vrijdag 31 juli 2020

Crea 5220 Week - 31 Cijfers ***


Met het thema Cijfers was ik van plan om met aquarelverf cijfers te gaan schilderen dus begon ik vol enthousiasme maar al snel vond ik de cijfers veel te klein, hup de prullenbak in. Ik besloot om maar een kleiner aantal cijfers een stuk groter te schilderen.


Hier zie je aan de linkerkant het begin, maar wat ga ik verder doen? Uiteindelijk besloot ik om met een
bijpassende kleur om ieder cijfer wat versieringen aan te brengen, tsja  wel sierlijk maar ook dit was niet naar mijn zin. Toen ben ik de cijfers uit gaan knippen om ze in een geheel te verwerken. Een aantal losse aquarel kloddertjes er omheen, wat Romeinse cijfers. Echt tevreden ben ik eerlijk gezegd niet.

 

Dus besloot ik om nog iets met cijfers te laten zien,  Wiskundige schoonheid




Kunnen jullie hier ook zo van genieten, dit is toch een interessante en leuke manier om te kijken naar Wiskundige schoonheid. Dit soort reeksen en trouwens veel zaken waar cijfertjes aan te pas komen daar ben ik echt dol op, ben benieuwd of jullie hier ook van houden ***

             Kijk ook eens bij:
                      Elizabeth  Marjan  Anita
                      Akkelien  Celine  Toos
                      Loes  Carmela & Davide
                      Corrie  Albèrtje  Sandra
                      Nel  Petronille  

vrijdag 24 juli 2020

Crea 5220 Week - 30- Oranje ***


Het thema van deze week, ORANJE daar zat ik in eerste instantie een beetje tegenop te hikken, en dat komt omdat ik eigenlijk totaal niet van deze kleur enthousiast kan worden. Nu heb je natuurlijk veel verschillende kleuren oranje en ben op zoek gegaan naar meer het oranje van de terracotta potten dat vind ik veel mooier. Oranje bloemen in de natuur daar kan ik wel van genieten hoor. Ben wat dingen gaan verzamelen om een collage te gaan maken, altijd een heerlijke bezigheid. De foto's die ik had uitgeprint heb ik allemaal wat duidelijker gemaakt  met  zwarte en witte markers en dan heerlijk aan het schuiven gegaan, wat onderdelen  uit wit papier geknipt en uit eindelijk alles tot een geheel gemaakt zoals jullie op de foto hierboven kunnen zien.


Opeens bedacht ik me dat ik nog ergens een oude aquarel moest hebben waar ik ook met o.a de kleur oranje ben bezig geweest, na even wat zoeken kwam ik hem weer tegen. Heb hem lang geleden gemaakt in 1998. Het donkere gedeelte aan de onderkant is eigenlijk goudkleurig maar dat is op de foto niet goed te zien dus hieronder een detail foto waar dat wel redelijk zichtbaar is.



En in deze aquarel heb ik ook met o.a een terra kleur gewerkt, bij beide werken heb ik mijn gedachten en verbeelding de vrije loop gelaten.


Kijk ook eens bij:

Elizabeth  Marjan  Anita
Akkelien  Celine  Toos
Loes  Carmela & Davide
Corrie  Albèrtje  Sandra
Nel  Petronille

maandag 20 juli 2020

Olaf, een klein nieuw Olifantje ***






Vorige week ben ik weer eens bezig geweest met het maken van en klein nieuwe beestje, het was  al weer een tijd geleden dat ik dat heb gedaan en het begon weer te kriebelen. Het is een Olifantje geworden en zijn naam is Olaf. Vind het altijd leuk om het er bij te schrijven, inclusief twee ronde voetzooltjes is Olaf gemaakt van 19 kleine stukjes stof, en alle onderdeeltjes zijn  is op de hand genaaid. Er is vast nog wel een piepklein plekje in de beestenkast te vinden waar inmiddels al meer dan 100 exemplaren in staan. Geniet van een fijne week ***


vrijdag 17 juli 2020

Crea 5220 Week - 29 Ster ***


Voor het thema van deze week * STER * heb ik twee uitwerkingen gemaakt, een sterren collage en met de Origami techniek heb ik  een aantal sterren gevouwen, een 6 en 7 puntige ster.


Deze tweede collage is een grapje, in mijn fotobewerkingsprogramma  heb ik over de originele collage een filter ingesteld waarvan dit het resultaat is, en dat vind ik er zo leuk uit zien dat ik het toch even laat zien. Het lijkt nu net of alle stukjes papier zorgvuldig in vorm gescheurd zijn en eigenlijk vind ik dat er en stuk aantrekkelijker uitzien.


En zo schuin gefotografeerd ziet er het ook heel leuk en speels uit.



In het begin lijken de vouwsels eigenlijk meer op een rijtje bootjes.



Dit vouwen vond ik het leukste om te doen, maar de foto's ervan maken zeker niet minder leuk, daar kan ik tijden mee bezig zijn om het naar mijn idee zo fraai mogelijk vast te leggen, heerlijk ***





Kijk ook eens bij:


maandag 13 juli 2020

Kolibrievlinder ***





Vanmiddag zat ik heerlijk in de tuin te genieten toen ik ineens deze vlinder, de Macroglossum stellatarum, de Kolibrievlinder vlakbij zag genieten van een heerlijk hapje bloemenweelde. Nu zie ik regelmatig vlinders in onze tuin maar deze schoonheid heb ik nog nooit in het echt gezien. Zijn jullie deze vlinder wel eens tegengekomen??? Het is een heel vreemd gezicht als je de vlinder met snorrende vlucht voor de bloemen ziet blijven zweven en met hun zeer lange roltong de honing ziet opzuigen, wat is de natuur toch prachtig hé. Het lukte mij niet om er een goede foto van te maken omdat deze vlinder zeer beweeglijk is, vandaar heb ik wat foto's van het internet geplukt. geniet van een fijne week allemaal ***


vrijdag 10 juli 2020

Crea 5220 Week - 28 Doodelen***


Deze week hebben we weer een leuk thema, Doodelen, of droedelen, schetsen, tekenen of krabbelen, zonder of met een duidelijk doel. Iedereen kent het wel, als je bijvoorbeeld aan het telefoneren bent en dan ondertussen wat zit te tekenen op bijvoorbeeld de krant die voor je ligt. Zelf heb ik er deze keer ook geen tussendoor foto's van gemaakt. Heb wat papier neer gelegd en allerlei pennen en markers, potloden en doezelaars en ben gewoon lekker gaan doodelen. En als je dan eenmaal begint ben je niet meer te stoppen, althans zo heeft het voor mij gewerkt, een zeer aangename bezigheid ♥♥♥


En hier heb ik nog een veer gedroedeld, door op internet te gaan kijken heb ik me wel laten inspireren, je komt zoveel leuke, gekke en ook ware kunstwerkjes tegen en dan begint het vanzelf te kriebelen.


Kiekeboe, ik kom even om het hoekje kijken, toedelsssss  van doodelsssssssss ***

 Kijk ook eens bij:

Elizabeth  Marjan  Anita
Akkelien  Celine  Toos
Loes  Carmela & Davide
Corrie  Albèrtje  Sandra
Nel  Petronille

vrijdag 3 juli 2020

Crea 5220 Week - 27 Songtekst ***


Deze week vond ik het best moeilijk, temeer omdat ik vaak veel songteksten weinig inhoud vind hebben, ze gebruiken veel herhalingen en eigenlijk vertellen ze meestal weinig.  Misschien zegt dat meer over mij dan over de songteksten maar zo ervaar ik dat tenminste. Ook luister ik vaak liever naar instrumentale stukken zoals bijvoorbeeld Tubular Bells van Mike Oldfield, ijzersterk, maar oké dat is geen songtekst. Ook  Jazz muziek, Billy Holiday, Monty Alexander, of Toots Thielemans daar mag ik graag naar luisteren. Leonard Cohen met een goed glas wijn erbij is voor mij ook puur genieten. Voor de songtekst, dacht ik opeens aan "Geen  kind meer " van Karin Bloemen. Het is zo uit het leven gegrepen en heb o.a dit stuk ook op  de crematie van mijn moeder laten afspelen, die overleden is op 27 December 2014. Het heeft inhoud en  is heel herkenbaar. De tekst is geschreven door Jan Boerstoel, een dichter en Marnix Busstra { de echtgenoot van Karin Bloemen } heeft de muziek erbij geschreven. Zal hieronder de tekst nog even beter leesbaar laten zien. Wel een beetje vreemd zonder muziek erbij maar ik denk dat iedereen dit wel kent.




  

Kijk ook eens bij: