vrijdag 10 december 2010

Glimmertjes...













Zo hier en daar heb ik wat kleine kerstdetails aangebracht. De grote explosie moet nog komen. Van de week heb ik eerst maar eens een doosje naar beneden gehaald van kertsballen die ik in 1970 gekocht heb in de Bijenkorf in Amsterdam.  Bij de inkoop waar ik  o.a ook werkzaam was kreeg je vaak van fabrikanten een zicht zending. Eventueel kon er dan groots besteld worden maar als er geen keus gemaakt werd dan ging zo'n zichtpakket voor een paar gulden [toen nog] weg onder het personeel. Zo had ik het geluk een doosje van ongeveer 30 stuks voor drie gulden en vijftig cent te kopen. Er zijn door de jaren heen wel een aantal gesneuveld. Nog steeds vind ik ze erg mooi allemaal, en vooral de beertjes. Beertjes zijn ook een tic van mij.
In een oude glazen pot op voet heb ik van die zilverkleurige balletjes lichtjes gedaan en de foto genomen met alleen de lichtjes aan. Zelf vind ik die foto erg mooi geworden. Alleen dat rommelen in dat doosje heeft me al veel plezier gegeven...

Geniet van een heerlijk weekend allemaal...


23 opmerkingen:

  1. Wat een mooie kerstballen......mooi bling bling...fijn weekend lieverd......liefs Ria...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nou lieve Josephine,,dat oude spul is nog altijd mooi,ik vind de herinnering ervan zo leuk,ik heb nog gekleurd spul van toen onze kinderen nog klein waren,en daar geniet ik dan weer van.wees er zuinig opmooi je foto's weergegeven,zo in die oude bokaal,
    flinke omarming van Greet,en doe voorzichtig,de een na de ander gaat hier onderuit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie glimmertjes... ja je kan je hart ophalen nu.
    Ik vind je foto´s altijd een lust om te zien, ware kunstwerkjes.


    je werkt net als ik..voorzichtig beginnen, met hier en daar al wat en de explosie later.'

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geen probleem hoor van dat 'stokje' ;-)
    Ik dacht eerst ook van 'oei, wat nu?' maar voor ik het wist stonden die 10 gedachten er.
    Ook bij jou al één en al Kerst zie ik. Vind het beertje zooo lief!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zou geen keus kunnen maken. Vind ze allemaal schitterend en dat voor fl. 3.50. Wat 'n bof.
    De foto's zijn ook weer helemaal in stijl...zo mooi!! Wens je een heerlijk weekend, Trudie.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. They have a fantastic light, superb throughout the series, I like all have exquisite sensitivity and magical.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow, vooral dat beertje is super. Omdat wij met kerst niet thuis zijn zou er geen boom komen, maar gister kon ik een heel kleintje toch niet laten staan Hij zit vol met vogeltjes.
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk hè als je dan na een jaar al die dozen met Kerstspulletjes weer door kan snuffelen, ik beleef er ook altijd zo'n plezier van. Wat een prachtige glinsterende ornamentjes heb je op de foto gezet, daar moet je echt zuinig op zijn en je bokaal met de lichtjes is sprookjesachtig, wat een mooie foto Josephine.
    Ben benieuwd naar al je mooi sfeerhoekjes.
    Fijne dag en een lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  9. bling bling .....
    mooi glinsterend ding.
    goed gelukt vooral de derde.vind het beertje heel aandoenlijk.
    groetjes Trudy

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ha Joséphine,

    Ik vind die kerstballetjes schitterend! En de beertjes ook. En zeker ieder jaar weer een feest om de spullen weer uit te pakken en te kijken wat je allemaal nog hebt. Ik vind de nostaligische kerstballen veel waarde hebben. Hadden jullie vroeger ook echte kaarsjes in de kerstboom? Dat zie je nergens meer volgens mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ha Josephine,

    Je hebt glimmertjes en glimmertjes....

    ....en deze glimmertjes vallen zeker ook bij mij in de smaak!!!
    Prachtige foto's.....waar ik zelfs het stijlvolle van de Bijenkorf in terug herken;-)

    Het heeft toch echt wel iets die oude kerstversieringen,figuurtjes.
    Leuk dat ook jij er zoveel waarde aanhecht om ze al 40 jaar te bewaren.

    Vroeger was dat bij de meeste mensen heel normaal dat er elk jaar de zelfde kerstversieringen in de boom werden gehangen, dankzij die normale traditie kan je nu nog af en toe van die prachtige oude nostalgische kerstfiguren kopen.

    De laatste jaren is het een trend om elk jaar weer een andere kleur in de kerstboom te hangen, bij alle tuincentrums komt het bling,bling je bij de voordeur al tegemoet....
    En nu zit ik me af te vragen.........zouden al die massaal verkochte exemplaren over 40/50 jaar ook collectors items zijn.....??

    Heb ook veel oude kerstballen van vroeger uit mijn ouderlijk huis en die ga ik morgen heel voorzichtig onder de grote glazenstolp leggen.

    Ik wens jou een heerlijke zaterdagavond en fijne zondag!
    Liefs,Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtig die kerstballen, Josephine, fijn dat je ze zo op de kop kon tikken !
    Ik vind de beertjes ook super, ze zien er zo lief uit !
    Fijn weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik zat echt met open mond te kijken naar je schitterende creaties, wat een foto's, ze kunnen zo in een glossy.

    Lieve groet
    Hermine

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dag Josephine,
    Waanzinnig mooi! We zijn ook net eksters hè, als het maar glimt. Maar daarbij zijn het ook nog eens wonderschone foto's. 'Rijp' om uitvergroot en ingelijst te worden. Toch gaat er niets boven oude kerstversiering. Voel me echt een meut toen ik pas bij Intratuin al die wilde toverballen tegenkwam. Maar er stonden een paar van die jonge giechelgrieten en bij hen kon het niet wild genoeg zijn. Word ik toch geloof ik echt een dagje ouder. Maar van een antiekhandelaar hoorde ik laatst dat jongelui ook geen 'trek' meer hebben in antiek in huis. Hi, hi, of ze 'kledderen'het wit sprak hij met een zuinig mondje. Kijk en dat vind ik nou weer wel mooi...eh, op z'n tijd.
    Fijne avond en lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hi, hi, of de tekst wordt niet geaccepteerd, moet ik hem vier keer overtikken, maar moet wel de rare woorden accepteren om er bij jou doorheen te komen. Woordverificatie: penis, echt zowaar ik hier zit! Nou ja zeg.....
    Lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een prachtige bling bling ballen, wauw de één werkelijk nog mooier als de ander en wat heb je er weer prachtige foto`s van gemaakt!

    Fijne zondag en lieve groet,
    Jeanette

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hay lieve meis,

    Wat een klein bedrag moest je in 1970 voor deze prachtige kerstbalbeertjes betalen...3,50...nu betaal je voor één bal al 3,50...ongelooflijk dat alles dus ook de kerstballen zo duur zijn geworden...

    Je foto's en het verhaal zijn weer om van te smullen...heerlijk zoals jij alles kunt vertellen...is het misschien een idee eens een mooi boekje te maken...dan zou ik bij deze al een boekje willen bestellen..kan dat?

    Toedelssssssssssssss,
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi hoi,

    Wat jammer dat we nu niet meer aan zòn zichtpakketje kunnen komen.Dat beertje is een juweeltje zeg.De laatsje foto is zooooooooooooooooo fraai.(de andere ook natuurlijk.
    Ik ben al benieuwd naar die grote explosie bij jou!

    lieve groetjes,


    Loesje

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ha lieve Josephine. Ik ben erg laat met visites maar ik ben zo druk met de voorbereidingen voor het feest a.s.Zondag. Ben nou plaatsingskaartjes aan het maken en tafelschikkingen aan het bedenken. Ook de muziek moest uitgezocht worden. Allemaal heel leuk hoor maar het kost wat tijd.:)))
    Ik ben weg van je bling bling foto's. Bij mij is alle breekbare waar allemaal langzamerhand kapot gegaan met vier zonen en honden en katten in huis. Ja, dat kan je verwachten natuurlijk. Ik moet alle kerstspullen nog tevoorschijn halen.Heb veel weggedaan voor de verhuizing en heb de kunstboom weggegeven dus ga weer een echte boom kopen.
    Lieveb groeten van Riet

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Dag Josephine, ben zelf niet zo van de bling bling, maar jij laat ons wel weer prachtige plaatjes zien. En die oude kerstballen zijn natuurlijk wel heeeel mooi! Fijne avond nog en een goede nieuwe week, lieve groet, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  21. dank voor je lieve bericht op mijn blog; van het weekend was mijn bloeddruk gelukkig al weer lager; het is ook veel: een mens lijdt het meest van het lijden dat hij vreest; de eerste berichten zijn goed (hartfilmpje en zo). de overige uitslagen wachten we deze week even af. ben al weer beetje meer gerustgesteld.

    Lavender

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ohhhhhhhh Meisje toch.........
    Wat een ontzettend lieve opmerking! Wie weet doe ik over een poos een foto van nu, maar die linkse in de zijbalk is mijn dochter van 22, ze reist op dit moment door Australiè...en beleefd daar nogal wat, ze kijkt ook af en toe mijn blog,en daarom zet ik er af en toe een fotootje van haar in.Zitten in jouw blog nog foto`s van jouzelf verstopt?hihi


    Dank je wel voor je lieve reaktie,

    liefs,

    Loesje

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥