo mooi, Josephine. Wat een prachtige kleur. Ik doe dat ook altijd, afgevallen of geknakte bloemen in een vaasje. Of ik fotografeer ze op een tekening die ik maakte.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super mooie foto's! Leuk om zo met de compositie te spelen, ik word weer blij van al je foto's :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super mooi een beetje spelen met groots resultaat. Lekker weertje hè

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat is dat leuk om zo bezig te zijn met fotograferen, ze zijn prachtig en dat je het leuk vind, daar gaat het toch ook om hè.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve Josepfine,

    Wat mooi zijn die foto's geworden! Ja, ik maak ook vaak iets in kleine vaasjes. Of van de laatste bloempjes uit een boeket. Moeilijk om zomaar weg te gooien.
    Hier is er hard gewerkt, de halve tuin leeg! Is nu een grote zandbak! Ik hoop dat het snel weer opgebouwd gaat worden. Maar als het regent zou dat nog veel erger zijn. Even geduldig zijn nu!

    Liefs Thea♥

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo mooi...liefs van mij Ria 🍀💜🍀

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik doe het ook zo ... kleine vaasjes vullen met bloemen en foto's nemen van bovenaf is mijn favoriete fotografie. Prachtig kleurenpalet en foto's, Josephine, het vierluik met wit/zwart contrast is heel mooi !

    Eindelijk genieten van prachtig weer, deuren open en buiten bezig zijn ... heerlijk !
    Fijne week verder,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtige foto’s, heerlijk om naar te kijken !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat is er leuker dan spelen met een camera; prachtig resultaat !!!
    Zonnige groetjes van Simonne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een PRACHTIGE foto’s. Nooit bedacht om een foto van bovenaf te maken, terwijl hier vaak van die gevulde vaasjes staan. Ik ga het zeker ook eens doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtig hoe je deze bloemetjes op de foto hebt gezet. Net kleine kunstwerkjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥