maandag 9 augustus 2010

Verzameling oude snuisterijen...














De weken voor ik met vakantie ging was het behoorlijk warm en heb ik bijna dagelijks wel een aantal keren gebruik gemaakt van deze oude waaier, heerlijk verkoelend. Hij is vervaardigd van heel dun hout en mooi uitgesneden. Eigenlijk best leuk om daar eens wat foto's van te maken dacht ik, uiteindelijk is hij er mooi genoeg voor. Ook op de foto een klein poederdoosje die ik zo'n jaar of dertig geleden eens van een oude dame heb gekregen die het op haar beurt weer van haar moeder had gekregen. Het is van een soort bakeliet vervaardigd en bovenop zijn er strass steentjes in verwerkt. Het originele donsje plus nog wat poeder zitten er nog steeds in. Ook had ik van haar een heel mooi klein toilettasje van zwarte taft met kraaltjes in motiefjes erop gekregen maar die is even spoorloos, kan het op dit moment niet vinden, snap er niets van maar die laat ik nog wel een keertje zien. Ook op de foto twee antieke halssnoeren geregen met Onyx kralen met fraaie reflectie door de vele geslepen facetten. En.....ja hoor, het is me gelukt om twee pioenen te drogen en vond ze wel mooi in de kleur van deze snuisterijen passen...

Wens jullie allemaal een fijne week...



21 opmerkingen:

  1. Mooi die waaier, en zo te zien ben je helemaal terug! Schitterende collage! Lieve groet uit Kreta, @nne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi zeg die oude halssnoeren...en dat poederdoosje, erg mooi!
    Een mevrouw waarbij ik werk heeft ook nog van die hele oude poederdoosjes liggen van Avon...toen ze nog langs de deuren kwamen, echt zo gaaf!

    Groetjes, Veronique

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachige snuisterijen heb je daar!!
    Dat poederdoosje...geweldig!!!
    Ik heb zo'n waaier in gewoon houtkleur....die kunnen idd heerlijk verkoeling brengen bij heet weer....nu heb je hem niet nodig jammer genoeg....ach..wie weet wordhet nog wat!!

    fijne dag meis...liefs Carla.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi...mooi....mooi.......ik heb toch ergens ook nog zo'n waaier....?
    Enne ik heb ook pioen gedroogd...althans hij droogde vanzelf in op mijn vaas....ahum....
    maar goed prachtig zijn ze wel. Gedroogd en wel.
    Fijne week
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk zo'n waaier. Ik kreeg er een van mijn moeder met de grap... zo nou heb je ook airco in je auto!
    Groetjes en fijne week,
    Madelon

    BeantwoordenVerwijderen
  6. heej Josephine mooi spullen en heeeeele mooie foto's en zo leuk om een prachtige waaier als die ook te gebruiken, liefs irma

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Jodephine,wat heb je prachtige foto`s gemaakt van de snuisterijen en mooi bewekt,zoals die met de puzzelstukjes,wat gaaf de poederdoos dat je die kreeg,dat zijn nog eens bijzondere dingen,ik wens je een fijne week,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooie waaier.....en da andere spulletjes zijn ook al zo leuk en mooi !! ...prachtige foto's weer................fijn week lieve groetjes van mij...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. hay,,Josephine,,mooie spulletjes hoor,die waaier had ik in het ziekenhuis moeten hebben,mijn bed was een zwembad,het is leuk om overal weer eens langs te komen

    lieve groetjes oma Nijn

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Goedemorgen Josephine,

    Meis wat een beeldschone oude spulletjes..
    Vooral dat poederdoosje met strassteentjes...lekker zo vefijnd.
    En dan die schattige waaier, wat zijn de spulletje van vroeger toch ontzettend mooi.

    Maar Josephine ik heb een vraagje aan je, zou je even contact met me willen opnemen?

    Ik hoop snel van je te mogen horen...

    Liefs,
    Marijkexxx

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt, maar het zijn dan ook weer hele mooie snuisterijen, heerlijk om te koesteren. De poederdoos doet me aan mijn oma denken, die had vroeger er vroeger ook een maar dan in zilver; ik heb geen idee waar die naartoe gegaan is! Vind het nu jammer dat ik ze niet heb, je foto's doen me watertanden. De pioenen zijn mooi zeg!
    Lieve groet, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hallo Josephine.Wat een prachtige foto's heb je weer gemaakt. Die waaier is prachtig en je hebt er zo'n mooie compositie van gemaakt.Ik moet nog ergens een waaier uit Japan hebben die al 55 jaar oud is. Heb ik gekregen van een Japanse penpal heel vroeger. oh jee waar is die? hihi.
    We hebben een nieuwe je weet wel en nou moeten we weer even wachten wat het wordt. Geduld is een schone zaak. hihi
    Liefs van Riet

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik zie je al helemaal voor me met die waaier in je hand. Mooi hoor net als dat poederdoosje.
    En je foto's natuurlijk.

    Fijne avond, lia

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Josephine, hoe mooi al deze spulletjes !
    Het poederdoosje vind ik prachtig !
    Mooie foto's zo met de gedroogde pioenroos en de puzzel is tof, wij hebben in de cursus ook eentje gemaakt van een foto, er was heel wat werk aan.
    Fijne week,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hello my dear Josephine, Your photos are very perfect and beautiful!!!
    Have a very nice evening and week
    Hugs
    Fleurette

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dg lievertje ♥♥♥
    wat is die waaier toch mooi he het is net kant werk.
    En ook dat poeder doosje is beeld schoon, je heb er weer mooie trafeeltjes van gemaakt en vooral met die puzzel stukjes vind ik heel appart heel veel liefs Mamske.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. De kleurencombinatie is prachtig, Josephine. Ik heb een soort gelijke waaier uit Japan, nam mijn vader jaren geleden mee toen hij daar was.
    Een gezellige dinsdag! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ha lieve Josephine,jij jij bent echt zo'n dame waar dat waaiertje heel elegant bij staat;-)

    En het poederdoosje zo mooi.....en hoe jij al deze spulletjes weer op de foto zet met die gedroogde Pioenroos erbij wordt het nog mooier.

    Als ik de juffrouw van de punten uitdelen was kreeg jij een dikke 10!

    Ga vlug verder met de koffer;-)
    Moest ff zitten tussendoor en hier snel de posten doorkijken.....en ik geniet weer van al dat moois en heb dan weinig tijd maar ik vind het ook wel aardig om bij mijn trouwe volgers een berichtje achter te laten.

    Fijne dag!
    En lieve groet!
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dit zijn mooie dingetjes!
    Stukjes die mooi bij elkaar combineren.
    Mooi om die verschillende texturen (houtsnijwerk, glanzende parels, gedroogde bloem) bij elkaar te plaatsen.
    Je maakte er bijzondere sfeerbeelden van!

    De Malojapas ken ik nog niet. Wij waren ooit eens op een zeer smalle bergweg (met 'garages' = uitwijkplaatsen om tegenliggers te kunnen kruisen) in de Franse Alpen (La Bérarde) toen we in een verschrikkelijke hagelbui terechtkwamen... om niet vlug te vergeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Dag Josephine,
    Hoe gaat het met je? Weer helemaal opgeknapt? Vakantie zal je zeker goed hebben gedaan. Maar je bent er wat je foto's betreft weer helemaal. Mooi hoor, zoals je dat allemaal bij elkaar hebt gezocht. Onlangs nog een concert bijgewoond in de Doelen in Rotterdam en ondanks een geweldig airco zat daar ook een dametje sjiek te zijn met een waaier. Daarnaast had ze ook nog zo'n magnefiek toneelkijkertje. Was blij dat ik niet achter haar zat, want ze droeg ook nog zo'n Engels aandoende rieten hoed met een lint. Hoewel ik zulke dingen niet zou durven dragen, was ik toch een beetje jaloers. Want zij was helemaal zichzelf en had een geweldige allure. Het gehele concert werd ik afgeleid door dat waaiertje en dat waanzinnig mooie beeld van die vrouw, alsof ze helemaal alleen in die afgeladen concertzaal zat. De combinatie van de muziek en dit romantisch beeld was perfect. Ik heb genoten en werd er weer even aan herinnert door jouw mooie foto's van oud sjiek! Binnekort zal ik je een Magazine toesturen dat je zeker zal interesseren. We hebben daarin een interview met een vrouw die iets heeft gedaan met een prachtige oude foto van een vrouw die ze op een rommelmarkt kocht. Door met de foto allerlei dingen te doen heeft ze als het ware het oude beeld laten leven. Je moet je voorstellen dat ze zelfs de foto onder water heeft gedompeld en net toen het beeld van het papier kwam, het heeft gefotografeerd. Maar dat is er maar een, ze heeft er nog veel meer meegedaan. Waanzinnig mooie beelden die jou ook wel zullen intereseren. Het komt in het oktobernummer te staan.
    Fijne dag nog! Lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  21. hallo Josephine,,
    ik heb vanmorgen een paar blokjes terug gelezen,en ben erg geschrokken,jij bent ook ziek geweest,gelukkig dat alles nu goed is,hoe is het met de kweek,al een uitslag.sorry dat ik niets van me heb laten horen toen,

    lieve groetjes GREET

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥