maandag 4 oktober 2010

Blozende bolletjes...
















Hebben jullie dat nu ook...ik kan me nu al verheugen, ondanks de bollen nog de grond in moeten, op gigantische bossen bloemen die het voorjaar inluiden. De herfst en de Winter zijn ook prachtige periodes en ook daar ben ik dol op, maar het voorjaar is wel mijn favoriet. Heb van de week een paar honderd tulpenbollen gekocht in de kleuren wit, roze, lila en cerise. Ook de kleine narcis "Minnow", wit met een geel trompetje en een aantal bloemen aan één stengel, die zijn zo schattig. De gekleurde glazen bol op de foto is ongeveer 20 centimeter doorsnee en hangt in de kastanjeboom. Mooi tegen boze tuingeesten ;~).  En nog een foto met wat zinken en grijs gewolkte emaillle spulletjes die ik op een smal tuintafeltje heb staan. Dit is maar een klein hoekje want er staat veel meer...

Hebben jullie ook steeds problemen met foto's uploaden?  Krijg het idee dat Blogger steeds weer iets wil venieuwen, voor verbetering natuurlijk, maar op mijn laptop werkt het dramatisch slecht, en die is vrij nieuw. Nu weet ik dat ik ook met "Live Writer" kan werken,  maar ben even benieuwd of jullie ook probleempjes hebben.

Voor iedereen een fleurige week.....

Lieve groet Josephine ♥

16 opmerkingen:

  1. Mooi ....laat het voorjaar maar komen......heerlijk...wat een prachtig weer he hebben we........ja en wat duurt het lang zeg foto's laden.....tjeeeeeeee........ik weet niet wat dat is window writer jij??...fijne avond/ week......liefs Ria....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan niet wachten tot al dat mooi's weer hun kopjes boven de grond laat zien hoor!!
    Maar ben bang dat we eerst de lange winter nog door moeten.
    Prachtige bollen.....wat zullen die mooi staan in je tuin!!

    liefs Carla.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi lieve Josephine,

    Terwijl we op verschillende blogs de herfst in al zijn kleuren voorbij zien komen en genieten van het heerlijke najaars zonnetje ben jij de tuin alweer winterklaar aan het maken en daar hoort het bollenplanten natuurlijk ook bij wil je in het voorjaar weer wat fleurigs in je tuin hebben.

    Wat een prachtige bewerkingen laat je hier weer zien!!!
    En die glazen heksenbollen kom ik in Duitsland vaak tegen in tuinen, ze staan dan op dikke stokken mooi te wezen in de tuinen

    Ja, als jij in de omgeving van Heerenveen woont was ik dicht in de buurt, kwam langs het Abe Lenstra stadion.

    Je hebt idd gelijk, het plaatsen van foto's wordt er niet prettiger op en is heel omslachtig.

    Nou meis laat de laatste najaarswarmte op je gezicht schijnen...we hebben nog 'n paar dagen tegoed.

    Lieve groet,
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige bolletjes, Josephine !
    En héél mooie foto's !
    Ik heb tot nu toe geen problemen met foto's uploaden. Wat ik me afvraag, deze bewerkingen heb je waarschijnlijk in Paint Shop Pro gemaakt, hoe kan je de transparante achtergrond behouden ?
    Als ik dit doe, krijg ik een witte achtergrond.
    Fijne week,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Josephine,
    Bedankt voor je uitleg !
    Ik doe het ook met de zichtbare lagen samenvoegen, dan is het transparant, maar als ik dan upload op mijn blog komt de witte achtergrond. In de cursus hebben we ook geprobeerd met opslaan als PNG, maar hetzelfde resultaat. Ik los het dan ook op met een achtergrond in de kleur van mijn blog. We zijn nu met GIF bestanden bezig, met bewegende beelden : deze werken ook niet op mijn blog, heb alleen de afbeelding zonder beweging.
    Groetjes,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn dat je deze link doorgeeft, Josephine !
    Ik ga het morgen eens rustig bekijken, nu ga ik slapen. Ik moest lachen, mijn man vroeg wat ik nog aan het doen was. Ik zei : iets over Paint Shop Pro met Josephine en hij zei : is zij dan ook nog zo laat op ?
    Slaap wel !
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja! Dat vind ik nou weer zoiets geweldigs van 't seizoen lente....de bloembollen, ik ben vooral dol op die kleine potjes met blauwe druifjes, die zet ik overal in huis neer en op een gegeven moment kosten ze ook echt niks meer :)

    Geweldig...zo hebben we elke keer weer iets om ons op te verheugen, leven de jaargetijden!

    Groetjes, Veronique

    BeantwoordenVerwijderen
  8. O wat goed deze post Josephine, ik herinner me nu dat ik ook nog wat bolletjes moet planten. Ik vind dat altijd zo genieten in het voorjaar.
    Ik post al een hele tijd met Live Writer want ik kan met Blogger totaal niet overweg.
    liefs Jannet

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Josephine heeeeeerlijk het voorjaar, ken je dat dat als je een liedje hoort het de hele dag in je hoofd zit nou dat heb ik nou met jou w voorjaarspost lekker fantaseren hoe het er weer uit zal zien, prachtig je foto's en ik zie ook een heel mooi stuk emaille;-))
    liefs irma

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Inderdaad wat een reminder, deze post, ik ben bang dat ik zonder ook zonder tulpen zou zitten in het voorjaar.

    Ik heb geen moeite met foto's uploaden.

    Liefs, Haagje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk al die bloemen, je hebt er weer super foto's van gemaakt !!!
    De Herfst en de lente zijn mijn favoriete seizoenen, de Herfst vanwege de prachtige kleuring van het blad, heerlijke wandelingen in de wind, paddenstoelen enz...
    de Lente, om al het jonge groen wat de grond uit schiet en de prachtige bloemen, jong spul in de wei, heerlijk....
    ik werk al tijden met Live writer, vind ik makkelijker en ik had al telkens problemen
    het was even wennen, maar vind het nu veel handiger
    lieve groetjes Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Nog een keer, ik probeer een reactie te typen. En terwijl ik net typte dat ik geen problemen heb met blogspot, wil die nu mijn reacties niet plaatsen :-(.
    Gelukkig duren al die bolletjes nog even, eerst maar eens genieten van de herfsttinten en dan in het vooruitzicht inderdaad al die mooie frisse kleuren.
    Succes met blogspot!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh zeg heerlijk....jammer genoeg duurt het nog even voordat het lente is.....dan maar heerlijk vast genieten bij jou.
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jaa ik ben ook dol op bloemen,ik ga eerdaags ook veel bollen kopen,vooral narcissen en sneeuwklokjes,daar wil ik van kunnen plukken,je hebt prachtige tulpen gekozen en je emaille hoekje vind ik super,ik kan daar zo van genieten,van bloemen en frutsels,ik heb geen probleem met foto`s,want tik in live-writer,maar net wel weer met reageren haha,dus ga nu even kopieren en plakken,ik wens je een fijne avond,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. ik heb narcissenbollen op mijn oppottafel liggen.
    die moeten de grond nog in:))

    BeantwoordenVerwijderen
  16. wat mooi deze bloemen pracht.
    jammer dat de winter nog voor de deur staat.
    maar we hebben in ieder geval van jou bloemen genoten

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥