zondag 25 augustus 2024

Vis - vis - vis - Vissen * * *


Op internet kwam ik deze leuke vissen tegen en besloot om ze te gaan natekenen.


Het gaan er drie op een rijtje worden. Hier begin ik net aan de derde vis.


Ze zwemmen heerlijk heen en weer, het zijn  gewoon vrolijke vissen.


En dan de drie vissen op een rijtje, het  was leuk om ze te tekenen.  Het  origineel was qua maat tot op de millimeter nauwkeurig gelijk, nou die van mij totaal helemaal  niet.  Ik zet wel grof een paar lijnen en dan teken ik gewoon door zoals het komt.


En dan vind  ik het altijd leuk om even te spelen met het fotograferen, dus nam ik deze foto schuin vanaf de onderkant.

maandag 19 augustus 2024

Rondje Tuin * * *


Het is weer Hibiscus  tijd, deze bloemen vind ik echt fantastisch mooi. De bloemen lijken wel van heel dun zijde papier, en met een beetje winderige dag zie je ze gewoon golvende bewegingen maken.


Dit is is een detail van een gigantische Begonia die bijna 90 centimeter doorsnee heeft, elke dag die ligt er een hele krans afgevallen bloemen op de grond maar de plant blijft continu bloemen geven. Hij is zelfreinigend wat inhoud dat je de uitgebloeide bloemen niet zelf hoeft weg te plukken.


Heb een collage gemaakt van een aantal verschillende  bloemen die op dit moment bloeien. Er staan trouwens ook nog allerlei rozen te bloeien en andere soorten  vooral vaste planten.


Hier zien jullie nog een ander soort Begonia die ook ontzettend zijn best doet. Mijn ervaring is dat allerlei begonia soorten het eigenlijk altijd heel erg goed doen, ze blijven gewoon  door bloeien zelfs wel tot aan de eerste vorstperiode.



Dit jaar hebben we ook een Bougainvillea gekocht die inmiddels ook al behoorlijk groot is geworden. Vooral als de zon er op staat is de kleur helemaal geweldig mooi. In de winter moet deze plant vorstvrij overwinteren, dat gaat dus slepen worden richting de garage.


De andere Hibiscus struik die we hebben heeft deze fraaie kleur, de twee struiken staan niet ver van elkaar vandaan. Van een afstand zie je de kleuren  door elkaar heen dwarrelen en dat geeft een een mooi effect. Geniet allemaal van heerlijke zomerse dagen.

woensdag 14 augustus 2024

Zentangle


Deze tropische dagen zijn een mooi moment om wat Zentangles te gaan maken. Binnen met de deuren en ramen gesloten, een heerlijk cappuccino en de airco aan is het goed uit te houden.


Deze is nog wat klein uitgevallen maar daar wil ik nog iets aan toevoegen.


Zentangle is een kunstvorm waarbij een klein kunstwerkje ontstaat door kleine herhalende lijnen en vormen te tekenen. Deze patronen worden ook wel "Tangles" genoemd. De kunstvorm is ontwikkeld door Calligrafe Maria Thomas en Meditatie-monnik Rick Roberts.


Dit tweeluik is het beginstadium  voor de volgende Zentangle die misschien wel een beetje teveel schaduw heeft gekregen als ik het nu zo bekijk.



Deze heb ik gemaakt met een balpen,  ben gewoon maar begonnen en weet van te voren niet hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Ik zeg altijd het groeit onder  je handen. Maar nu ik het op mijn computer bekijk ijkt het net of ik op de rechterbovenkant een lachende vogelkop  zie, en aan de linkerkant een paar uitgestrekte kippenkoppen. Toch grappig dat je fantasie  nog een extraatje ziet, en misschien denken jullie die Josephine is bevangen door de warmte👀


Dit soort bloemen heb ik al veel vaker gemaakt, niets bijzonders maar erg leuk om te doen. Het brengt de geest in balans, dus voel mee er heerlijk ZEN door.

vrijdag 9 augustus 2024

Tips & Tricks NR: 2 Kolibrie * * *


Het is weer Tips & Tricks dag vandaag, het leuke idee van Elizabeth vandaag NR: 2 .Jullie denken nu misschien, wat voor tip heeft Josephine vandaag voor ons? Nou geen tip dus, want eigenlijk valt dit bericht van vandaag meer onder de categorie Leuke of Interessante Weetjes. Wisten jullie dat een Kolibrie  achteruit kan vliegen? De Kolibrie kan door de zeer snelle Vleugelbeweging ( Tot wel 80 slagen per seconde ) in de lucht blijven hangen en loodrecht  omhoog of naar beneden vliegen. De Kolibrie kan als enige vogel ook achteruit vliegen. Deze manier van vliegen vfaagt echter heel veel energie. Hart en longen zijn daardoor in verhouding zeer groot. In rust slaat het hartje rond de  duizend keer per minuut. De kolibrie moet de hele dag eten om voldoende energie binnen te krijgen. Tijdens de slaap 's nachts daalt de temperatuur enkele graden om energie te besparen. Vind dit echt heel bijzonder, en daarom is vandaag dan geen Tip of Handigheidje maar wel een heel interessant weetje.

zaterdag 3 augustus 2024

Dragonfly * * *


Al zittend op een heerlijk koel plekje onder de kastanjeboom, zelfs met een aangenaam briesje om me heen zat ik wat te mijmeren. Het valt me al wat langer op dat we eigenlijk de laatste jaren steeds minder Libellen in de tuin tegen komen. 


Kan daar altijd zo enorm van genieten als ze zo in de namiddag met een aantal tegelijk rondjes vliegen met een behoorlijke snelheid en ondertussen de muggen uit de lucht vangen.


Zoals  iedereen wel weet zijn deze schoonheden razendsnel en zitten zelden rustig, dus mooie foto's maken is in de meeste gevallen bijna onmogelijk.


Nu is het mij gelukkig door de jaren heen toch wel zo af en toe gelukt om ze echt goed te fotograferen.


Hier hadden wij net bijvoorbeeld wat takken gesnoeid van de Seringenboom, de zon stond hoog aan de hemel, het leek wel of ze echt genoten van de warmte, en dat vonden ze vast een mooie uitkijkpost. In sommige gevallen wel 3 0f 4 tegelijk.


Dus dacht ik dat ga ik jullie toch eens laten zien want ooit heb ik ze laten zien maar dat is alweer behoorlijk lang geleden, zo rond 2011 of zoiets.


Hier zie je er een aantal bij elkaar, het lijkt wel een weefgetouw, dat is toch geweldig om te zien. En heel fijn dat ik ze op beeld heb weten vast te leggen.


Vind het ook best bijzonder dat de vleugels zo mooi blijven terwijl ze toch in en tussen de struiken voortbewegen. Nu kan het ook komen omdat de meeste Libellen slechts 6 tot 8 weken leven, en er zijn ook soorten die slechts 2 weken leven. Ze hebben zelfs wel eens terwijl ik lekker lag te luieren in een ligstoel dat ze bovenop mij kwamen zitten. Echt schitterend om te zien, alsof ze je aankijken.



Heb de Animatie verwijderd want het werd niet goed weergegeven jammer genoeg.



Hoop dat jullie het leuk vonden om ze een keer te bekijken.