dinsdag 8 december 2009

Nadjezjda van Ittersum...









Dit herkennen jullie misschien wel, Rini van "Catharina's love" heeft er een tijdje geleden al eens een post over gehad. Maar ik kan het niet laten om hier ook een aantal werken van haar te laten zien.  Zelf vind ik het allemaal bijzonder mooi gemaakt en sprankelend van kleur en ontwerp.
Nadjezjda van ittersum is een dochter van een Russische moeder en een Nederlandse vader.  Zij is een veelzijdig kunstenares die zich bij verschillende disiplines thuisvoelt. Zij fotografeert, werkt met acryl, papier, maar ook met klei. Hiervan creëert zij haar pronte keramische godinnen en tsarina's. Zij dragen wulpse zomerjurken met frivole schouderbanden en korsetten, waardoor het statische karakter van keramiek verdwijnt. De dames kijken de bezoekers uitdagend aan van onder hun ludieke hoofdtooien, waarin vaak horens en bloemen verwerkt zijn. De godinnen en tsarina's variëren in grootte van 20 tot 90 centimeter. Humor, beweeglijkheid en mystiek vormen de bassis van haar werk. Ben benieuwd of jullie het ook kunnen waarderen.


Lieve groet Josephine ♥

13 opmerkingen:

  1. Goh,wat apart en mooi,ik herken wel het werk maar,wist de naam van de kunstenares niet.
    erg kleurijk en mooie foto’s.

    Gr Inka en Andre

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooie kleuren en die gezchten daar moet je naar kijken het heeft een aantrekingskracht.
    Wat heb je een mooie banner, ben je een eind op weg met de verhuizing van je moeder? hoop dat ze snel haar stekkie daar vind.

    Lieve groet Irma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. prachtig zijn ze zeg.
    en met hele verfijnde gezichtjes.
    dit is iets wat k niet in de vingers heb.
    (ps, ik heb een derde blog met digitaal werk)
    je hebt weer mooie fotos, geplaatst

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jaa, daar wil ik er best eentje van! Ze zijn heel erg mooi, wat een bijzondere gezichten, echt helemaal mijn smaak

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super zeg. Ik hou hier erg van. We gaan vaak naar een museum . En ik hou steeds meer van beelden. Deze zijn echt heel mooi. Heeft ze weleens een expositie lijkt me erg gaaf om ze een keer te zien. Ik ga wel Google op haar naam. Top vind ik ze. Heerlijk eigewijs......

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zou ze allemaal wel rondom m'n huis willen hebben. Ik ben helemaal verknocht aan haar werk. Dit is toch schitterend. Wat heerlijk dat je hier aandacht aan schenkt.
    Fijne dag, Trudie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben niet de juiste persoon voor dit soort kunst. Ik vind het wel heel erg knap allemaal. En bij anderen vind ik het ook wel mooi. Maar niet bij mij. Maar het is maar goed dat we niet allemaal hetzelfde zijn toch...
    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Waneer je ze allemaal bijeen ziet, valt er heel wat te bekijken. Heel bijzonder! Hoewel ze in de verste verte niet op elkaar lijken, moest ik toch denken aan de kunst van Aris Roskam uit Strijen. Die maakt ook kunst met alleen maar borstbeelden. 'Hij heeft bijvoorbeeld een heel waterpolo team voor in de vijver. Je moet maar eens kijken op www.kabouter.com Dank voor je mooie post!
    lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik herken het niet,maar vind het prachtige werkjes,zo knap als je dit kunt,fijn weekend,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ken deze ook niet! het is ook niet echt mijn smaak...maar zekers wel mooi gemaakt!
    gr.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Kijk dit is wel zoiets waar ik wel graag kunst van im mijn huis zou willen hebben , leuk dat jij er ook over geschreven hebt .
    Deze post heb ik door de drukte van de Decembermaand gemist en zag net bij de LinkWithin een afbeelding staan , vandaar .
    ♥RINI♥

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥