dinsdag 9 maart 2010

Gevulde Paprika's...





Vandaag heb ik weer eens Gevulde Paprika's gemaakt, een heerlijk recept. Dus voor degene die het ook eens wil maken hier het recept.
Je hebt nodig: Reuzel, roomboter of plantaardige margerine, net wat je gewend bent. 4 tenen knoflook,[uit de pers] 2 grote uien, bieslook [vers] paar eetlepels bloem, zout, peper [uit de molen] iets oregano, blikje tomatenpuree, theelepel sambal oelek, rundergehakt, scheut rode wijn, basmati rijst [lekker geurig en heerlijk van smaak.] En uiteraard paprika's.
1* Van paprika's rondom het steeltje wegsnijden zodat er een kleine opening ontstaat, zaadlijsten en pitjes verwijderen.
2* Nu een roux maken in een braadpan, [boter, bloem, water] neem aan dat jullie weten hoe dat gaat. Later toevoegen een blikje tomatenpuree, plus de sambal en de rode wijn.
3* Rundergehakt aanmaken met zout, peper,  klein gesneden uien, klein gesneden stukjes paprika, iets oregano, vers geknipte bieslook, teentjes knoflook, een ei, beetje melk en iets paneermeel.
4* Nu de paprika's vullen met het gehaktmengsel, en in de roux leggen. Dit alles op een laag vuur langzaam gaar laten worden, ongeveer ruim een uur. Heerlijk met Basmati rijst, maar kan natuurlijk ook met aardappelpuree, je hebt uitendeljk een heerlijk saus.
SUCCES.....en eet smakelijk...



14 opmerkingen:

  1. Eten hangt zeker een beetje in de lucht, ik kom na 12 met soep! (hihihi)
    Gelukkig in mijn geval zonder recept!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammie,jammie.....dat is smullen, en dat niet alleen....je maakt er ook weer meteen zo'n leuke creatie van.
    Dat recept ga ik vast eens uitproberen, het lijkt een klein beetje op mijn Turkse recept van gevulde aubergines,Imam Bayildi(of wel de Iman fiel flauw)

    Dankjewel voor het lekkere recept!
    Lieve groet,
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag lievertje***
    je hebt weer iets mooi's gemaakt van je overheerlijke paprika recept.
    Nee Walter jou soepje uit {een zake of blik}kan nooit zo lekker smaken.
    Het is de moeite waard het
    recept van mijn dochter eens uit te proberen,maar niet je vingers er bij op eten hoor!!!ha,ha,ha.
    Joske heel veel liefs je Mamske.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een heerlijk recept en prachtige fotos zie ik weer staan.
    echt schitterend zo als je ze weer bewerkt hebt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi lieve Josephine, wat heb je hier een prachtige receptcollage van gemaakt. Eerlijk gezegd ben ik dol op paprika, maar heb nog nooit een gevulde paprika gemaakt of gegeten. Ga het zeker eens uitproberen als mijn mannetjes dat ook wat lijkt, want ja wat de boer niet kent.....hihi. Ohhh en ik zag ook dat je moeder zo lief reageerd, wat leuk. Nu ik haar berichtje heb gelezen moet ik ze gewoon eens maken.
    Fijne dag en een lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zowel de paprika's als de foto's zien er weer heerlijk uit. Groetjes, @nne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. nee,, dank je Josephine,,ik eet geen vlees ,,maar ook geen uien brr,,griezel ik van,,kan toch??ik eet de paprika wel zo hoor,vind je dat goed.maar je collage's zijn weer zoals altijd mooi,kleurig.

    groetjes Greet.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een heerlijk recept Josephine. Dat ga ik beslist eens maken. En die foto's zijn ook weer om te smullen. Schitterend gedaan.'GRoeten van Riet

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Josephine, dat klinkt erg lekker en ik heb 'm inmiddels opgeslagen in mijn blogspotvriendinnen kookboek. Elke maandag heeft Marlou een vegetarisch recept en Assayya ook. Ik ben zelf niet zo'n keukenprinses maar het opeten vind ik wel een feestje :-P

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Josephine, zelfs van eten maak je kunstwerkjes, wat leuk! En ook een heerlijk recept (tja het lukt me wel om te bedenken hoe het zal smaken). Ik zou het leuk vind om van mijn kookfoto's ook zulke leuke kunstzinnige projectjes te maken. Maar helaas er staan op het moment wat belangrijkere zaken op het programma dan te leren om echt goed foto's te bewerken. De tijd komt nog, ik weet het zeker.

    Liefs, Haagje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ze zien er werkelijk prachtig uit, Josephine! Dat moet heerlijk gesmaakt hebben. Heel leuk idee ook, trouwens. Ik ga je foto's nog eens goed bekijken.... een zonnige woensdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dag Joséphine, Wat een lekker recept heb je geschreven. Ik ga het gehakt vervangen door een mengsel van gemalen noten, want we zijn vegetarische smulpapen. Bedankt. Dag, Lilian

    BeantwoordenVerwijderen
  13. oh wat ziet dat er heerlijk uit deze versie ga ik zeker ook eens een keertje proberen :-)
    Gr sillie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ehmm paprika`s lust ik wel,maar wat is in hemelsnaam reuzel,ik zie dat weleens vaker staan,ze zien er wel heel erg lekker uit,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥