zaterdag 28 augustus 2010

Oude pop uit kijkkast...










Mijn oog viel weer eens op dit popje die boven in mijn kijkkast staat, slechts 20 cm. groot en valt zo ongeveer uit elkaar. Het is een oudje waar ik zelf ook nog mee gespeeld heb. Oorspronkelijk had ze een leuk koppie rood haar, maar zals jullie zien zijn er slechts nog wat sprietjes overgebleven. Waarschijnlijk heb ik in mijn jeugd wat al te driftig het haardosje bewerkt met kam en borstel. Het popje is van heel dun en zeer breekkbaar soort plastic gemaakt, misschien celluloid denk ik. De armpjes en benen zitten met ijzerdraadjes door het lichaam heen verbonden. Vroeger deden ze dat met elastiek verbindingen maar waarschijnlijk is later het ijzerdraad aangebracht. Op de collage kan je goed zien hoe het draad uit het armpje komt. Heb het altijd een erg leuk popje gevonden en nun nog trouwens, en vooral het gezichtje is zo lief. En zoals jullie misschien al is opgevallen heb ik de achtergrond gebruikt van een paar spulletjes die ik onlangs bij het webwinkeltje "Het Witte Luik" heb gekocht. Werkelijk fantastisch hoe je dat per post krijgt toegestuurd. Het was bijna niets wat ik kocht, een paar mooie kaarten om mee te decoreren, een klein hartje en een hoedenspeld. Maar zo schattig ingepakt met nog een extra hoedenspeld, een mooi labeltje en kaart. Plus een schattig stukje kant, werkelijk een feestje om het zo te ontvangen...



Voor iedereen een heel fijn weekend,


20 opmerkingen:

  1. Goede morgen Josephine.
    Weet je wat vreemd is? Ik zag deze pop en kreeg een gedachtenflits aan de film "Barbarella", een SF film uit de 60er jaren met Jane Fonda, waarbij soortgelijke poppen veranderden in robot-achtige monstertjes die met stalen tandjes, happend op haar af kwamen! Het is inmiddels een "cult" film geworden....En dat op de vroege zaterdagmorgen! Echt weer een mannengedachte?
    Haha, fijn weekend gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schattig popje....kan me voorstellen dat je daar erg blij mee bent.
    Vooral ook omdat je er zelf mee gespeeld hebt.
    Ik heb helemaal geen speelgoed meer van vroeger...zo jammer!!

    Meis...fijne zaterdag...liefs Carla.

    off topic..voor de cijfers heb ik een mooi lettertype uitgezocht op mijn computer, die in spiegelbeeld afgedrukt, op zwart plakplastic over genomen, uitgeknipt en in de klok geplakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een schattig popje !! zo lief.leuk dat je het nog hebt......en ja het witte luik...ik heb er ook wel eens wat besteld.erg leuk allemaal......ik ga werken.........fijn weekend liefs Ria...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi zeg!
    en dat gezichtje werkelijk heel teer! wat een mooie herinnering!
    mooie hoedenspeld ook
    Wat maak je toch prachtige foto's deze was ook weer echt genieten
    fijne dag
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. heej Josephine wat een schatje en 20cm wat een dotje je nieuwe aanwinsten zijn prachtig en zoals altijd mooi op de foto gezet, liefs Irma.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. goeie morgen Josephine,wat een lief popje,fijne herinneringen he,soms even denken?heb ik daar nog meegespeeld,ben ik ook zo klein geweest.heerlijk.mooie spulletjes heb je gekregen hoor,ken haar niet.

    ben gisteren naar groningen geweest,en krijg een hart operatie,alles is al in gang gezet,
    ben wel een beetje angstig hoor,het is een grote operatie,en ze was erg boos dat ze mij zo lang hebben laten lopen,kan geen tien stappen meer zetten.

    ben ontzettend nerveus,
    lieve groetjes GREET

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat lief. Ik heb ook een aantal echte oudjes hier in huis zitten. Al gaan ze wel steeds een etage hoger, ze mogen niet weg. En die haren, och het hoort bij de leeftijd hé.
    Hele mooie foto's heb je ervan gemaakt.

    fijne weekend, lia

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een aandoenlijk lief gezichtje.....
    En die haartjes...zo lief.....
    Fijn weekend
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een snoesje, ik denk dat het van het merk petit colin is. Aan de achterkant in het nekje staat dan een adelaarskopje. Het is inderdaad van celluloid en het haar is er vroeger opgeplakt want eigenlijk hebben ze gemodelleerd haar van celluloid.
    Zoals je leest weet ik iets van poppen ha ha.
    Lieve groet
    Hermine

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat leuk dat je er vroeger nog mee gespeeld hebt, je moet wel een heel lief poppenmoedertje geweest zijn want het materiaal is niet zo sterk als de poppen van nu.
    liefs Jannet

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ohhhh....wat een prachtig popje Josephine en wat heeft ze een lief gezichtje met van die stralende oogjes. Zo bijzonder dat je nog zo'n mooi stukje speelgoed uit je jeugd heb.
    Dat verdiend zeker een mooi plekje in de kijkkast.
    En je heb ook al van die prachtige kaarten en hoedenspeld besteld bij het Witte Luik, wat een feest is dat hè als je al die spulletjes zo prachtig verpakt thuis krijgt. Zij besteedt er zoveel zorg aan dat dit zeker een plekje verdiend op je blog.
    Ik heb genoten van je prachtige foto's, zo sfeervol als jij alles iedere keer weet weer te geven, dat is ook een feestje.
    Fijn weekend.
    Liefs Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  12. schattig oud popje en wat een mooie oogjes.
    ik heb zelf nog een armand marseille pop uit 1930, die ik ooit van een oude buurvrouw kreeg:))

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Josephine, wat een schattig oud poppetje, dat moet je zeker koesteren !
    En wat een mooie spulletjes op de achtergrond, zo mooi op foto gezet !
    Altijd fijn als je een mooi verpakt pakje krijgt !
    Fijn weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo Josephine.
    Wat ontzettend leuk die pop en het verhaal dat je erover vertelt.
    En knap hoe je weer zulke leuke foto's hebt gemaakt.
    Fijn weekend.
    Groetjes marga

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een prachtige ogen!
    En wat een mooie foto's heb je ervan gemaakt!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh whahaah te driftig met der haardos gespeeld,Josephine ik lig in een deuk,maar wat je tikt klopt helemaal,het is echt een schatje en je hebt der prachtig op de foto vastgelegd en jaa het Witte Luik is echt super,ik heb er ook al een keertje besteld,wat een werk maakt ze ervan,geweldig,de hoedenpin is gaaf,ik wens je nog een fijne zondag,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dat is een lief poppetje Josephine. Net als oude mensen verliest ze haar haartjes , alleen haar kopje blijft glad, heerlijk.
    Ja we zijn dolblij met de verkoop van ons huis, Het heeft ongeveer een jaar te koop gestaan. Ik heb al gehoord van drie jaar en meer, daar moet ik toch niet aan denken. We wonen in Barendrecht dus de CO 2 speelt ook een beetje mee en daar zaten we wel mee. Nou ben ik vandaag echt begonnen met weggooien en opruimen. Sjonge, dat is wel een klus hoor.
    Lieve groeten van Riet

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ha lieve Josephine,

    Wat 'n schattig koppie heeft dat poppie!

    ook al is ze in bespeelde toestand,het is en blijft jou popje met al die mooie herinneringen uit je kinderjaren en dan doet zo'n ijzerdraadje door het armpje of bijna kaal hoofdje er helemaal niet toe.

    En een pruikje kopen op 'n poppenbeurs kan altijd.....

    Het materiaal uit die tijd wat gebruikt werd voor poppen is zeker voor kinderhandjes erg teer,ik vermoed dat het hier om heel dun materiaal gaat als van 'n ping pong balletje?

    Tussen mijn Schildpadpoppen zit er ook een met gehavend beentje,maar met haar gebreide lange broekje aan die je er niks van;-)

    Jij hebt er als altijd weer mooie fotobewerkingen van gemaakt die helemaal in nostalgische stijl zijn.

    Fijne dag!
    Liefs,X
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Petite poupée splendide.
    Tu ferais tout pour me plaire.
    Jusqu'au plus profond délire .
    De ton hombre et ma lumière.
    Tu me men comme je respire.
    Mais c'est toi que je préfère.
    auteur:Juan Nunez

    j'aime le montage avec des poupées.
    Mes salutations.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hoi Josephine,
    Wat een mooie reactie heb jij geschreven bij mijn laatste post. Ik zit het steeds opnieuw te lezen. Doet me goed! Ik vind jou popje zòn superdotje!!! En de andere ook, Ze hebben precies dat gezichtje wat me zo aanspreekt bij popjes. Niet alle poppen hebben dat. En je foto`daarvan zijn zooooooooo gaaf!
    Wilde ik even zeggen tegen je!

    Jij ook een hele fijne week (het schijnt al winters te gaan worden, dus leg je fotocamera maar vast klaar)

    liefs,
    Loesje

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥