donderdag 29 april 2010

Rondje tuin, April 2010...


















Genieten jullie ook zo van het werken in de tuin, voor mij is het echt mijn lust en leven. Vooral nu in deze periode als alles tot leven komt. Op veel blogs kom je alweer de mooiste bloemen en tuinfoto's tegen. De laatste paar dagen ben ik ook weer druk bezig geweest, en vanmiddag heb ik wat foto's genomen om jullie mijn beginnende  lentetuin te laten zien.. Er bloeit al weer behoorlijk veel, één van mijn klimrozen zit alweer vol met knoppen, welliswaar nog klein, maar het zal niet lang meer duren voordat we de eerste bloemen explosie kunnen bewonderen. Een aantal campanula soorten staan al in bloei en ook de sering doet erg zijn best. En zien jullie  op  één van de foto's een mereljong, zo schattig en ze zijn helemaal niet bang. Kortom een continue genieten.....
Wens jullie allen veel tuinplezier, en een gezellige koninginnedag...



18 opmerkingen:

  1. Ik ben onder de indruk van je keurig geknipte buxusbollen. Je tuin lijkt een beetje op die van mijn schoonmoeder, mijn grote tuinvoorbeeld. Ik wens je ontelbare genietmomenten dit tuinseizoen. En een fijne dag morgen x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het heerlijk in de tuin, hoewel er bij mij nog niet zoveel te bewonderen is als bij jou omdat de tuin nog in aanleg is. Ik heb verschillende soorten voorgezaaid en het is allemaal nog zeer pril. We zijn nog volop met de hardware bezig, dus de bestrating en zo. Verder word het middelste gedeelte een kruidentuin met ook wat bijzondere eetbare er tussen. Aan de randen komen de bloemen. Dat plan staat nog steeds overeind. Ik wil tussen de kruiden een soort labyrinth maken, maar daar is de vorm al enkele malen van gewijzigd, omdat je een keuze moet maken tussen wat wenselijk is en wat mogelijk is, maar ik ben nog steeds tevreden. Al denk ik dat het wel een proces van jaren zal gaan worden, voordat het echt een tuin is.

    Liefs, Haagje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo heeeeee....dat ziet er netjes uit !! mooie geknipte buxussen !! en Bono zo lief !!!..............heerlijk ik ben vrij tot dinsdag..............morgen lekker struinen.....zaterdag wat leuke winkeltjes af......en we krijgen een logee hond een week een golden retriever............leuk leuk !!

    Fijne dag vandaag en morgen !! lieve groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat komt denk ik dat ik dan dingen verander nog............met name de datum !! ik maak mijn post altijd voorruit.en elke keer zet blogger er dan die oude datum bij..................en ik krijg het dan bijna niet voor elkaar om dat dan weer goed te krijgen..................sorry !! maar zoo denk je wel lekker vaak aan me.................hahahahah!! ik kreeg van de week van een amerikaanse blog 25 post binnen....haar blog was van slag....................dus het kan erger.....!! hahahhahahhaha!! fijne dag meid ik ga wat doen nu.................tis alweer laat ......

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk, vrolijk en inspirerend!
    Huppelende lente-groet -^-^-^-

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dag Josephine, wat een heerlijke foto´s van je prachtige tuin. Ook voor mij geldt: niks heerlijkers dan lekker in de tuin werken en rommelen. Heb net de potten allemaal maar weer even begieterd, want het is allemaal wel erg droog. Maar vannacht krijgen we regen geloof ik, alles zal er weer heerlijk van opfrissen.
    Heb genoten van je post! Fijn weekend alvast, lieve groet, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Josephine,wat een heerlijke tuin en,de buxusbollen zijn schitterend.
    Ik had ze vroeger altijd in potten op mijn balkon staan.
    Helaas heb ik ze niet meegenomen naar dit huis.
    Wat lief het mereljong,zo schattig en de campanula vindt ik fantastisch planten.

    Ik heb vanavond van Dre een aantal planten gekregen zal ze van de week even op het blog zetten,zo lief.
    Ik ben super verwend,door mijn ventje,ha,ha,laat ’m het maar niet horen dat ik ’m ventje noem.

    Josephine voor morgen een hele fijne dag,lieve gr van ons.xxx.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ben ik blij dat je me even een blik in je tuin gunt :-) Heel gezellig en goed onderhouden! Mooie (én in vorm geknipte!) buxussen. Ik zou me er meteen thuis voelen :-)
    Ja, het was genieten, de voorbije dagen.

    Hihi, ja, dat zijn MIJN benen. Ze verdienen een plaatsje op mijn blog want ze brengen mij naar al die mooie plekjes!

    Groetjes :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh Josephine wat heb je een prachtige tuin, alles ziet er zo piekfijn uit. Een lust voor het oog. Laat de foto's maar komen, we willen er van genieten.
    Fijne dag morgen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat ziet je tuin er mooi uit, Josephine !
    Met vrolijke bloemetjes, de buxusbollen vind ik heel mooi.
    En zo'n lief jong mereltje !
    Zo te zien is Bono ook graag in de tuin.
    Fijne Koninginnedag morgen,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi,
    Nou of het wat gaat worden met Koninginnedag, jeetje wat een troosteloos weer. Vind ik echt sneu voor al die mensen die op de vrijmarkt wilden staan en al die festiviteiten die gisteravond in het honderd liepen.. jammer zeg.
    Enne je tuin, het eerste wat in mij opkwam jee wat chique en rustgevend. Ik vind het erg mooi zo en je hebt aardig de ruimte fijn joh!
    Fijn weekend,
    Groetjes Madelon

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtig Josephine .
    Ik kan mij voorstellen dat je blij met je tuin bent !
    Nog bedankt voor het opgeven van het foto programma van jou .
    Als ik wat minder "chaos" im mijn hoofd heb verdiep ik mij er eens in .
    Want ik zie zoveel mooie dingen op de blogs dat ik wel aan alles tegelijk wil gaan beginnen , vandaar de "chaos" in m'n bol .
    Jouw vraag over de Shabby Fabric Flower , die is ruim 8 cm groot .
    Fijne koninginnedag verder , jammer dat het nu net weer regent .
    lieve groet RINI ♥♥

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Prachtige foto`s van je prachtige tuin,wat ziet alles er super uit en het mereljong is echt geweldig,alles ziet er ook zo groen en fris uit,ook een pracht foto van je lieve hondje,maak maar heel veel tuinfoto`s hoor,want ik geniet er enorm van,fijne koninginnendag nog en weekend natuurlijk,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi lieve Josephine, eindelijk weer even een levensteken van mij. Wat een prachtige tuin heb je, je kan zien dat je van tuinieren houd, alles ziet er zo mooi en verzorgd uit. Wat leuk dat jullie al een jonge merel hebben. Ik zag vanmorgen dat er een merelpaartje hier vlak tegen de huismuur in de Klimhortensia een nestje aan het bouwen was , maar aangezien er hier heel veel katten rondlopen en het net boven de schutting was heb ik dit prille geluk verstoord en er een belletjeskrans opgehangen zodat ze er niet verder bouwen hoop ik.
    Ik wens je een gezellige Koninginnedag.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat heb jij een mooie tuin!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ik kan me heel goed voorstellen dat je daar met heel veel plezier in werkt.
    Ook de foto's zijn weer schitterend. Mijn favoriet is de foto met de jonge merel.
    Ik wil je ook even doorgeven dat mijn URL veranderd is. Het is nu;
    http://gerikleurrijk.blogspot.com/
    Fijn weekend, groeten van Geri

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hay Josepine,

    Meis wat is je tuin prachtig!
    Wat zal daar veel tijd in zitten...maar wat zal dat een voldoening geven, geweldig!
    Het is een echte sprookjestuin..zo schattig.

    Liefs,
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  17. ik ben er ook weer hoor.ja je tuin ziet er geweldig uit,mooi strak en toch romantisch,ja je mereltje is lief,kijk maar uit voor de poezen,want het lijkt soms wel of ze het ruiken,en zijn ze er als de kippen bij.
    lieve groetjes Greet

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Kom ik dan toch wel helemaal aan m'n trekken....het kan niet op....eerst in de bollen....en dan beland ik in een prachtig onderhouden tuin met stak geknipte buxus figuren.
    Dat moet heerlijk zitten zijn op het terras bij jou,lijkt me trouwens best gezellig....wij samen aan 'n wijntje....kon ik je even persoonlijk bedanken voor je altijd enthousiaste en lieve woorden op mijn posten.
    Weet je dat ik ook van die ijzeren terrasstoeltjes en bankje heb.

    Als ik je prachtige foto's bekijk kan ik je mijn complimenten geven!!! jij mag eer hebben van je tuinwerk!!!

    Geniet van alles wat het voorjaar te bieden heeft en lieve groet!
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥