dinsdag 12 januari 2010

"Les neiges éternelles"...























Waarschijnlijk is het bij jullie ook zo, maar mijn mapje met sneeuwfoto's zit werkelijk propvol. Het zijn stuk voor stuk juweeltjes geworden met deze bijzondere sneeuw periode. De kwaliteit van de foto's is over het algemeen niet geweldig maar ik ben druk aan het sparen voor een goede camera, dus in de toekomst heb ik meer mogelijkheden. De donkere foto heb ik vannacht genomen, toen ik terug kwam van een wandeling met de hond en de achtertuin in liep zag ik dit, heb de foto zonder flits genomen. Geeft wel een speciaal sfeertje. De ijspegels hangen aan het dakkapel en ik heb de foto binnenshuis genomen, de bovenkant van de pegels is op deze foto niet te zien maar is zeker meer dan 10 centimeter doorsnee, geweldig hé.

Januari, de maand van de nieuwe start en de dierbare herinneringen, wenkt ons naar binnen. Kom, laat de winter zijn wonderlijke web van betovering om ons heen weven: dagen vol tintelende wollen-wanten-kou, lange donkere avonden met delicieuze diners, levendige gesprekken of de vreugde van het alleen zijn. Terwijl buiten zachtjes de sneeuw valt gaat ook de temperatuur omlaag. De hele natuur ademt vrede uit. Wij ook, in het ideale geval. Trek je terug bij de haard. Dit is een maand om te dromen, om je te verheugen op het komende jaar en op de tocht naar binnen.

Lieve groet Josephine ♥

15 opmerkingen:

  1. Tja, erg verleidelijk al die foto's op je weblog te zetten...maar ja.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die donkere is echt wel bijzonder,
    ik vind hem... magisch.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige foto's Josephine, dat heb je weer heel goed gedaan. Mooi bewerkt ook, welk programma gebruik je daarvoor?
    Een hele fijne (opnieuw winterse) dag toegewenst, lieve groetjes, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. je hebt er weer iets moois van gemaakt josephine! klasse
    een goeie camera maakt idd een heel verschil (heb ikzelf gemerkt)
    maar jou foto's vind ik erg goed gelukt
    bovendien heb je er een mooi stukje onder geschreven (warm)
    ~~
    dank je voor je lieve compliment over mijn schilderijen :)
    gisteravond heb ik een portret van m j gemaakt
    en ging rond 1ne mijn bed in
    dat van somige blog is mij bekent
    ~~
    veel liefs en een warme groet
    ♥♥-lief

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Erg mooi, de winter is dit jaar prachtig en jij hebt dat mooi vastgelegd!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat bijzonder toch....dat die vallende witte vlokjes de toch al bijzondere natuur veranderen in een bijzondere witte wereld....
    En dat jij Josephine daar weer héél bijzondere creaties van maakt.......dan is opeens een gewoon Elzepropje niet meer zó gewoon......maar heel bijzonder!!

    Lieve groet voor een bijzondere creatieve vrouw!
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een schitterende foto'S weer Josephine. Die in donker is inderdaad heel apart en de ijspegels, ik heb eerst heel goed moeten kijken wat daar nou voor gordijnen hingen :))Schitterend

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het ziet er heel mysterieus uit die nachtfoto.
    Zegge....loop jij 's nachts met de hond?
    Dan slaap ik altijd.......
    Mooie bewerkingen zeg, helemaal genieten zo.
    Fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  9. sommige foto's komen precies uit een sprookje!
    heel mooi hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vind ze prachtig en zo knap hoe je de foto`s bewerkt,ben gewoon beetje jaloers haha,eerlijk gezegd ben ik de winter zat en verlang naar de buiten tijd,komt misschien ook omdat ik de tuin af wil hebben en bollen wil poten die ik kocht in de uitverkoop haha,maar de grond is zoo hard,fijne avond,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nou mijn mapje met sneeuwfoto's is helemaal niet vol hoor. We hebben voor de kerst best veel sneeuw gehad, maar toen ging het dooien en daarna hebben wij niet veel gehad. Alleen de overgebleven sneeuw van toen die is bevroren en ligt hier en daar nog minimaal. En die pegels hebben wij al helemaal niet. Dus bij mij is de winter alleen maar koud en guur. En ik wilde dat ik ervan kon genieten, maar voel momenteel alleen maar spierpijn van de kou dus laat de temperatuur maar stijgen. Maar gelukkig kan ik wel genieten van jouw mooie bewerkte foto's.

    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Josephine, wat een heerlijk verhaal en wonderschone foto's. Wat mooi hè die winterse plaatjes, ik krijg er ook geen genoeg van. De foto die je in het donker heb genomen vind ik echt sprookjesachtig en dan die grote ijspegels. Je heb de foto's weer prachtig bewerkt en ik kan aan de foto's niet zien dat je aan een nieuwe camera toe bent.
    Fijne avond en een lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Josephine,
    Kan enorm genieten van jou mooie foto's gemaakt in de nachtelijke sneeuw, maar de blauwe Hortensia 's en het zonnetje die ik aan de zijlijn zie doen mij toch ook enorm naar de zomer verlangen!
    Even terugkomend op je aardige reactie bij mijn post over Sri Lanka.......ik heb van die oude rode plavuizen(uit klooster) in mijn serre en stoepje voor schouw en achterdeur.......en daar zijn ze op dit moment spekglad!!!

    Goede nacht!
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  14. na een pauze in blogland vandaag weer begonnen.Er valt weer een hoop prachtige creaties bij je te zien alle even fantasie vol. We zullen nog jaren kunnen putten uit deze sneeuwperiode
    Groetjes Trudy

    BeantwoordenVerwijderen
  15. prachtige foto serie en zo mooi bewerkt

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥