donderdag 15 april 2010

Vintage Art [7]...








De laatste paar dagen ben ik continue in de tuin bezig geweest dus ben ik me weer eens lekker gaan ontspannen en heb deze drie Vintage bewerkingen gemaakt. Telkens kom ik weer nieuwe dingen tegen in mijn fotobewerkings programma, het is werkelijk onuitputtelijk en als ik eenmaal begin weet ik van geen ophouden. Soms erg lastig als het al behoorlijk laat is want als je heel veel lagen waar je in werkt hebt openstaan wil ik het graag afmaken om het samen te voegen tot één geheel. En dan kan het zomaar drie uur 's nachts zijn.
Even heel iets anders, vanmiddag toen ik in de tuin bezig was stond ik echt te kijken en het verbaasde me hoe mijn tulpenbbollen hun best doen. Elk jaar koop ik heel veel nieuwe bollen omdat als ik ze in de grond laat staan ze elk jaar minder mooi vind worden. Nomaal plant ik ze altijd zo rond de kerstdagen omdat ik niet wil dat ze al half uitlopen. Maar ja, nu begon de strenge winter al half december en hield zolang aan dat ik ze uiteindelijk pas half maart in de grond heb gestopt.  Dacht nog, dat zal wel niks meer worden, maar werkelijk een giller, het maakt gewoon niet uit wanneer je ze in de grond stopt, want ze beginnen al net zo triomfantelijk te bloeien als alle bollen die ik in andere tuinen zie. Tja......en nu vragen jullie je misschien wel af, wat heeft dit nu te maken met de Vintage bewerkingen hierboven. Nou helemaal NIETS, hi, hi, vind het gewoon leuk om even te vertellen...



24 opmerkingen:

  1. Trouwens, juist deze sobere bewerkingen vind ik erg mooi!
    Welterusten...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Josephine...ten eerste, wat heb je weer prachtige bewerkingen gemaakt, heerlijk dat je je daar zo bij kan ontspannen...en af en toe wat later gaan slapen, ach...dat haal je wel weer in :)
    Ik stond helemaal te kijken van je bollen-verhaal! Geloof 't of niet, ik heb exact hetzelfde meegemaakt/gedaan...vorige week was ik in de tuin bezig en ik snuffelde in mijn kast buiten om wat dingetjes te pakken, mijn oog viel op een paar bollen die ik (uit laksheid) niet meer gepoot had en ze waren al een stukje uitgekomen.
    Ik dacht "ik stop ze gewoon in de grond en ik zie wel!" Inmiddels staan er gewoon 3 prachtige hyacinten te bloeien, dit is toch wat, ik ga 't volgend jaar weer proberen hoor hihi...al die moeite om ze in oktober de grond in te krijgen valt nu helemaal weg zo :)

    Veel groetjes, Veronique

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Josephine, je bewerkingen zijn weer mooi zeg, ik hou ook wel van deze sobere stijl.
    Mooi he hoe alles nu helemaal uitloopt. Ik ben erg nieuwsgierig of de aanhoudende sneeuw van de afgelopen winter nog planten heeft laten verdwijnen.
    fijn weekend, groetjes Jannet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie bewerkingen weer Josephine. Ik heb weer een photoshop boek voor mijn verjaardag gekregen met veel uitleg dus misschien moet ik er toch eens aan gaan beginnen. De bollen zo laat de grond in, heb ik ook meegemaakt. Mijn vader als bloemist kwam jaren geleden eens in Februari bij ons en zag de tulpenbollen nog in de schuur liggen.Dat moest de grond in en inderdaad een paar weken later hadden we prachtige tulpen in de tuin. Dus het maakt niks uit wanneer ze de grond ingaan.
    Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha Josphine, ik denk dat jouw'n bollen verhaal wel degelijk iets met je prachtig bewerkte vintage uit heeft te staan! Je noemt het zelf al na heel wat tijd in de tuin doorgebracht te hebben. "Je verwondering over de tulpen". Jouw'n ontspanning werd beloond met veel inspiratie.

    Ik vind ze erg mooi geworden..en ben stiekem blij dat je zegt, dat je soms niet kan stoppen. Ik voel me namelijk wel eens schuldig.

    Fijne weekend!!
    Lieve groetjes, Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hahha nou ik kan soms ook niet stoppen, als ik ergens mee bezig ben kan ik daar zo geconcentreerd (en lang) mee bezig zijn. Vind ze erg mooi geworden trouwens.
    Groetjes en alvast een heel fijn weekend,
    Madelon

    BeantwoordenVerwijderen
  7. goeie morgen,,Josephine,,weet niet of je al op bent,maar heb je verhaal over je bollen gelezen,ik verwonder me nergens meer over in de natuur,zo heb ik eens een keer lelietjes van dalen gezet,en echt veel,maar nooit meer aangedacht,zei ik een keer tegen mijn man,(jaartje later)ik heb toch bolletjes gezet,zei de buurvrouw achter de schutting,jaah,,,,die staan bij mij,Nou vraag ik je,,ik had er niet een in mijn tuin staan, heb ze cadeau gedaan aan de buren.
    maar nu terug naar je bewerkingen,,zijn heel mooi, dat het zoveel werk vraag,maar je krijg er wel wat voor terug.

    groetjes greet

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hahaha Josephine, ik zat inderdaad te denken wat voor link er met de mooie foto bewerkingen zou komen, maar die was er dus niet (dacht een paar mooie bloeiende "rode" :-) tulpen op het eind te zien in "zwart/wit" of zo hihi)
    Fijn weekend
    Lieve groet Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi hoi..kijk en daar is nou een blog voor om leuke dingen te vertellen....en ....leuke dingen te laten zien !!! en dat doe jij zeker in deze post.ik vind het altijd heel gezellig bij jouw hoor...............leuk je tulpen verhaal !! en het fijne is dat ik bij jouw ook al ken ik je niet persoonlijk het gevoel heb dat ik eerlijk mag zijn ............daar heb ik het eens met mijn vriendin over gehad van soms zie ik iets wat ik lelijk vind of niet mooi.......en wat zeg je dan?? mijn vriendin vertelde dan ga je gewoon iets afwijkends moet zeggen.....dus dan heb je het niet over de krans,jurk,plant of zoiets..........maar ik vind dat moeilijk want ik ben best wel een eerlijk mens en een flapuit........dus soms even nadenken voor ik wat schrijf !! hahahah!! maargoed wat ik eigenlijk wil zeggen is....dat ik deze bewerkingen niet zo mooi vind............pffffffffffffffff................het is eruit !! nou hoop ik dat je nog wel bij me langs komt.........hihihih!! want ik vind jouw en je blog superrrrrrrrrrrrrrrrr!! nou fijne dag en weekend enne.....tot gauw...ik durf terug tekomen hoor...................hahahahhh!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dag lievertje,***
    het was nog eens zo laat bijna 1uur,ja GEZELLIGHEID KENT GEEN TIJD,en ik weet als geen ander hoe veel handelingen er nodig zijn om al die bewerkingen te tot stand te brengen
    en dan moet je het af maken.
    Ze zijn heel mooi geworden,zelf vind ik de 2de iets heel rust gevends hebben en de kleuren spreken mij ook aan,
    veel liefs Mamske.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Josephine,nou ik herken het,hoor tot diep in de nacht bezig zijn met oa het blog.

    je bewerkingen zijn weer prachtig,ERG MOOI.
    echt genieten.

    alvast een heel fijn weekend,lieve gr inka en andre xx

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Josephine, dat gevoel ken ik. Ik kan ook tot laat in de nacht bezig blijven, wat in mijn hoofd zit, moet eruit ! Ik vind Paint Shop Pro erg verslavend. En soms komt de inspiratie zomaar.
    Je bewerkingen zijn heel speciaal, de tweede vind ik het mooist !
    Ik heb gisteren gepost over 'scrappen', geleerd in de cursus voor de Paasvakantie.
    Een heel fijn weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Josephine ik heb even een vraagje,wat hebben je bollen te maken met je vintage bewerkingen whahaha,ik lig in een deuk om je verhaal,maar je hebt gelijk,ik heb ze ook later de grond in gedaan en ze bloeien echt prachtig,je bewerkingen vind ik ook super en ik blijf het tikken,vind het zo knap dat je dat kunt,ik wens je een heel fijn weekend,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hay meis,

    Wat is dit toch weer mooi!
    Dit is toch echte kunst...ik ben er weer helemaal weg van!
    En dan met name de tweede foto met het groene kleurtje...zo mooi!!
    Dit is echt een ware lust voor mijn ogen!

    Liefs,
    Marijkexxx

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi lieve Josephine, wat een prachtige bewerkingen en jeetje wat een nachtbraakster ben jij zeg hihi. Wat ben ik een tuthola dan met mijn 8 urenslaap die ik echt nodig heb.
    De bovenste foto lijkt net een aquarel en zo mooi van kleur.
    En wat leuk je tulpenverhaal. Als dochter van een voormalig bollenboer geniet ben ik gek van tulpen. Tulpenbollen moet je er ook ieder jaar uit de grond halen, vaak zitten er dan kleine bolletjes om de grote bol. Als je ze laat staan dan wordt het idd steeds minder.
    Ik wens je een heel fijn weekend.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Geweldige bewerkingen, Josephine. Je blijft me verbazen!

    Ik wens je een heel fijn weekend met hopelijk veel zon. xx

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Josephine,ha,ha,nee we zijn 4 jaar geleden al getrouwd (in Augustus) misschien dat ik het niet helemaal goed geschreven hebt maar voor ons is de dag dat we in ondertrouw gingen een feestje en we proberen er ieder jaar wat aan te doen en even bij stil te staan vandaar onze give away.

    ik begrijp nu niet helemaal goed of je ook mee wil loten met de give away?

    ik hoor het wel.

    fijn weekend,lieve gr inka

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi lieve Josephine,

    Wat zal je tuin er weer mooi uitzien, wat snoeiwerk wat bloempjes planten....en zo....maar je hebt de natuurlijke schuilplekjes voor de beessies toch wel intact gelaten zeker...
    Het advies om bollen in october/november te planten geeft men aan omdat de bolletjes nog de tijd hebben om wortels te maken ,dan zijn ze beter bestand en sterker om de winter door te komen en bevriezen ze niet.
    Plus dat je dan toch bezig bent om de tuin winterklaar te maken, en de minste kans loopt op strenge nachtvorst....anders kom je de grond niet meer in voor de bollen te planten.
    Zo ''Rob'' is klaar met haar tuinadvies,hi,hi.

    En je groen/blauwe knappe dame vind ik het aller mooiste!!
    Ik combineer in huis ook vaak die twee kleuren.Ik leg wel eens Granny Smith in een blauwe schaal.....niet dat ik dat 'n lekkere appel vind....maar omdat ik het mooi vind staan....

    Volgens mij staat mijn reactie al een halve dag half getikt in mijn werkbalk, zal het eindelijk eens versturen....kreeg telkens tf tussen door.

    Fijn weekeind en ben vol afwachting van al het mooi's wat we deze zomer weer uit jou tuin gaan zien op het blog!!!
    Lieve groet,
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Zo ben ik er niet....en mis je mijn reactie's...
    ....en dan ben ik er met enkele minuten tussen tijd...hi,hi....

    Uuuuuuh.......boos zijn op jou?? nee....mijn allerliefste blogvriendin.....ik zou niet weten waarom.....

    Jij bedankt!!! voor je altijd lieve en spontane reactie's!!!
    (Ik doe enkel m'n best,;-)

    Doei,doei,
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  20. wat een schitterende creaties josephine.
    heerlijk he om hier je in te kunnen uitleven.
    kan nog veel van je leren.
    een fijn weekend meisje

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ook deze foto's zijn weer absoluut genieten, groetjes, @nne

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Mooie vintage bewerking Josephine en het verhaal over jouw tulpenbollen leest heerlijk !
    Lieve groet Rini

    BeantwoordenVerwijderen
  23. ik vind vooral de bovenste prachtig:))

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Maravilloso blog!!! Gracias por tu visita.
    Saludos

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥